Porodím skôr?

gabinka279
29. júl 2014

Ahojte som tu nová a mám jednu otázočku. Som V 32 týždni a moje bábo má 2200 g. Myslíte že možem porodiť skor?Je to veľa a ja mám strach z porodu . Dakujem za všetky odpovede.

mimi8814
29. júl 2014

hlavne 32. tyzden a 2200 g je malo a nestaci... preco by si mala rodit skor?? nechapem... ja som 39. a maly ma 3500g, to ja by som uz mohla porodit;-/ a neboj sa, zvladnes to aj v normalnom termine😉 drzim palce!

ukulela
29. júl 2014

Neboj, najprv musis odburat strach z porodu. Aj ja mam v bruchu maleho slona 🙂 ale ku koncu uz nemusi priberat tolko ... okrem toho vaha podla sona je s velkou odchylkou. mnohe ti povedia, ze ich strasili,ze babo je prilis male/velke ... sustred sa na to, aby si bola v pohode. nejdes na porod trpiet, ale si ides po babo a to je radost - to si opakuj dokola. a zvladnes to 🙂 mnepomohol predporodny kurz,tak som sa nastavila, ze to zvladnem a basta 🙂

simonkazga
29. júl 2014

Kto ti povedal, že je to veľa? Prečo by si mala rodiť skôr? Moja mala v 32tt cez 2400g a narodila sa 38+4tt s 3620g. Nestresuj zbytočne, škodí to aj tebe, aj dieťatku! Pôrod vôbec nie je taký hrozný, ako si ho predstavuješ. Hlavu hore! Držím palce!

evening_star
29. júl 2014

Mojej kamarátke sa pomýlili o 700g!!! Tesne pred pôrodom jej povedali, že dieťa bude mať 3500 a malo 4200. Tieto výpočty sú len orientačné. A aj keby tvoje dieťatko bolo väčšie, to nesúvisí s termínom pôrodu. To nemáš ako priamu úmeru, že čím väčšie dieťa, tým skoršie porodíš. Mysli pozitívne!

trgypadl
29. júl 2014

Odhady hmotnosti plodu su orientacne,mozu tam byt rozdiely s porodnou hmotnostou.a hmotnost nema vplyv na predcadny porod.uzivaj si tehu 😉

maminag
29. júl 2014

mne sa pri druhom dieťati pomýlili tiež o 700 g, dr. mi povedala, že malý má 3 500, a keď sa narodil mal 4 200g, a to mi pôrod vyvolávali dva dni, pretože som už bola týždeň po termíne, takže vôbec to nezáleží na hmotnosti dieťatka, jednoducho, keď už bude čas, tak to príde...držím prsty 🙂 a teš sa, že ho budeš konečne držať v náručí......a keď ho uvidíš, na všetko "zabudneš"....

andrejka1974
29. júl 2014

mne pri dcerke poslednej povedali, ze bude mat 3500 gramov a nakoniec mala 2890 🙂 🙂 🙂 🙂 takze tvoje babo bude urcite narodene v termine a na vahu z ultrazvuku sa moc nespoliehaj 🙂 🙂 🙂 🙂

viera77
29. júl 2014

presne, je to len orientacna vaha, v mojom pripade malo ist o 4000g babo a napokon bola z toho len 3150g krehotinka pri odchode z porodnice len 2820g 🙂 hlavne sa tymito "presne nepresnymi" vahami babatka nestresuj, nech si zbytocne stresmi a obavami nevyvolas fakt predcasny porod 😉

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
29. júl 2014

to nie je podla toho 🙂 je to orientacna vaha. Trochu Ta postrasim 🙂...moj prvy mal cca 2kg v 30t a do porodu mal 4,5kg 🙂

dendy1
29. júl 2014

🙂 pre pobavenie: 🙂 počkaj chvíľu, idem preleštiť krištaľovú guľu a poviem Ti 😀 😀

marissenka
29. júl 2014

Kamarátka čakala valibuka a 56 vecicky mu boli velikánske :D a neboj, zvládli druhe, zvládnes aj ty! ;)

dejka77
30. júl 2014

Mam pocit, ze taketo informacie by nemali tehotnym ani hovorit.... Tu v zahranici som vedela akurat tak dlzku z ultrazvuku, naposledy v 20tt a to je tak vsetko.
Uplne zbytocne sa stresujes, sustreduj sa radsej na ine veci.

janka1989ya
3. aug 2014

.Užívaj si tehu ! Váha bábätka s tým nemá nič spoločné ,ono sa vypýta na tento svet keď to uzná za vhodné .. 😉
Ako tu bolo písané treba byť pozitívne nadstavená veď ten pôrod ti síce prináša aj bolesť teda ,ale tá radosť keď sa maličké narodí Ti všeetko vynahradíí 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre