Poslíčkovia v 3. trimestri

mariac91
12. nov 2024

Ahojte , som v 37 týždni tehotenstva. Už približne mesiac má trápia poslickovia. Doteraz to bolo celkom okey. Včera som bola na kontrole- pozerala má Dr zdola - nález dobrý. Hlavička nalieha na vchod - hrdlo 1,5cm ale tuhé. Proste normálny nález nenasvedčujuci žeby sa niečo dialo. Aj na CTG všetko ok. Poslickovia sa objavujú väčšinou v noci u mna. no tuto noc to bol už ozaj des. Konečne sa mi aj fsjne spalo keď som sa zobudila na take silne pichnutie zospodu že má to normálne donútilo vykriknut au. Potom začali ti porazení poslickovia no tentokrát som dosť cítila to tvrdnutie . Ale pekne som si to znacila v appke a čakala akým smerom sa to bude uberať. Potom som konečne na chvíľu zaspala a nadránom som sa zas zobudila na bolesti. O 6tej sa mi zas podarilo zaspať ustúpilo to. Teraz som vstala a nemám vyslovene kontrakcie ale stále má pobolievaju tie kríze. Ja už neviem fskt. Nechcem robiť paniku a vlastne ani neviem posúdiť či sa niečo deje či nedeje…mali ste takto niektorá??

zuzana9393
12. nov 2024

@mariac91 ahoj. Som na tom podobne, čakám už tretie a pri prvých som mala ,,poslickov,, až v deň pôrodu. Teraz má trápia už asi mesiac a čím ďalej tým viac. Podľa mňa toto ešte nerodis, lebo ich nemás pravidelne. Skús si dať horúcu sprchu. Veď 37tt je už v pohode, to by som sa nejak nebála. Držím palce 🙂

mariac91
autor
12. nov 2024

@zuzana9393 však tiež myslím že nerodim , tiež tretie, mala som aj pri tamtých poslickov ale nie v takej intenzite a nie tak často …. Teraz mi to je už ťažko rozoznať. Ono ja by som ani nestresovala , ale idem sekciou a mám už dosť tenkú jazvu . Kontakcie môžu spôsobiť rupturu v mojom prípade a preto som vo vecnom strese . Ale zas mám už každé 4-5dni kontroly . Tak snáď ok. Najväčší vrchol je že sa celu noc trapim s tými poslickami a ráno vstanem a doobeda absolútne nič. Je mi úplne fajn. 🤦‍♀️🤦‍♀️dnes síce cítim sem tam nejaké to pichnutie ani nič hrozné

evcagabi
12. nov 2024

Od 37t to bolo pre mna utrpenie, ja som mala kazdy den pocit, ze uz to prislo 😅

mariac91
autor
12. nov 2024

@evcagabi smiem vedieť kedy to nakoniec naozaj prišlo a ako si to rozlisilaa? Lebo toto mám každú noc a už som z toho na nervy

evcagabi
12. nov 2024

@mariac91 prislo mi to 3dni po termine a rozlisila som to tak, ze tie bolesti pred tym bolo nic oproti tomu, co prislo 😅

wikuska17
12. nov 2024

@mariac91 prosím vás ako presne bolia tí poslickovia? Som prvorodička, neviem ako ich pociťujete.

zuzana9393
12. nov 2024

@wikuska17 poslickovia si ako bolesti pri menzese. Ja som to pri prvých dvoch nemala, prišli až v deň pôrodu a boli to už kontrakcie. Ak by si ich mala, sleduj si, či sú pravidelne. Mne začali tak, že každých 15 min taká slabá bolesť. Intervaly medzi tými bolesťami by sa mali skracovať a bolesti zväčšovať. Ako prvorodička zrejme nemusíš hneď bežať do pôrodnice, mne pri prvých dvoch začali ráno a chalani sa narodili až večer asi po 14h

wikuska17
12. nov 2024

@zuzana9393 jaj že v podbrušku. Dobre ďakujem . Lebo mňa zatiaľ len občas bolí tak od pupka hore akoby mi stvrdlo trochu a akoby som mala svalovku. Ale to len keď viac robím. Toto je v pohode snad ?

zuzana9393
12. nov 2024

@wikuska17 tvrdnutie brucha je normálne. Tuším aj 20x denne ti môže takto tvrdnut. Ak by to už bolo moc, tak je fajn si dať magnézium. Do 36tt si ho môžeš dávať, potom je lepšie ho už vysadiť, aby to neblokovalo pôrod.

wikuska17
12. nov 2024

@zuzana9393 ja ani neberiem magnézium lebo som ho mala veľa v krvi :D zo začiatku som brala ale potom som vysadila .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre