Poloha bábätka v brušku

carpediem117
18. júl 2024

Ahojte 🙂 podľa čoho viete, ako je bábätko uložené v brušku? Naposledy v 27.tt bolo stále KP, no posledné 2 dni som cítila štikútanie "medzi nohami", tak neviem, či sa tešiť, že sa konečne v 30.tt otočilo hlavičkou dole. Pritom stále cítim aj v podbrušku pohyby, len neviem, či to je nožička, ručička, hlavička...

snazilka_bio_mamka
18. júl 2024

@carpediem117 do pôrodu sa môže ešte veľakrat otocit

pato88
18. júl 2024

Tazko povedat, ja som v 25tt skoncila na pohotovosti ako som mala strasne bolesti v podbrusku 2 dni a tam mi povedali, ze je uz hlavickou dole, musel sa vtedy otocit. Potom som v 30tom bola vystrasena, lebo cely den kopal a skakalo mi brucho a na dalsi den ma zacal kopat a pichat v oblasti bikin az nizsie a den na to u dr. bol zase hlavkou hore 😲 teraz som mala par dni pocit, ze je priecne lebo som mala naraz kopy na oboch stranach brucha a posledne dni citim silne kopance opat hore a dole v podbrusku nic, tak neviem, ci sa opat otocil, myslim, ze hej resp dufam, zistim az o 2 tyzdne na kontrole… snad sa nam otocia ako treba. Mne dr povedal, ze do 37tyzdna nech sa tym ani netrapim, na joge sa zase pyta, kto je nad 34tt a ma ich hlavickou dole, ze im ukaze akesi cviky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre