Poslíčkovia - veľmi intenzívne bolesti panvy, slabín, rozkroku a nôh

sash102
21. jan 2022

Ahojte,
Som prvýkrát tehotná 38tt a posledné dva dni mám dosť intenzívne bolesti panvy, rozkroku, slabín a nôh (všetky kĺby od bedier po prsty). Ako keby som pol dňa robila šnúru/ rozstep čo spôsobilo svalovku a do toho dostala bolestivú menštruáciu. Môžu toto byť poslickovia? Ak máte skúsenosť - je niečo, čo ich môže pomôcť zmierniť aby som si vládala aspoň upratať?
Dieťa je aktívne, hýbe sa rovnako pravidelne a intenzívne ako obyčajne. Akurát ja ledva prejdem na toaletu a bolesti mám aj keď len sedím. Sem tam má pichne do krížov alebo spodku brucha ale nijaké kontrakcie alebo bolesti v celom bruchu.
Ďakujem vopred za odpovede a pochopenie paniky prvorodičky 😇❤️

gven
21. jan 2022

asi sa už telo chystá na deň D, niekedy to vraj aj niekoľko dní vopred začne. Ja by som určite skúsila magnézko a teplý kúpeľ 😉

sash102
autor
21. jan 2022

@gven a nie je magnézium kontraproduktívne v takomto neskorom štádiu? Pretože má strašia známe, že sa potom budem ťažko otvárať. Ten kúpeľ si veru môžem dať 😊 ďakujem

ckatka
21. jan 2022

Môže to byť lonova spona. Povoľuje ako dieťa na ňu tlači. Ja som mala par dni takých ze som ledva spravila krok. Ortopéd povedal, že sa to stáva a prejde to po pôrode. Ze jedine barle mi môže dať ak chcem. 🤷‍♀️
Takmer do pôrodu som chodila k lekárom na motorke, aby som vsade vedela zaparkovať rovno pri vchode, lebo prejsť sto metrov z parkoviska bolo pre mňa peklo...😂🤷‍♀️
Na upratovanie sa vyser...zavolaj si upratovačku. To je teraz fakt najmenej dôležité. Oddychuj koľko môžeš.

sash102
autor
21. jan 2022

@ckatka to znie ako ono, najmä nakoľko má byť malý celkom valibuk podľa meraní a veľkosti brucha 😂
Ok, tak pozeniem muža s vysávačom a obed objednám a nejdem sa stresovať 😇 ďakujem

emalka
21. jan 2022

Tiez som prvorodicka. Telo sa pripravuje, je to niekedy masaker. Bude to aj ta lonova spona plus povolovanie vsetkych ostatnych vaziv. Vyplavuje sa hormon relaxin ktory je za to zodpovedny.
Kasli na upratovanie, ja som prave 39tt a na gruntovanie som sa zvysoka vykaslala 😂 raz za tyzden navarim na viac dni a inac objednavame. Vacsinu upratovania za mna prevzal muz a po 6nedeli si zavolame niekoho na generalku.

sash102
autor
21. jan 2022

@emalka je to pre mňa celkom zarážajúce aké obmedzujúce je to už takto skoro. Idú má mrle zožrať lebo už ani čítať sa mi nechce 🙈 ja nie som zvyknutá vysedávať toľko. Ale už to vydržíme tých pár týždňov 😇
Nech ti to ešte dobre ubehne a ľahký pôrod prajem ❤️

emalka
21. jan 2022

@sash102 Skoro? 😂 Mna to boli uz od cca 28tt 😂 Vidis ze to moze byt aj horsie 😁
Drzim palce aj tebe 🤞

evica17
21. jan 2022

@sash102 mam podobne oddnes. Este vcera som v pohode sla rychlou chodzou na MHD do nemocnice co som.nestihala a dnes ked som sla na poradnu, tak som skoro.umrela.po ceste.
Najhorsie ze mam maleho 15 mesacneho syna a to vylihovat sa neda cely den popri.nom, tak.tu placem. A este dva tyzdne do twrminu

sash102
autor
21. jan 2022

@emalka 🙈 tak to sa ozaj nemám na čo sťažovať. Držím palce nech je skoro dobre!

sash102
autor
21. jan 2022

@evica17 takto to presne aj mňa prekvapilo. Jeden deň si hopkam ako srnka a na druhý deň ledva dokrívem z postele na wc 🤦‍♀️ snáď sa to trošku upokojí aby si vládala okolo drobca 🙏

jaskolka
21. jan 2022

Ppslickovia sú stahy maternice. Toto, vo ty píšeš, je príprava lonovej kosti, panvy na pôrod. Dieťa tlači čoraz viac "na spodok", švy sa uvoľňujú, rozostupuju, aj svaly sa chystajú na ten výkon , čo ich čaká
Je to normálne, čo píšeš, a veľmi individuálne. Jednu ženu to bolo viac, inú menej a aj dni môžu byť rôzne
Takže nič sa nestresuj, skrátka "ideš do finále"
Ja, som posledne dva týždne už len sedela v kresle, a luštila krížovky, problém bol prejsť aj na, WC,otočiť sa v posteli, lebo všetko bolelo. Len porodiť, nič iné sa nedá
.

jaskolka
21. jan 2022

@sash102 a zvlášť u prvorodiciek to je silne, lebo pre telo je to niečo nové co ešte nezažilo
Takže kašli už na upratovanie, jednoducho oddychuj a zbieraj sily na pôrod ☺️

sash102
autor
21. jan 2022

@jaskolka počúvnem a budem už len oddychovať 😇 ďakujem za vysvetlenie a rady

marianna_peskova
21. jan 2022

Bolesť panvy, akokeby som mala natiahnutý sval, som mala dlho pred pôrodom. Taktiež bolesť krížov. Možno keby som nosila tehotenský pás na podporu brucha, nemala by som tento problém. Inak som to brala ako svalovicu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre