Pocikanie sa v 9. mesiaci tehotenstva

bielavila
15. jan 2015

dobry vecer, zaujima ma ci sa uz niekomu stalo to co dnes mne, rano som sa zobudila na to, ze mam pod sebou mokru plachtu, nocnu koselu aj paplon, kopa tekutiny vsade, hned ma napadlo, ze mi odtiekla plodova voda kedze som v 9 mesiaci, des, panika, ze uz rodim...nakoniec sa ukazalo, ze to bol moc a ja som sa proste pocikala, hanba na 100 rokov, nevedela som co robit, ani pozriet na sestricku a sanitarku...vobec nechapem ako sa to mohlo stat ked este rano okolo 3:00 som bola na wc cikat a o piatej som uz bola mokra...lekar povedal ze to je v pohode, ze som tvrdo spala a babatko silno koplo do mechura, ale ja tomu nechapem, tej tekutiny bolo vela a aj ked som sa postavila a stiahla svaly tiekla dalej, bola priehladna bez zapachu, plodovu vodu vsak mam v poriadku, bola som hned na vysetreni kedzde lezim v nemocnici. dnes som v takom soku co sa mi stalo, ze som skoro nic nepila aby sa to nezopakovalo:( mate niektora podobnu skusenost? dakujem

tova
15. jan 2015

v tehotenstve by ta nemalo zaskocit nic. Ja mam dvojiciky, ku konci stale jeden lezal na mechuri alebo kopal, chodila som s vlozkou. aka hamba??? je to ako tehotenska nevolnost

pribinak
15. jan 2015

Na konci tehotenstva to nie je nic vynimocne, nirmalne dodrziavaj pitny rezim, je to dolezite kvoli tlaku

darina1952
16. jan 2015

@bielavila nič strašné sa nestalo, nemáš sa prečo hanbiť... plod už klesol nižšie a tlačí na vnútorné orgány, teda aj na močový mechúr a ten sa pritlačením plodu na panvové dno vyprázdnil. Predpokladám že lekár/sestrička urobili na vzorke tekutiny test na plodovú vodu - v prípade že by to bola plodová voda test by sa sfarbil na modrozeleno. V pohode pi ďalej lebo ti bude zle z dehydratácie 🙂
Inak plodová voda nemusí vždy odtekať prúdom, mne tiež začala odtekať v nemocnici keď som ležala na rizikovom a odtekala vo veľmi malých množstvách.

monicm
16. jan 2015

@bielavila len na upokojenie,pridávam sa k ostatným,žiadna hanba,nič vážne sa nestalo,stáva sa množstvu žien,len väčšina z nich to neprizná.ako písalo,bábätko je nižšie a často s mechúrom mamičky hrá fotbal 😉 😉 😉 😉 hlavne pi,tomu sa nevyhýbaj,lebo to bude horšie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre