Pohyby v 32 týždni

aadulik2110
23. mar 2012

Ahojte, bábätko v brušku vystrája, čo som rada, ale problém je v tom, že viac cítim pohyby hlavičky a rúk ako nožičiek.... len sporadicky nejaký ten kopanec od nožičky. Je to normálne, alebo mám sa niečoho obávať? Ďakujem za odpovede

anieli_1
23. mar 2012

@aadulik2110 a podla coho si myslis ze su to len ruciciky a hlavicka citis to len dole alebo ako?

aadulik2110
autor
23. mar 2012

@anieli_1 nedávno som bola na sone a v tej časti, kde najviac cítim pohyby bola hlavička a ručička.... vtedy ma to nenapadlo sa spýtať... začalo mi to až doma vŕtať hlavou

petkave
23. mar 2012

@aadulik2110 mňa môj teda okopával riadne. ale nikdy som nevedela,ktorú končatinu cítim. A keď som si dala ruku na brucho, cítila som vydúvajúcu sa oblinu, takže mi to pripadalo buď ako hlavička, alebo ako pätička, lakeť, kolienko. Akože fakt som to nerozoznala. 😅 Až keď mi mudra povedala, že je hlavou dole, tak som tipovala, že je to teda iba jedna zo štyroch končatín, ale stále som mala pocit,že malý je uložený priečne, lebo ma boxoval a kopal naozaj rôznymi smermi. 😨

petkave
23. mar 2012

@aadulik2110 možno iba nemá miesto, preto nekopcuje.

aadulik2110
autor
23. mar 2012

@petkave Ďakujem, asi to teda netreba riešiť... upokojila si ma

mata30.4
23. mar 2012

no ja som sice uz mamicka a mam prve dietatko ale nemyslim ze by si sa mala strachovat...pozri moja malinka nekopala vobec...obcas sem tam..ale inak nic absolutne nic...pri kazdej navsteve som sa lekara pytala ci je tam ci zije....niekedy sa mi neozvala cely tyzden...bola som chora z toho..ale potom som si zacala hovorit ze je tam ze zije a v setko bude o.k...pozri vysledky mas dobre nie? a ak obcas cvicis a papas kysel.listovu alebo ine vytaminy tak si myslim ze to bude dobre neboj.. 😀

strihalka
23. mar 2012

@aadulik2110 a jak presne vis, ze je to hlavicka, ze to nemuze byt prdelka?a rucicka ze neni nozicka?navic se ti od sona mohl drobcek otocitm ci nejako prevratit, oni tam jsou fakt skrouceny ti spuntici...neboj se

anieli_1
23. mar 2012

@aadulik2110 presne preto som sa pytala ci to len raz podla sona lebo ako pisala @strihalka babatko sa este moze tocit este to moze byt vselijak a akurat na tych miestach ma viac miesta tak kopka neboj sa key nieco tak to podla mna na sono uvidia......mne dokonca na sone uvidel malej v 22tt tachikardiu urolog a to pozeral nieco uplne ine a nie na malu.........neboj vsetko bude ok 🙂

petkave
23. mar 2012

@aadulik2110 si ako každá mamička,tiež sa strachuješ o svoje bábo.Je to normálne, ale neboj sa, bude v poriadku. Mudr. určite pri každom utz pozerá, ako sa jednotlivé končatiny vyvíjajú a ja by som fakt tipovala iba nedostatok miesta, príp. zmenu polohy. A takto zvonku to naozaj nie je jednoduché odhadnúť, ako je bábo uložené... 😵

feb13
23. mar 2012

@aadulik2110 Ahoj ja citim pohyby 90% na pravej strane a na lavej ledva nieco. Presne takto to bolo aj s prvym. Vtedy som to pripisala tomu, ze maly mal chrbat na lavej strane a vpravo mal ruky a nohy tak jasne ze kde ma chrbat tam nekopka. Lenze teraz mi lezi presne naopak. 😅 😵 Najprv som tomu nechcela verit, ale mam to opakovane potvrdene zo sona. Takze asi to brucho mame citlivejsie v niektorych oblastiach a v inych menej.

ikke
24. mar 2012

ja tiez citim dieta hlavne vlavo a dole, vpravo hore vobec nie. vpravo hore ma totiz udajne dost hrubu (7cm) placentu. takze aj to moze byt dovod 😉

gazovicka
24. mar 2012

a ty vies cim ta koplo? tak ja som to teda nevedela.. bola som rada,ze vobec kopalo a neriesila som cim 🙂

aadulik2110
autor
25. mar 2012

@gazovicka tak keď mi ujo doktor robil sono, tak malé "kopkalo" a malo tak hlavičku a ručičku... tak podľa toho viem

renka2020
22. máj 2013

ahojte ja so v 32 tt a moja mala je dost aktivna ci uy cez den alebo cez noc somzvedava ked sa narodi ci jej to zostane aj potom. ci bude neposedna... 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre