Ahojte , momentálne som v 37 týždni tehotenstva.
Celé tehotenstvo mávam výtok, plus ma tlačí strašne mechúr, takže som stále na záchode .... Dnes som spozorovala tak trochu mokré gaťky , som prvorodička neviem vôbec ako vyzerá plodová voda , či sa jedná o plodovu vodu ..ako to spoznám ? Ďakujem
Ahoj. Ja som to mala takisto od začiatku..až v 28tt som spozorovala že toho akosi viac a nezdalo sa mi to..spravili na pohotovosti test z vložky...bola to plodová voda...ja by som zašla na pohotovosť na tvojom mieste. Radšej 100 krát zbytočne ako raz pozde. Teda z mojej skúsenosti by som také nezanedbala...😊
Jej :D uplne jsem si vzpomnela na sebe. Plodova voda “utika” stale, takze si dej vlozku - ale tu poporodni ne klśasickou na ms a cekej. Kdyz bude mokra do hodiny, tak bez na pohotovost, udelaji ti test. Jinak je to proste vytok, ja jsem na konci mela stale mokre nohavicky a nic
tak ako hovorí @bluemoon24 - ja som tiež tak utekala na pohotovosť a zbytočne a tam mi povedali, že keď už začne odtekať voda, tak odteká stále.... nie že trochu dnes a potom o dva dni... 🙂 takže ked si dáš vložku a bude potom mokrá, je to voda
@simik411 áno už mám poradne každý týždeň 😊 tak trošku som si všimla a včera aj dnes ,nie veľa ,je to bezfarebne ,bez zápachu ...zajtra mám poradňu uvidím čo mi povie doktorka..inak ten roztok na rozpoznanie plodovej vody sa dá kúpiť ?
@bluemoon24 prečo nestačí klasická vložka? Včera som si dala popôrodnú nebola mokrá, dnes som zase objavila mokré na gatkach, bez zápachu ,bezfarebne , dala som si normálnu vložku a uvidíme
Treba si dať porodnu vložku a ist do nemocnice. Oni ti urobia test a povedia ti. Robi sa to bezne.
Tiez som to mala, snáď kazdu pol hodinu som chodila WC a len také splechnutie vzdy🙈 a teda malá mi zial, resp.chvalabohu naozaj tak tlačila na mechúr.
@autorka lebo sú parfumované vacsinou a roztok by s nimi nemusel reagovať… keď aj by si prišla s takou vložkou, tak ti dajú oni svoju čistú - vyzerá to jak vata obalená obvazom a nechajú tá s tým a urobia test..
kúpiť sa to nedá, pokiaľ viem..
Ale keď vravíš že trochu dnes a trochu včera, či ako, to bola nebude… odtekala by stále a vložka by bola mokrá…
ja som na tom tak isto, už asi eva týždne nosím intimku lebo mám neustále výtok, lekárka mi povedala že v tehotenstve je to úplne normálne pokiaľ nie sú iné problémy... keď ti odtečie voda nebudeš mať o tom pochybnosti :D
Počula som O Tom roztoku v pôrodnici ale v lekárni vraj o ňom vôbec nevedia 😀aleee ja by som už neriešila keď si,sme v tom 37tt to už je pohode aj keby to prišlo m bábätko je hotové,dýcha samo iné keby si v 29tt vieš... Môj malý sa narodil 36+5 a mal 3330g úplne zdravé donosene dieťa bol po 5.dnoch sme šli domov.. uvidíš čo poradňa tam to sledujú koľko vody má dnu a či to je oki.. to už dotiahneme do konca neboj ked len kúsok vidíš to asi voda nebude ako píšu baby tak keď raz voda začne tak už neprestane, vodnaty výtok má občas aj ja ale nemyslím že voda keď doki hovorí že všetko ok .. ja mám sekciu 21.11. tak snáď dovtedy počkáme tiež haha
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj som tiež v 37tt pri prvom tehu mi odtiekla prave v tomto týždni voda a teda som porodila, už máš asi poradne každý týždeň.. koľko množstva si si všimla? Je to voda ak ideš na wcko a stlacas tam dole svaly akoby si sa nechcela pocikat ale ono to ide stále napriek tomu. Ak rozumieš čo píšem 😀proste voda vyjde aj keby potlacas cikanie, mne išlo ale veľa po nohách stekalo až tak to bolo jasné. Pri malickom množstve asi moc nezistis jedine na poradni spomen prípadne ak si všimnes častejšie daj si vložku a smer pohotovosť oni streknu roztok a podľa farby hneď uvidía či voda či moč. Držím prsty