Ahojte,
Som prvýkrát tehotná 38tt a posledné dva dni mám dosť intenzívne bolesti panvy, rozkroku, slabín a nôh (všetky kĺby od bedier po prsty). Ako keby som pol dňa robila šnúru/ rozstep čo spôsobilo svalovku a do toho dostala bolestivú menštruáciu. Môžu toto byť poslickovia? Ak máte skúsenosť - je niečo, čo ich môže pomôcť zmierniť aby som si vládala aspoň upratať?
Dieťa je aktívne, hýbe sa rovnako pravidelne a intenzívne ako obyčajne. Akurát ja ledva prejdem na toaletu a bolesti mám aj keď len sedím. Sem tam má pichne do krížov alebo spodku brucha ale nijaké kontrakcie alebo bolesti v celom bruchu.
Ďakujem vopred za odpovede a pochopenie paniky prvorodičky 😇❤️
Môže to byť lonova spona. Povoľuje ako dieťa na ňu tlači. Ja som mala par dni takých ze som ledva spravila krok. Ortopéd povedal, že sa to stáva a prejde to po pôrode. Ze jedine barle mi môže dať ak chcem. 🤷♀️
Takmer do pôrodu som chodila k lekárom na motorke, aby som vsade vedela zaparkovať rovno pri vchode, lebo prejsť sto metrov z parkoviska bolo pre mňa peklo...😂🤷♀️
Na upratovanie sa vyser...zavolaj si upratovačku. To je teraz fakt najmenej dôležité. Oddychuj koľko môžeš.
Tiez som prvorodicka. Telo sa pripravuje, je to niekedy masaker. Bude to aj ta lonova spona plus povolovanie vsetkych ostatnych vaziv. Vyplavuje sa hormon relaxin ktory je za to zodpovedny.
Kasli na upratovanie, ja som prave 39tt a na gruntovanie som sa zvysoka vykaslala 😂 raz za tyzden navarim na viac dni a inac objednavame. Vacsinu upratovania za mna prevzal muz a po 6nedeli si zavolame niekoho na generalku.
@sash102 mam podobne oddnes. Este vcera som v pohode sla rychlou chodzou na MHD do nemocnice co som.nestihala a dnes ked som sla na poradnu, tak som skoro.umrela.po ceste.
Najhorsie ze mam maleho 15 mesacneho syna a to vylihovat sa neda cely den popri.nom, tak.tu placem. A este dva tyzdne do twrminu
Ppslickovia sú stahy maternice. Toto, vo ty píšeš, je príprava lonovej kosti, panvy na pôrod. Dieťa tlači čoraz viac "na spodok", švy sa uvoľňujú, rozostupuju, aj svaly sa chystajú na ten výkon , čo ich čaká
Je to normálne, čo píšeš, a veľmi individuálne. Jednu ženu to bolo viac, inú menej a aj dni môžu byť rôzne
Takže nič sa nestresuj, skrátka "ideš do finále"
Ja, som posledne dva týždne už len sedela v kresle, a luštila krížovky, problém bol prejsť aj na, WC,otočiť sa v posteli, lebo všetko bolelo. Len porodiť, nič iné sa nedá
.
Bolesť panvy, akokeby som mala natiahnutý sval, som mala dlho pred pôrodom. Taktiež bolesť krížov. Možno keby som nosila tehotenský pás na podporu brucha, nemala by som tento problém. Inak som to brala ako svalovicu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
asi sa už telo chystá na deň D, niekedy to vraj aj niekoľko dní vopred začne. Ja by som určite skúsila magnézko a teplý kúpeľ 😉