Zdravím, do TP mi ostáva 11 dní a túto noc som ani oka nezazmurila mala som bolesti z krížov do podbruska a tvednutie brucha k tomu každých 5-6-3 minút aplikácia mi vypisovala ze by som sa mala pripraviť na odchod do pôrodnice ale ono to bolo také ze jedna kontrakcia slabšia druhá silnejšia tak som nešla nikam bola som ospala a nechcela som zbytočne niekam ísť. Mohlo to začať o 02:00 a trvalo cca do 06:00 rána vtedy som zaspala konečne. Divne bolo ze keď som stála tak som bolesť necítila iba tvednutie a akonáhle som si ľahla tak znovu.. Pohyby cítim takže si myslím ze je všetko ok.. Čo si o tom myslite vy? Mala by som ísť pre istotu na kontrolu? Čítala som ze keď začínajú takýto poslickovia tak pôrod by sa mal do dvoch dni rozbehnúť je na tom niečo pravdy?
Nechcem ťa strašiť ale ja som mala presne to iste a na druhy deň som mala sekciu. A v ten deň keď som mi aj voda odtiekla .Ale ja som už mala po termíne.
J som ml obdobne. Že v noci od 2-6 rána, také pravidelne a ako som s a postavila ráno z postele tak nic. Už len také slabé,nepravidelne. A potom som sa cez deň hýbala.,chodila veľa a sa to rozbehlo večer o 5tej
Aspoň keby cez deň sa to dialo a nie v noci 🙈 mňa už nejaký ten týždeň pobolieva aj rozkrok takže tak, keďže som prvorodicka v podstate tak neviem odhadnúť kedy ísť kedy neísť
Mne sa syn narodil 10 dní pred termínom..
Mne sa to dialo tiež v noci. Ale ja som už bola v pôrodnici keď som to mala. Aj voda mi tam odtiekla.
Mala som take asi kazdu noc cely tyzden pred porodom
Tak som zbehla pre istotu na pohotovosť a som otvorená na 2 cm
Keď ti po zmene polohy bolesti ustupia, tak to nie su kontrakcie, mozu sa trosku zmiernit povedzme (na boku zvykne boliet viac), ale nie ustupit. Tak isto najcastejsia rada je dat si teplu sprchu/vanu, ak ustupia, su to len poslickovia. Do porodnice chod ked bolesti nebudu ustupovat, intervaly sa budu skracovat a intenzita bolesti sa bude stupnovat. PA hovoria, ze mas ist vtedy, ked uz je to take ze musis zastať a predychat (no to je trosku riskantne niekedy 🙂) . No radsej skor ako neskoro 🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Poslickov som nikdy nemala, ale druha sa mi narodila spontánne 5 dni pred termínom 🙂 teraz podľa mna počkaj a do nemocnice chod keď ich budeš cítiť opäť