Pohyby bábätka v 29. týždni

maleficent22
14. júl 2021

Som v 29.tt a pohyby cítim už od 18.tt, no za celú tú dobu sa mi stalo možno iba 3x, že tie pohyby boli ponad pupkom. Verila som tomu, že je otočená nejako horizontálne, akoby po ležiačky. Pohyby stále cítim veľmi nízko alebo okolo pupku. Žiadne také, že pod rebrami a pod. Na kontrole som sa doktora pýtala, dokedy sa môže otočiť a dostala som odpoveď, že veď je otočená dobre, tj. dole hlavou. Mal niekto podobnú skúsenosť? Nechápem, ako je to možné, keď sa vždy pohybuje tak nízko.

margita6
14. júl 2021

@maleficent22 ja som v 33tt tak isto mám malú dole hlavou a tiež mi kopance do rebier nevyrážaju ale v rovine pupka raz naľavo a raz napravo raz v strede 🙂

maleficent22
autor
14. júl 2021

@margita6 ďakujem za skúsenosť 🙂

petamich
14. júl 2021

@maleficent22 ono zalezi ako je otocena 🙂 ja uz som sice 41tt ale maly je dole hlavou uz dlhoooo a malokedy bol nad pupkom - nohy ma vpravo na urovni pupka, ruky vlavo uplne dolu - na tychto dvoch miestach ho najviac citim a nad pupkom aktualne iba ked sa "puci" cize hrbol zrazu - chrbatik alebo ritku a ak budes citit rebra skor zboku - mne obcas da supu nohou ale to len teraz fakt par tyzdnov, ked uz sa nezmesti 🙂

zanetakovacsova
14. júl 2021

@maleficent22 moja ja tiež dole hlavou ale kope všade na bok hore dole všade ju cítim niekedy ani nechápem ako 😃

izabela181
14. júl 2021

@maleficent22 možno hovorím blbosť ale môže to byt aj tým ako je uložená placenta 😊 ja ju mám vpredu takze som napríklad nejake extra kopance priamo vpredu na bruchu nikdy necítila a nevidela 😊 teraz som už 38 tt, a mám pocit že až od nejakého 32 tt cítim pohyby poriadne, aj nad pupkom, teraz po najnovšom ma neuveriteľne bolia rebrá 🤷🏻‍♀️ A pritom kopance tam necítim, iba bolesť, takze tipujem že si tam možno opiera nohy alebo čo 😂

maleficent22
autor
14. júl 2021

@petamich tak to máme asi podobne teda, hrbolčeky mávam často okolo pupka a pohyby cítim tiež dole vľavo a vyššie vpravo...
ďakujem, potešila si ma ☺️

maleficent22
autor
14. júl 2021

@izabela181 ja mám placentu hore, práveže pohyby cítim a pekne, tiež hrbolčeky mávam veľmi často a riadne 😀 lenže ma mýli to, že sú vždy tak nižšie

izabela181
15. júl 2021

@maleficent22 no tak to môže byt placentou keď je uložená hore 😊 bábätko určite kope aj tam ale ty ro necitis lebo to tlmí placenta 😊 ja by som sa nestresovala, hlavne že pohyby pravidelne cítiš 😊

maleficent22
autor
15. júl 2021

@izabela181 ďakujem za vysvetlenie 🙂

vavuska1907
16. júl 2021

@maleficent22 Ja som v 33tt a tiez to mam tak isto. Vsetky baby, ze kopance do rebier a neviem jak vysoko. A moj stale kope v okoli pupka, uz som si aj myslela, ze mam malo roztiahnutu maternicu. No ale neviem, stale mam pocit, ze sa tam tlači.

maleficent22
autor
16. júl 2021

@vavuska1907 Chápem ťa. Aj mňa to mýli, že všetci spomínajú kopance pod rebrami. Ale tak snáď to bude ok, vyzerá že to viaceré máme takto 🙂 a doktor hovorí, že je všetko ok a že je otočená dobre. Držím palce 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre