Ahojte , chcem sa opýtať veľmi ma tam dole pichá , sestrička mi vravela na poradni že sa už otváram som 39tt . Viac a viac ma to tam pichá od bolesti aj plačem .
@viky982 no ja mám za sebou 2 spontánne pôrody a žiadne pichanie som nemala,teda neviem úplne poradiť. Určite spomenúť na kontrole doktorovi
A co si cakala?ved rodis..budes aj plakat, aj kricat, aj vrieskat...tak to pri porodoch chodi
@chrumka333 zrejme myslí tú bolesť, keď hlavička tlačí na panvu a rozťahuju sa tie švy v nej. Je to ozaj nepríjemné,pichá to, tlači, ja som ku koncu takmer nemohla chodiť, ale je to úplne normálne v pokročilom tehotenstve.
Ach, ženy.... Otázky typu "a čo si čakala" jej fakt nepomôžu. Milá Viky, to pichanie je úplne v poriadku. Je to poriadne nepríjemné, ale isto to zvládneš 🙂 Neskúšala si kúpeľ alebo naparku? Tkanivá sa teplom trošku uvoľnia, mohlo by to pomôcť od bolesti
@lulu8491 ahoj nie neskúšala ale ďakujem za poradenie 😘 a ďakujem ti , som veľmi rada že sa našiel aspoň jeden človiečik ktorý mi vie poradiť a pekne mi to vysvetliť ❤️nech ti zdravie a šťastie slúži stále ..a na tie otázky typu “čo si čakala “ .. som prvorodička bohužiaľ neviem všetku múdrosť sveta 🙃
@viky982 ahoj je to normálne, mne pomáhala teplá sprcha a krúživé pohyby na fitlopte. Keď som dlhšie sedela a postavila sa, vždy mi slzy vybehli od bolesti a myslela som, že malá zo mňa vypadne, taky tlak zakaždým 😞. Patrí to k tomu. Držím palce, veľa zdravia a ľahký pôrod. Čaká ma to tiež o 12 týždňov 😀
Ahoj, ja som teda v 40tt. Kazdy deň mám bolesti, v podbrusii, v pošve.. a vôbec sa neotvaram. Bud rada aspoň zato že sa otváraš, ja mám bolesti a nič z toho😞
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@viky982 veď "si už na spadnutie" tak o čo ide? Však to je v poriadku, ze sa už otváras. Pôrod môže prísť každú chvíľu, je to úplne normálne v tomto týždni. Je kľudne možné, ze cez víkend už porodís