Poloha plodu v 31. týždni

27. jan 2023

Ahojte, v záznamoch mám pph, že pozdĺžna poloha. Hlavičku má podľa ultrazvuku dole, ale pohyby cítim najvyššie v oblasti pupka. Je to podľa vás ok? Ja už sa začínam báť či vôbec hýbe malý aj nožkami. Pri tej dĺžke bábätka by som pohyby čakala už niekde pod rebrami. A ja stále cítim len pri tom pupku, občas slabšie, niekedy také rolovanie.. Vy ste pohyby cítili kde??

nikoleta999
27. jan 2023

Neboj je to ok, ja som tiež necítila, ako niektoré baby písali, že kopance len výhradne do rebier, sem tam tak trafil, ale skôr som ho cítila dole a on sa pučil vždy na ľavu stranu pri pupku a čím vyšší týždeň, tým pohyby boli intenzívnejšie len dole a to mi už narážal na krčok a to sranda nebola, ale to už aj doktor cítil hlavičku pri vyšetrení :D

sirka9
27. jan 2023

Ja som nemala ani jeden kopanec do rebier, ani inde. Mala bola väčšinu casu KP a pucila sa vždy na niektorú stranu brucha.

liloastitch
27. jan 2023

Tak bábätko je v maternici " poskladané" , nemá nôžky vystreté, takže kľudne ich môže mať v oblasti pupku a kopať ťa tam..

barboraamatejko
28. jan 2023

Co myslis, aka velka je maternica v 31.tt.? Este sa bude zvacsovat. A nezabudaj, ze ostatne organy z brusnej dutiny nezmizli. Ak bude mat nozicky otocene ku peceni, byva kopanie bolestivejsie, nez ked je otocene na slezinu. A tiez to budes uplne inak pocitovat, ak bude babo otocene KP. Ale stale ma este kopu tyzdnov na zvacsovanie, takze je normalne, ze to mozes citit v linii pupku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre