Akurát som 37+4tt ... Budúci týždeň v utorok💜budem 38tt - kde idem do poradne,už do nemocnice...ako sa chodí ..posledné týždne len akurát mám dosť také pichanie zo spodu do pošvy,hlienovita zátka mi ešte neodišla..som otvorená na 1 prst...bolesť chrbta,tvrdnutie bruška...pálenie záhy, Neskutočne neviem ako si už pomôcť..nepomáha nič..viem že Maly sa posúva,tlači ...a pripravuje...
Ale blíži s@ pôrod ?🤰 Týžden? dva ? Den? 🤰👌 Kedy to príde..už som s toho ...neviem..vystresovaná..nakoľko je manžel v Nemecku ...a chce byť pri pôrode,obávam sa či to stihne..každá žena je iná..a rodi inaakk
@vojtasova ťažko povedať. U dcéry som cca 5 dni vedela, že to už bude a narodila sa večer pred termínom.
U syna mi skoro nič nebolo, akurát som bola taká unavená a nechutilo mi cely deň jesť, zobudila som sa v noci na to, že mi praskla plodová voda a o 3 hodiny bol na svete.
Takze ako píšeš, môže zo byt zajtra aj o 3 týždne. Manžel nech už radšej príde pomaly domov.
Tazko povedat kedy to pride, moze o hodinu a mozes aj prenasat... Mne prveho vyvolavali dva dni po termine, dcerka sa vypytala sama prislo to rano este zo spanku som sa na to zobudila narodila sa v 39tt a posledny cele zle, problemy som mala, bolesti uz som nevladala, skusala vsetko mozne recepty co pomahaju k vyvolaniu porodu, narodil sa 4 dni pred tp... Bola som uz zufala... Takze naozaj to moze byt hocikedy...
@vojtasova musis, nic ine neostava... Ja som sa uz na porod tesila pri poslednom, ze porodim a konecne sa mi ulavi, plakala som kazdy den uz dva tyzdne pred terminom ze to este neprislo... U nas to vsak bola specificka situacia, muz je invalid a ja som bola na tom skoro ako on a o deti sa nemal poriadne kto starat... Vek maju 6, 4 a najmensi ma 10mes
@vojtasova tyzden pred terminom som uz citila jak ma tlaci zo spodu a den pred terminom v noci sa narodil.termin som mala 8meho..narodil sa 7meho vecer a uz pocas 6teho mi cely den bezbolestne tvrdlo brucho uz som vedela ze je to tu ale kym nebolelo nestresovala som a 7meho o 1nej rano ked som si isla lahnut to zacalo bolesti kazdych 15 min a pomaly sa to skracovalo do porodnice som isla o 6tej akurat sa menili smeny a porodila som az o 21.00
@henka123123 tak ste to zvládla 💙💙 a hovorí sa že sa bruško posunie,pred pôrodom dole..mýtus ? Či je to ozaj tak ?🙂
@vojtasova no to je ten paradox ze mne sa neposunulo dokonca som toho 6teho bola na kavicke o 20.00 si sadnut a sedela tam moja znama a ked som odchadzala tak mi hocori ze rozopni bundu chcem si pohladkat brusko este a ked mi ho hladkala tak mi hovori ze dste je vysokoo tak skoro to nebude a ja jej hocorim bude bud porodim este dneska alebo zajtra uz to citim a ona ze ale kdee este je vysoko..hehehe a na druhy den bol na svete
@vojtasova neviem ako daleko od nemocnice byvas, ale mali by poslat rodiacej zene, tu pri ba to je vraj v pohode (zistovala som lebo mi to tiez hrozilo teraz pri poslednom tak ale nakoniec sa okolnosti vyvinuli inak) a s tym bruchom to je asi tiez tak ze nemusi a moze klesnut, dokonca niekomu klesne aj mesiac pred porodom... takze asi tiez to vzdy neplati...
@vojtasova prajem vela stastia;) inac na tej uvodnej foto si velmi krasna;)
@vojtasova Mne brucho pred pôrodom vôbec nepadlo. Celý čas bolo rovnako vysoko. Bezbolestne stahy som začala mavat 3-4dni pred pôrodom a deň pred pôrodom už trošičku s bolesťami, ktoré silneli, boli časté ale nepravidelne až do pôrodu. Rano na poradni ma este poslali domov a pred pol nocou bola mala na svete.
@modrymotyl8 ďakujem 💙💙👣
to ani lekár nevie kedy budeš rodiť...a my už vonkoncom nie...😉
ja ti síce môžem napísať že pri prvom som rodila vtedy pri druhom zas vtedy a pri ďalšom zas inokedy a potom zas inak ...ale tebe to figu pomôže...
@kittykat22 práve preto , aby mamička ako vy mali o čom diskutovať 🙃😂😂😂(nič v zlom )🤰👣
@kittykat22 asi áno 🙂 ďakujeme 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vojtasova aka je otazka alebo je to len vylev?