Po kontrole v 37. týždni som začala krvácať

klea1993
28. júl 2020

Ahojte chcem sa spýtať mate niektorá skúsenosť dnes som bola na poradni som v 37tt a po kontrole som začala krvácať... Krv bola tmavo červená skôr mi to prišlo ako zrazenina a taktiež mám bolesti brucha ako pri menštruácii... Čítala som ze krvácanie je bežné v tomto štádiu tehotenstva len neviem ci je ta farba a tie bolesti toez v poriadku alebo mam radšej bežať naspäť k lekárke... Otvorená som vraj už na jeden prst
Ďakujem za každú odpoveď

danik1505
28. júl 2020

@klea1993 nespustil sa ti pôrod?

klea1993
autor
28. júl 2020
nana8989
28. júl 2020

Ja som krvácala na konci 38tt po poradni, vrátila som sa k lekárke, pozrela, povedala mi, že je to normalne v tomto týždni a vrátila som sa domov. Poobede mi začali bolesti dosť silné ale nepravidelne, tak som predychavala a na druhy deň ráno som krvácala už veľmi, aj so zrazeninami, tak sme išli do nemocnice, kde si ma nechali a začali mi vyvolávať pôrod. Trvalo to 3 dni v ukrutnych bolestiach po vyvolavackach a aj tak mi museli prepichnúť vodu, po tom bola malá do hodiny na svete. Plodov vodu som už mala zelenú, ale mala je chvalabohu zdravá. Na tvojom mieste by som išla, hlavne keď to nie je jednorazové krvácanie. Držím palce, nech je všetko v poriadku 😊

klea1993
autor
28. júl 2020

@nana8989 o bože 😲😳 dúfam ze toto nieje môj prípad... Niesom prvorodicka ale s týmto skúsenosť nemám... Ďakujem za odpoveď

ajka0207
28. júl 2020

@klea1993 kedy sa ti to stalo, ako vieš že to nie je pôrod? Ja som začala krvácať o štvrtej ráno, o štvrtej večer bola dcéra na svete.

klea1993
autor
28. júl 2020

@ajka0207 stalo sa mi to dnes cca 10 min po návšteve v poradni

ajka0207
28. júl 2020

@klea1993 a tie bolesti máš pravidelne? Ja si myslim že ti odišla zátka a rodis

mm2008
28. júl 2020

a krvácanie už ustalo? bolesti ešte máš? ja osobne by som k dr išla.. nemôžeš vedieť, či sa pôrod už nespúšťa. radšej ísť zbytočne... drž sa.

klea1993
autor
28. júl 2020

@mm2008 krvácanie už skôr prechádza tak do hneda... Bolesti sú už miernejšie... Ak nezmiznu tak radšej pôjdem k lekárke

klea1993
autor
28. júl 2020

@ajka0207 tie bolesti práveže boli bez prestávky trvali od kedy som odišla od Dr. a teda od kedy sa spustilo aj krvácanie... Kontrakcie sú predsa prerušované a opakujúce sa bolesti 🤔 ak si dobre pamätám

mm2008
28. júl 2020

a brucho máš už spadnuté? ak áno, tak neni o čom... a čoskoro smer pôrodnica..

klea1993
autor
28. júl 2020

Toto neviem... Mne sa zdá ze aj áno... Co myslite 🙈...

nana8989
28. júl 2020

@klea1993 ja som bola, preto som verila všetkému co mi povedali, ale teraz by som už určite trvala na inom postupe. Už prvý deň mi kázali nepiť a nejesť, lebo budem rodiť. Keby som ich poslúchla tak by som za tie 3 dni zomrela od vyčerpania. Mala som také bolesti po tých vyvolavackach , že som až steny skriabala a sestrička sa ku mne chovala ako keby som bola hypochonder lebo monitor neukazoval žiadne kontrakcie. Po tých troch dnoch som ich uprosila nech nieco robia lebo už nevládzem tak mi pichli vodu a mala som si ísť ľahnúť. Po cca 3/4 hodine som poslala manžela nech ich rýchlo zavolá lebo som cítila malú už úplne dole. Tak ma dala na pásy a zas, že nemám vymýšľať, že nemám kontrakcie a doktorke to nedalo tak ma skontrolovala a zakričala, že v momente na sálu, už som bola na 10. Mala bola vonku asi za 3 minúty. Keby ich tam muž nezburcoval tak porodím sama na izbe. Fakt len vďaka bohu, že je zdravá. A na druhy deň prišla sestrička a len sucho oznámila, že občas sa stáva že monitor tie kontrakcie nezaznamena, lebo výstrel ujú do krížov a nie do brucha a to som mala ja, v kuse som hovorila, že kríze ma neskutočne bolia 🙄 no u mňa bolo krvácanie začiatok tohto hororu, dúfam, že u teba to teda nebude tento prípad, veľmi držím palce, nech máš čím skôr svoje bábätko pri sebe ❤️

klea1993
autor
28. júl 2020

@nana8989 bože to mi je ľúto 😢zažiť niečo takéto... Pôrod síce nieje prechádzka ružovou záhradou ale takto by rozhodne vyzerať nemal... Navyše ten neľudský prístup niektorých sestriciek desí aj mňa... Zabúdajú na to aká je žena v tedy vystrašená a precitlivena 😔kde si rodila?

ajka0207
28. júl 2020

@klea1993 no kontrakcie by mali byť prerušované, ak tie bolesti nie sú silné a krvácanie prechádza, nešla by som už dnes k doktorke. S takýmto "nálezom" by som šla do pôrodnice v tvojom týždni . Záleží však aj na tom, či chces prvú dobu pôrodnú tráviť doma alebo v pôrodnici.

klea1993
autor
28. júl 2020

@ajka0207 no ja už chodím do,, pôrodnice,, na poradne... Nie k lekárke zle som sa vyjadrila

mm2008
28. júl 2020

@klea1993 z foto nvm ...nie som lekár.. skôr tvoj pocit aký je.. napr. mne sa zrazu začalo lahšie dýchať a ten pokles bol aj voľným okom viditeľný .. pre okolie, ktoré ma poznalo .

klea1993
autor
28. júl 2020

@mm2008 tak ja mam ten pocit,, lepšieho dýchania,, už dlhšie 🙂

mm2008
28. júl 2020

@klea1993 tak už len čakať na 👶

andreatytler
28. júl 2020

@klea1993 Tiez si myslim ze to bola zatka kezde to opisujes ako zrazeninu.
Byt tebou, nachystam si tasku ku dveram. Je to tvoje prve dieta?
Presne tak ako vravi @nana8989, kontracie sa niekedy prejavuju ako bolesti krizov a ani nemusia byt silne. Su zeny, ktore v pohode navaria veceru a upracu pocas tychto bolesti. Ale ako si vravela su vacsinou pravidelne. Moze to byt Braxton Hicks.

klea1993
autor
28. júl 2020

@andreatytler Braxton Hicks? Môžem vedieť co pres e to znamená?

andreatytler
28. júl 2020

To su take falosne kontrakcie - Braxton Hicks kontrakcie. Zijem v kanade a tu sa to tak vola. Asi je v slovencine na to iny nazov.
Maternica sa pripravuje na porod a obcas zacne s kontrakciami akoze na skusku. Ale Braxton Hicks je nepravidelny nie v pravidelnych intervaloch), a ulavi sa ti napriklad pri zmene... ak si sedela ked prisli kontrakcie, ulavi sa ti ak zacnes chodit alebo naopak. Vela zien Braxton Hicks nikdy neciti. Ja som nemala ani jednu. Ale vela zien bezi do porodnice lebo to boli podobne ako skutcne kontrakcie.

mm2008
1. aug 2020

@klea1993 ahoj.. ako si na tom?

klea1993
autor
1. aug 2020

@mm2008 ahoj no všetko v poriadku 😊... Krvácanie prešlo

andreatytler
2. aug 2020

@klea1993 👍
Ja som si myslela ze si uz v porodnici ked si sa neozvala 4 dni...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre