Pôrod bez prípravy

nahbia
20. okt 2018

Ahojte, všade čítam ako sa baby pripravujú na pôrod - masážou hrádze, aniballom , pitím čaju , tak má zaujíma či ste tu aj take , ktoré ste sa na to nepripravovali a zvládli v pohode ( “ v pohode” viete ako myslím ) ja z toho nič nerobím , tak uvažujem či s niečim začať, keďže čas by som ešte mala , som 37tt ale napr. U nás v nemocnici nastrihavajú automaticky , nečakajú či treba , tak či to má nejaký zmysel . 🤔

candies
20. okt 2018

@nahbia ta nastrih môžeš odmietnuť máš na to pravo

maria584
20. okt 2018

@nahbia ja som sa nepripravovala nijako. Jedine psychicky, vravela som si, že to zvládnem a hotovo. Prvý pôrod od prvých kontrakcii trval 5,5 hodiny, nastrihnuta som bola. Druhý pôrod za 4 hodiny bez nastrihnutia.

hope252
20. okt 2018

ja som sa nepripravovala na ziaden zo svojich porodov a zvladla som ich v pohode 🙂

evittam
20. okt 2018

@nahbia Ano, ja som nic z toho co píšeš nerobila a ani ma to nenapadlo. Našťastie som ani nebola na MK-otehotnela, vynosila, porodila, oddojcila, prikrmovala,....som dve deti aj bez MK. Akurat som chodila na predporodny kurz-z nudy a pomohlo mi to -naucili sme sa ako predýchať kontrakcie, ako dýchať počas tlačenia, co nas caka....
Prvy porod-prirodzeny, bez nastrihu, o 19.00 prepichli plodovu vodu, cca o 20.15 začali najväčšie bolesti-dovtedy v pohode a 21.10 bol syn na svete.
Druhý porod -akutny CR.

matuska234
20. okt 2018

Ja som sa ani na jeden nepripravovala, mam za sebou 2 a ten druhy prichod do porodnice 5:49, mala na jedno zatlacenie o 6.00 vonku;)

caelley
20. okt 2018

To je otrasne ako niekde nastrihavaju automaticky, ja som sa nepripravovala vobec nijak a nernastrihavali ma, ziadne sitie, nic, o dve hodiny som v pohode sedela. Mas pravo nastrih odmietnut a nech Ta doriadia iba ked je to fakt nevyhnutne.

ivanecka0602
20. okt 2018

pridavam sa. ziadna priprava pred a dopadla som bez nastrihu

nahbia
autor
20. okt 2018

Ďakujem baby , tak ste ma ukludnili , že som nič nevyhnutné nezanedbala a utvrdili že s ničím hore uvedeným ani nezačnem 😁

3petka
20. okt 2018

@nahbia ja som sa nepripravovala vôbec ale bola som akurát dosť v pohybe. Nemala som to v pláne a ani by som nestihla praskla mi voda v 33 týždni. Pôrod uplna pohoda. Doktor má síce trochu nastrihol asi 4 stichy. Zahojená som bola do týždňa. Ale drobec mal 2880 g a 48 cm tak možno aj preto.

ivanecka0602
20. okt 2018

@nahbia ak ti to prispeje k psychickej pohode, kludne zacni.

evittam
20. okt 2018

@caelley Preco "doriadia"? Dobrý lekár vie kedy je nástrih nevyhnutny a spraví to-vacsie doriadenie by mohlo byt v takých prípadoch nenastrihnut.😉

nahbia
autor
20. okt 2018

@3petka a bolel veľmi nástrih ? Z celého pôrodu sa asi tej bolesti pri strihani bojím najviac. Už len keď si to predstavím je mi z toho na nič

evittam
20. okt 2018

@nahbia Neboj, nezanedbala. To len niektore zeny ta budu presviedčat (a najviac prvorodicky), ze ak by necvicili s anibalom a ine tak by bol porod hroza a podobne 😉 Chce to hlavne psychicku pohodu.

evittam
20. okt 2018

@nahbia Tak to je asi to posledné co by si citila pri tlačení a kontrakciach.😁😉

ivanecka0602
20. okt 2018

@nahbia podla mna nastrih neboli (ano nezazlia som ) ale pri tej bolesti a kontrakciach, ked tlacis babo si myslim ze ani nevies kedy to urobia... ja som mala 2 kozmeticke stehy a bolo to neprijemne tahanie ale zeby to vyslovene bolelo, to nie.

evalin88
20. okt 2018

Ja som sa nepripravovala nijako.. max som sa ucila predychavat.. maly mal 2780 gramov a porod trval 4,5 hodiny od prvych kontrakcii.. bez nastrihu hradze s cca 4 stehmi. Drzim palce

pieksamaki
20. okt 2018

@nahbia
Neriešila som...nevedela som aj tak čo ma čaká, nečítala som na nete,iba bežné prehliadky u gynekológa.
..dnes je to asi iné....ale nežiadala som si epiduralku, ja som nejak uvažovala, že načo.......a piaty pôrod som mala pocit že všetci okolo mali stres ( lebo všade mladučké sestričky).......len ja nie...vedela som už aj tlačiť a proste som to už poznala🙂

malasandrika
20. okt 2018

@ivanecka0602 keď si nezažila, ako môžeš vedieť, že nebolí? Mňa teda nebolel, ale to zašívanie bol masaker, tak prosím Ťa neporovnávaj svoje “kozmetické stehy” s reálnym nástrihom a jeho následkami

pieksamaki
20. okt 2018

@nahbia
Je to zážitok na celý život...podľa mňa robis dobre...že to neriešis...setris energiu na dieťatko a jeho starostlivosť

besnavila
20. okt 2018

Ja som bola rizikova a od isteho tyzdna som lezala v nemocnici v kludovom rezime az do porodu...a tam sa na posteli nemas ako pripravovat a ver mi to je namensi problem daka priprava oproti inym zdravotnym problemom rizikovych mamiciek...cize aka priprava :D ziadna...bala som sa nastrihnutia a sitia...lebo aj u nas to robia automaticky...ale ver mi pri kontrakciach si dake nastrihnutie ani nevsimnes :D a na sitie nakonci ti daju injekciu a to ti uz je potom fuk, hlavne ze je potom....cize piankooo 🙂

ivanecka0602
20. okt 2018

@malasandrika neporovnavam ale myslim si ze mam pravo na svoj nazor, ci?

3petka
20. okt 2018

@nahbia aj ja som mala paniku len z toho ale ani by som nevedela kebyže doktora nevidím to robiť. Potom má pár krát pichol a umrtvil to som tiež nevedela a síl. Uplna pohoda. Pri tom všetkom čo sa dialo fakt nebudeš mat čas si to vsimat

dorotka9819
20. okt 2018

@nahbia nepripravovala som sa žiadno, nástrih som mala, ani neviem. Vôbec to nebolelo, ja som napríklad ani nevedela že ma nastrihli, iba keď po pôrode doktor povedal, že ideme šiť (nastrihnúť ma museli lebo som tlačila zadok hore a doktor sa bál aby som sa neroztrhla). Maličký sa narodil 22:43 a ráno už som behala, sedieť sa v pohode dalo
Jedine čo odporúčam, zobrať si niekoho ku pôrodu. Ja som mala manžela ale keby odmietol beriem si maminu 😁 je to fakt pomoc.
A ešte, sesternica mi povedala aby som si celý čas hovorila "bude to ešte horšie" tak som čakala, čakala a nič horšie už neprišlo 😁 len krásne bábätko v rukách 😊

malasandrika
20. okt 2018

@ivanecka0602 ohánať sa právom na vlastný názor pri príde rovnako smiešny ako Tvoje vyjadrenie k porovnávaniu kozmetických stehov s reálnym nástrihom

nahbia
autor
20. okt 2018

Hej od začiatku som bola presvedčená že tieto veci robiť nebudem , a ani epiduralku nechcem . Ale ako ide do tuhého už niesom taký hrdina 😂😂 až sa mi chce z toho plakať ako veľmi sa bojím

lenadka
20. okt 2018

@nahbia nastrih vôbec nebolí, robí sa vo fáze pôrodu keď ani nestihneš všimnúť či ho už máš alebo nie. Tri pôrody a dva nástrihy mám za sebou. Pri poslednom som čakala s tlačením, že kedy už sakra nastrihne a keď nič už som to nevydržala a idem teda bez. Ešte som Dr. nevrlo vyhundravala, že prečo ma nenastrihla. Pravda je že pred posledným som cvičila s anibalom ale nie dôsledne a hlavne som nestihla lebo malý sa narodil o tri týždne skôr. Netreba sa báť lekár zvyčajne dobre posúdi či nastrih treba.

ivanecka0602
20. okt 2018

@malasandrika zoberiem chipsy k nasej debate? mna si si vybrala? ale pekny vecer ti prajem

nahbia
autor
20. okt 2018

@dorotka9819 tiež som uvažovala že budem mat niekoho pri pôrode ale bojím sa že keď budem nervózna toho niekoho pošlem kade ľahšie 😂 techniku “ bude to ešte horšie” využívam aktívne odkedy má maly kope pod rebrá 😂😂😂😂

pieksamaki
20. okt 2018

@nahbia
Je to normálne stupňuje sa ti adrenalin..

nahbia
autor
20. okt 2018

Ďakujem baby , tak ste ma nachvíľu upokojili , a naďalej ostávam u otrepanej upokojovacej metódy “ koľko žien to už zvládlo “ 😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre