Pôrodnica pol hodinu autom z domu

ria0
14. nov 2024

ahojte, bývam v trnave, ale chcem rodiť v piešťanoch. Je to moje rodné mesto, celkovo ma to ťahá tam, aj kvôli prístupu lekárov. Riskli by ste tu cestu? som prvorodička, vôbec nemám poňatia ako to cele prebieha, mam strach, že ma to niekde chytí v aute🙈

hederamonstera
14. nov 2024

Riskla, nic sa nezbehne tak rychlo

lucia13022023
14. nov 2024

Ano

mamamasama
14. nov 2024

Jasneee

mariska1989
14. nov 2024

Samozrejme prečo nie . Takých čo ich chytia bolesti a porodila za pol hodinu je zrnko takže keď ti odtečie aj voda ,budú kontrakcie tak sa stíhaš v pohode osprchovať , najesť aj chytiť zápchu na ceste 😂

viky7
14. nov 2024

ja byvam v Ba a isla som rodit do brna 🙂 piestany z trnavy urcite das 🙂

marhulka13
14. nov 2024

@mariska1989 ja patrím k tým zrnkam 😂

marhulka13
14. nov 2024

@ria0 ja som pri prvom pôrode porodila do 40.minut od prvej kontrakcie, druhu dcéru mam predcasne bola som na návšteve u mamy, syn ma zobudil ráno cca o siedmej, že je hladný, cítila som len tlak v krizoch, už som vedela, ze je to porod a o 7.45 bola dcéra na svete. Obe deti mám narodené v pôrodnici, ktorá bola vtedy najbližšie. No to je ojedinele

mariska1989
14. nov 2024

@marhulka13 tak to si mala pekné šťastie oprati nám čo sa trápime pár hodín 😁 ale tak prinajhoršom porodí doma alebo po ceste do nemocnice . Zážitok na celý život 😄

marhulka13
14. nov 2024

@mariska1989 veru, síce vecne stresy, či stihnem, pri dcére som sa ani prezliecť nestihla, ako sa trápiť dlhé hodiny.

veva24
14. nov 2024

Mala som to rovnako a stihla som

majka176
14. nov 2024

Áno, riskla som to dva krát, pôrodnica 45 min. od domu a zakaždým som porodila až niekoľko hodín po príchode do nemocnice😁

luna11
14. nov 2024

@ria0 prosim ta..tolko to trva ak vramci BA, to ani nie je vzdialenost.

pribinak
14. nov 2024

30 minút 😳😳😳😳 to vážne? Čo si myslíš že všetky ženy majú pôrodnicu 2 km od domu
Baby chodia rodiť do Čiech rakúska, určite idu aj dve hodiny a nie že 30 min

ria0
autor
14. nov 2024

@pribinak budem sa opakovať, som prvorodička, je snáď na mieste, že chcem vedieť či už názory alebo skúsenosti iných😉

anicka329
14. nov 2024

@ria0 určite stihneš, ja som bola tiež prvorodička pred pár mesiacmi, na predpôrodnom kurze nám hovorila pôrodná asistentka, že aj keď odtečie plodová voda, že netreba stresovať a ponáhľať sa, že do 5 hodín prísť je v pohode. Ja som to mala tiež polhodinu cesty do pôrodnice, plodová voda mi neodtiekla, začali mi poslíčkovia ráno, trvalo to celý deň, večer už sa bolesti stupňovali, prišla som do pôrodnice o 11 večer a ráno o piatej sa mi narodil syn.

andrejiik
14. nov 2024

@ria0 co som pozerala, tak to je pol hodka autom. To je vpohode. Prvy porod trva dlho. Ja som isla do porodnice asi vzdialenej 2h a isla som az po 11h od prvych kontrakcii.

leeo
14. nov 2024

Aj ja mam porodnocu pol hodiny od domu. Este som cakala 🙂

ivinkapink
14. nov 2024

Tak už sme tu dve zrnká 😄🙈 prvá bola rýchlo a predčasne, ani infuzka nestihla dotiect a druhú som skoro v aute porodila, prosím pekne 5min do pôrodnice🙈 Keďže si prvorodička nevieš ako rýchlo to pôjde..ale je pravda, že väčšine žien to trvá pár hodín...A rozhodne nečakaj na odtecenie plodovej vody (ako ja 🙈😄) tá môže odtiecť aj pred samotným tlačením..

really8
15. nov 2024

Neriskla. Doma mi praskla voda, nemocnicu mam 10 minut. Cely cas v aute mi odtekala. Ked som vystupila z auta znovu sa zo mna len vylialo. Prisla som do nemocnice a rovno na salu. Ako prvorodicka som bola dost vyklepana a bola som rada ze som v prvej a najblizsej nemocnici a pri doktoroch. Mala som dost strach a urcite by som nikam dalej nesla.

sandra811
15. nov 2024

@ria0 ja som prvorodička, idem rodiť do ČR a mám to cca na 35-40 minút😊

evcagabi
15. nov 2024

Mne ako prvorodicke prisli zrazu kontrakcie 2-3min bez toho, aby predtym vobec nejake boli 😅 myslela som, ze porodim po ceste tak sme volali zachranku, v aute by som to nezvladla 😅

barka1
15. nov 2024

@ria0 tak ked sa nad tým zamyslis len trošku...veď možno stvrtina Slovenska má do porodnice viac než polhodinu. Su okresy, kde porodnica vobec nie je.

diewcatqoo
15. nov 2024

Riskla. Obe razy som rodila v nemocnici, vzdialenej cca 30 min - bola to najblizsia nemocnica, takze som nemala na vyber 🙂

really8
15. nov 2024

Ja som fakt prekvapena kolke by ste takto riskovali. Ine je ked nie je na vyber ale dobrovolne? Teraz sa to uz lahko hovori ze riskla ale myslim ze kazda jedna ked zacala prvy raz rodit tak by bola najradsej v nemocnici do 5 minut.

h2
15. nov 2024

@ria0 Klídek, kopec žien má najbližšiu spádovú pôrodnicu aj ďalej, ako 30 minút autom.

michaela329
15. nov 2024

@ria0 moja najbližšia je 40 minút po obyčajnej ceste- ak nie sú nehody, ak je Strečno prejazdné, ak nie je zápcha na Kysuciach..... Takže pol hodiny po diaľnici je pohoda.

4stanka4
15. nov 2024

Ja by som neriskovala ale zalezi aký budeš mat pôrod. Ja som bola stále v tom ze pôjdem rodiť do MT (som zo Ziliny-nemocnica asi 10 minút autom) Potom som sa rozhodla ze predsa nebudem špekulovať aj koli manželovi a zostanem v ZA a dobre som urobila, keby som šla do MT tak porodim asi niekde pod Strečnom (dopravnú situáciu neriesim) lebo aj keď som bola prvorodicka tak prebehol porod za 10 min tak som do Žiliny prišla v hodine dvanástej.

maryetta
15. nov 2024

Ja som teraz pri stvrtom cestovala 2tyzdne pred terminom 300km. To mi uz aj moj gyn ze ved sa to moze rozbehnut aj skor-vravim ze ved po ceste je hned niekolko porodnic 🙂
V nemocnici dr ze ci ma vie odrodit niekto doma ak sa to rozbehne tak to moze ist rychlo-vravim moze ale nepojde 🙂 ked 3 porody isli normalne a na vyvolavacku tento nebude iny. Aj tak bolo.
V nemocnici. Na vyvolavacku.

Pol hodky nie je vela 😉

lucia147852
15. nov 2024

V našom okrese sú pôrodnice ani neni, najbližšie 2 sú obe polhodinu 😅 v špičke aj dlhšie. Takže žiaden problém.

vevesh
15. nov 2024

Tak pri jednom porode som si mohla dat kludne obkruznu jazdu po slovensku a to som sla este pol hodinu do nemocnice-ten porod trval 72h🫣, takze pol hodina kluuuudne s prstom v nose🫣

t1nusa
15. nov 2024

@ria0 bez problémov, prvorodičkám zvykne pôrod trvať dlhšie, nemáš sa čoho obávať a určite to stihneš 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre