Ahojte žienky stalo sa vám to už niekedy podla menzesu som v 26tt ale malý zodpovedá 30tt tak a teraz si mám vybrať, že v ktorý týždeň si mám počítať lebo ja vôbec nevyzerám na 26tt čo vy na to???
asi bude vecsie 🙂
to by aj mna zaujimalo 🙂 aj ked u mna to nie je taky rozdiel.. som v 26tt a babo zodpoveda 27tt.. toto mi ale povedal dr na morfologickom sone, moja gynekologicka nic take nespomenula..
Aj mne to povedali na sone ale až taký rozdiel mi to nejde do hlavy heh no uvidíme na ďalšom sone zachvýlku
@petulka00013 a to je vysledok priemeru merani? lebo oni meraju obvod hlavy, bruska a stehennu kost. z toho potom urobia priemer. niektore jednotlive merania mozu byt v odchylke kludne aj 5 tyzdnov. moj maly mal hlavu v odchylke 4 tyzdne, brusko 3 tyzdne a stehno 1 tyzden. a fakt sa narodil s vacsou hlavickou, lebo bol celkovy velky mohutny chlapcek. aj teraz je taky velky na svoj vek. chlap ako sa patri 🙂
@petulka00013 Cim vyssie stadium tehotenstva, tym vacsie odchylky od priemeru. Ja som na UZV ku koncu mavala dokonca pri jednotlivych nameranych hodnotach pri kazdej inu odchylku. Stehenna kost o tri tyzdne menej, hlavicka o tyzden menej, brusko o mesiac. :D A tak. No celkom hokej. Kedze presne viem, kedy som otehotnela, viem, ze som nakoniec prenasala dva tyzdne. Podla doktorov som musela otehotniet neskor a prenasala som tyzden. Vsetko su len odhady. 🙂 Pokial mas pravidelny menzes a teda vies urcit, kedy si mohla otehotniet, riad sa aj podla toho (lekari ale termin porodu aj tak urcuju podla hodnot nameranych cca v 12tt). Kazde babatko sa vyvija inak, to Tvoje bude mozno vacsie. 🙂
Nase babo je tiez o cosi vacsie a prve bolo tak isto.ale UZV sa moze mylit o plus minus az 800g...jednak je to prave priemerovanim merania, odchylkami pri presnosti odcitavania, kazde babo ma svoje tempo rastu a tiez moze byt napr. dlhsie a stehenna kost je namerana dlhsia a hned to vyskoci na vahe aj v celkovom priemere. Alebo aj tym obvodom bruska a hlavicky.ak nas na svoj "termin" resp. tt vacsie brusko, tak je pravdepodobne, ze budes mat aj vacsie babo...aspon podla mojich skusenosti a sledovani😉
Ale vobec sa tym netrap, babo sa aj tak vypyta samo, ked bude pripravene...ved preto sa udava dlzka tehu 38 az 42tt.lepsie by bolo keby nedavali presny termin, len okrajovo, napr koniec toho a toho mesiaca a pod.aby sa mamina vedela orientacne pripravit, ale nefixovala sa tak na konkretny termin🙂ved iba 5%rodiciek rodi v stanovenom termine😉
riad sa podla toho, ako ti t vychadzalo na zaciatku tehotenstva, teraz uz babatka rastu kazde inak a ani tie merania nie su presne. Ja osobne sa podla poslednej nemozem riadit, to by som uz bola po porode 🙂
Ahojte. Dnes som bola v poradni a som trosku mimo z toho v ktorom som tt. podla ms som v 16tt, podla UTZ som vraj v 14tt+4. to by som chapala, ale nerozumiem tomu, ze pred mesiacom som bola podla poslednej ms v 12tt a podla UTZ v 8tt+4. nesedia mi tam tie dva tyzdne. moze takto drobec v brusku narast? dakujem za odpovede.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dobry vecer.Ja som mala opacne-podla menzesu 10t.t a podla ultrazvuku 7t.t ale viac pravdepodobne Vam ukaze ultrazvuk v prvom trimestre 🙂