Ahojte, možno blba otázka - som prvorodička.Tvrdnutie brucha je to iste ako poslickovia? Ak nie, aký je v tom rozdiel ?
Ráno a večer mávam take chvíľkové stvrdnutia, je to taký pocit akoby mi niekto pomaly ale plynulo stlačil maternicu, nejaký čas držal a na dotyk je brucho ako kameň no a následne plynulo uvoľnil. Sú to teda posličkovia alebo tvrdnutie alebo je to to iste ?
Tazko povedat, neviem, ktory si tyzden tehotenstva. ja som si myslela ze mam poslickov a na vysetreni mi povedali, ze su to normalne kontrakcie, lebo som sa otvarala. Trvalo to cca 2 tyzdne, potom uz mi porod vyvolali, lebo som prenasala. Uzivaj magnezium, to je dobre proti tvrdnutiu brucha.
@kp7333 som 29. tt a tento typ tvrdnutia mam už od 17.tt, najprv to bolo len rano 1 max 2 krát po sebe, teraz už mávam aj večer aj rano dokopy asi 8 maximalne 10x v dni kedy som vycerpana, krcok mam v poriadku, u doktora som to nazvala tvrdnutim a on mi odporucal magnezium a povedal že pokial to nie je veľmi často tak je to v poriadku len teraz mi tak napadlo či to je tvrdnutie alebo poslickovia alebo čo to je
Nie, tvrdnúť brucho ti môže aj mimo poslíčkov. Mne tvrdlo asi polovičku tehotenstva. Záleží ako je dieťa uložené. Moje bolo chrbtom k bruchu a ako keby sa vytláčalo skrz brucho. Tvrdé som ho mala stále a bolo to dosť nepríjemné
Napríkad ja som nikdy nemala že posličkov - nejakú bolesť, tvrdlo mi len brucho…aj keď už som šla rodiť tak som prišla na vyšetrenie že mi tvrdne brucho a na monitore normálne kontrakcie ukazovalo
@kkovacovak ja som teraz 34+3 a mam to iste beriem.dost vela magnerotu koli tomu. A vkuse to mam maly je chrbtom k bruchu a ten isty pocit ako ste popisala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?