Pomohol vám nejakým spôsobom odber pupočnikovej krvi? Príbehy a skúsenosti?

lenuska9999
19. máj 2019

Ahojte baby,
chcem sa opýtať, čo si myslíte o odbere pupočnikovej krvi ? Rodiť budem v septembri a neviem sa rozhodnúť, či dám babätku odobrať pupocnikovu krv. Je to drahá záležitosť, preto by som dala spraviť len ten základný odber. Ale pomôže to naozaj keď nedajboze nejako ochorie ? Nejaké príbehy??

slavuska1506
20. máj 2019

@lenuska9999 áno, je to silný zdroj protilátok, ak sa vyskytne nejaké ochorenie. Odber a skladovanie je však veľmi nákladné + dosť sa s tým obchoduje (tzn. niekedy odoberú a ani o tom nevieš...).

myya
20. máj 2019

@lenuska9999 ahoj, zisti si troška viac o Tom koľko majú bunky životnosť po odbere. Pokiaľ som sa ja dozvedela bunky sú po pár rokoch nepoužiteľné iked sú uskladnené v tých bankách. Zadalsie na Slovensku ich nevedia využiť. Čo sa týka vážnych ochorení ako je rakovina tak pri detskej leukemii pomôžu no záleží aké množstvo odobrali pri pôrode. Ak sa podarilo odobrať malo tak sú tí úplne nanič. Na internete veľa nájdeš. Veľa som o Tom zisťovala keďže syn je ťažko postihnuty skús popozerať internet ako využiť pupočníkovú krv a koľko ľudí to vlastne využilo. Nechcem ťa odhovarat len mi to príde zbytočne platiť a do 10 rokov je tá krv nepoužiteľná. Pozri aj o tom ako využiť mliečne zuby detí. Získavajú sa z nich kmeňové bunky

val80
7. aug 2019

@lenuska9999 Tiez som si o tom pred porodom zistovala,kedze som bola nerozhodna.A veru velmi malo jedincom pomohla k uzdraveniu,aj to v zahranici.To mnozstvo,co sa odoberie nepokryje davku,ktoru clovek potrebuje,zeby vraj potreboval min.2.Takze pre dobry pocit to mozes spravit,ale asi realne nepouzitelne.Ale ako uz bolo napisane,precitaj si o tom.Ja som citala zo zahranicnych zdrojov.

slavuska1506
8. aug 2019

@lenuska9999 ja by som skôr odporučila dotepať pupočník, nech všetky vitamínky zostanú bábätku. Patria predsa hlavne jemu 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre