Plávanie v bazéne v treťom trimestri

fallenkaa
24. júl 2022

Ahojte, som v 29tt, na začiatku júna sme boli na dovolenke pri mori kde som plávala nielen v mori ale aj bazéne. Tehotenstvo mám bez komplikacii, veľmi mi chyba pohyb - napr plávanie, keďže chôdza dlha mi nerobí dobre, mávam aj bolesti krčnej chrbtice a práve plávanie mi pomáha im predchádzať.
Keďže k moru už nepôjdeme, do jazier sa kúpať ísť nechcem, ostali bazény, čo poviete? Ísť alebo neísť?
Mam kamošky ktoré chodili plavat celé tehotenstvo na verejnú plaváreň ale aj take čo sa bàli a radšej neriskovali.

bluemoon24
24. júl 2022

Ja jsem chodila az dokonce a vsechno bylo ok. Mela jsem bezproblemove tehotenstvi a plavani byl jediny “sport” kde me nic nebolelo. Davala jsem si ty tampony obalene (napustene) vazelinou 🙂

fallenkaa
autor
24. júl 2022

@bluemoon24 poslala by si mi prosím tie tampóny, že ktoré to su?
Ja sa praveze tých tampónov trosku bojím, lebo predsa nasaju vodu ktorá sa potom dnu viac drží a predsa na ochranu je krčok a hlienova zatka

deti95060810
24. júl 2022

ak nemáš problém - tak kľudne...

bluemoon24
24. júl 2022

@fallenkaa ano, mas samozrejme pravdu :D ale ja jsem chtela mit “jistotu” tak jsem pouzivala tyto https://www.gigalekarna.cz/produkt/dh-tampony-s... - ony prave moc vody nenasajou, proto jsou napustene tou vazelinou/olejem (nevim cim presne uz)

Jo jeste by jsem se asi nesla koupat kdyby jsem pred tehotenstvim trpela na posvove zanety z bazenu, to jen tak naokraj 🙂

petra107
24. júl 2022

@fallenkaa boli sme teraz v 35tt. celý týždeň v Štúrove - chodila som normálne do bazénov, okrem tých horúcich. Používala som rovnaké tampóny ako bluemoon a keď som sa práve nekúpala, prezliekla som si mokrý spodok plaviek za suché plavky /nohavičky. Bolo to skvelé, vo vode mi bolo naozaj príjemne, zmizli mi kŕče aj všetky bolesti. Doma sa samozrejme vrátili 🙂. A opäť súhlasím s názorom vyššie, ak by som bola vysoko náchylná na mykózy pred tehotenstvom, asi by som nešla, ale podľa PA z predpôrodného kurzu - bábo je pred infekciami chránené zátkou - ale vytrápiš sa s ňou ty (preto navyše tie tampóny).

zapalkazapalkova
24. júl 2022

@fallenkaa ja som chodila plavat so starsim az do terminu porodu s mladsim (baby plavanie) a pohoda 🙂 a ked sa bojis, tak namiesto tamponu odporucam menstruacny kalisok

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre