Ahojte 🙂 som v 32.tt a včera som došla domov z nemocnice.Kvôli otváraniu mi dali pesar.Máte s ním niekorá skúsenosti?Noazaj bráni tomu otváraniu?Bojím sa,že aj napriek tomu sa môžem otvárať.Dakujem veľmi pekne vopred za každú radu a odpovede 🙂
@anicka621 tazko povedat 😖 ja som sa neotvarala, az ku koncu, mne sa len ten krcok takto skratil a drzal pokope...ci vdaka pesaru, to neviem...dodrzujem aj kludovy rezim...ja viem, ze vsade sa pise, ze to nema efekt, ani pesar ani lezanie, ale ja si proste nechcem nic vycitat 😖 ano, vraj uz ked sa spustia kontrakcie, a porod, nemoze ani pesar ani nic, ja verim, ze to nebude tvoj pripad...predpokladam, ze na riziko by ta z nemocnice nepustali...neboj sa, setri sa, su zeny co chodia aj dva mesiace otvorene a nakoniec im porod vyvolavaju 😉
@jankapo prosim ta a mala si nariadeny aj kludovy rezim? Ja som mala cele tehu v pohode ale po nejakej crevnej pliage mi krcok povolil skratil sa zacala som sa otvarat, na kontrole som mala nalez OK ale dr dala preventivne pesar a dalej kludovy rezim. Len uz z toho lezania mam stres, cely den v postely je riadne na nervy a mozog ...
@lusa889 mam nakazane "telesne setrenie" 😀 pre mna je telesne setrenie ze si nejdem zabehat a neumyvam okna, aj ked vonku kraaasne svieti slnko a mam na to chut 😉 ja vyslovene lezim v posteli minimalne teraz....oproti tomu co som predtym zvykla v predchadzajucich tehu..idem, kde potrebujem a da sa tam ist autom...idem aj na velky nakup, ale uz to napr.z auta povynasa manzel...doma upratujem bezne veci, kedze som PN tak ciastkovo...to, co mi najviac kole oci...lahnem si ked citim brusko, resp. spodok...tie kosti tam...alebo lezim z lenivosti, nie z nutnosti 😅 no flakam to riadne 😝 aj ked mne nekazal nikto teraz vyslovene lezat....
@anicka621 Ahoj a ako si v tedy dopadla s tým pesarom... ja som v 34.tt a tiež mi to teraz dr.dala lebo sa mi skracoval krcek aj makol a aj som sa otvarala a dala mi aj tri injekcie na dozretie plucok pre babo.... a povedala mi že mi to vyberie v 37. tt. a este aj magnezium mi opat dala . Tebe to kedy vybrali bolelo to ? Nemala si ziadnu infekciu potom dole. kamaratka moja dostala z toho infekciu ktora presla až na dieta a nakoniec prenasala ... Dakiujjem za odpoved
@jankamordacova Ahoj 🙂 Uplne v pohode mne ho potom vybrali,ale uz si nepametam v ktorom tyzdni a vobec som sa neotvaral isla som este nakoniec akutnou sekciou lebo ma dali na vyvolavacku lebo isla Velka noc . A nemala som ziadnu infekciu nic trocha bolelo ale dalo sa to zniest v pohode 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@anicka621 mam treti pesar v tretom tehotenstve...skrateny krcok od 21tt na 1,5cm....rodila som oboch chlapcov v 40tt, teraz verim v podobny scenar..... 🙂