Ahoj, už asi týždeň počujem moj buchot srdca v ľavom uchu. Pravidelne meriam tlak, nemám ho vysoký max tak 120 / 70-80, ale pulz mám vyššý tak okolo 90. Mám síce concor- na vysoký pulz- ale nerada si to dávam,síce lekár mi povedal, že kľudne môžem ak sa cítim zle. Máte s tým niketorá skúsenosti? Na poradňu idem o týždeň, budem už v 29 tt. a ešte ma nevyšetrili ani na cukor....čítala som, že by sa to malo robiť od 24 do 28 tt.
@dedra111 Ahoj, síce nie vtedy ( 28 tt) ale neskôr okolo 32 tt. mi zistili zvýšený tlak, som som začala brať lieky , mala som dosť vysoký tlak, tak okolo 140/95. Ten spodný keď je vyšší, ako 100 vtedy je zle, takže ja ako tak som bola ešte v ´´norme´´ . ale v 38 tt. som mala kontrakcie , síce nebolestivé, ale lekár sa rozhodol pre sekciu. teraz neviem, či ten tep , čo som neustále počula v uchu predpovedal na vysoký tlak... možno.....
uz som si myslela ze mi sibe a vidim ze nie som sama..ja som teraz v 9 tyz a od vcera pocujem tlkot v lavom uchu.tlak mam nizky uz roky,mavam tak 90/60..
Ahoj, je to síce nepríjemné, ale ja to mám celý život.. nie je to tlakom, tepom..jednoducho to počujem od kedy si pamätám. Takže teraz v tehotenstve mi to ani nepríde, že je to nejaký problém...
@angi07 nie je to tlakom, ja mam tlak okolo 100/70 a tiez mavam cele mesiace stavy brutalneho busenia v uchu (tiez lavom...), az tak, ze sa v noci na to budim a nemozem spat, ako to trieska... 😖 inak cim nizsi tlak, tym vyssi tep - to je v podstate pravidlo.. ja mam pokojovy tep 70-80 😕 v tehu aj 120 mavam...
ale teda to busenie je jeden z priznakov istej civilizacnej choroby zvanej "tetania" - pozor, nema to NIC s tetanusom 😉
to je "choroba", ci skor stav, ktora je dosledkom psychickeho vycerpania atd, neda sa v podstate liecit (kedze to viac menej ani nie je choroba..), odporuca sa pokoj a magnezium..
mne to vzdy pride na par mesiacov a potom aj odide a po par mesiacoch opat atd atd..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj .
Este stale mas ten tep v uchu ? ja to mavam tiez ... posledne tyz.sa to objavi na par hodin a potom je to fuc ale len sem tam a vie to dost otravit ... tlak mam ok ale tep mam tak 110 koli stitnej zlaze ... radila si sa s neakym lekarom ? Ja to neriesim kdesi som totiz citala ze je to normalne momentalne som v 31tt .