Pesar (skúsenosť)

natalia2285
12. jan 2019

Ahojte. Skracuje sa mi krčok v 29tt bábätko je dobre uložené ale mám asi slabú maternicu a na internete som sa teraz dočítala, že by mohol pomôcť PESAR aby som sa neotvorila.. má s tým niekto skúsenosť? Pomôže to? .. Neviem vôbec či ho má gyn. v ambulancií alebo si ho mám kúpiť, a ona mi ho zavedie dnu??...Gynekologička ma poslala do nemocnice ale keďže mám dve malé deti tak nieje šanca :/ snažím sa doma oddychovať kedy sa len dá.. spávam na vyvýšenej posteli (akoby hlavou dole) .. užívam MACMIROR vag. guľôčky, magnerot 3x denne a progesteron 2x denne tak dúfam, že to zaberie a vydržím aspoň do 37tt :/ ...ďakujem za každú skúsenosť 🙂

matula19399
13. jan 2019

@natalia2285 pesar moze pomoct podrzi krcok (aspon tak to chapem)ale vela lez panvou dohora a pri najmensich bolestiach podbruska utekaj na pohotovost, mne to uz bohuzial nepomohlo,ja som bola po serklazi v21 tt a nieco sa umna pokazilo lebo v 22 tt mi dali aj pesar ale kontrakcie sa mi uz spustili a potratila som (anjelik bol zivy a srdiecko mu bilo) drzim palce nech ti to dobre dopadne.

ifcha
18. jan 2019

@natalia2285 ahoj, mne sa tiež začal skracovať krčok okolo 30 týždňa... Dr. mi zaviedla pesar a pomohlo to, bola som síce na PN ale mala som povolené vychádzky 2x hodinu, nemusela doma ani ležať....skracovanie sa zastavilo, rodila som nakoniec 1 deň po termíne...skús sa na tuto možnosť opýtať svojho gynekológa.. držím palce!

mystisch
18. jan 2019

urcite ti pesar pomoze, mne sa tiez skracoval v 29 tt a mala som ja kontrakcie a pesar mi udrzal krcok...bola som dva tyzden v nemocnici, kde som dostavala magnezium zilou a potom doma som uz len lezala- nelezala :D neda sa to tak ako si vsetci myslia...magnezium som uzivala 2 tabletky 3 krat denne a vydrzala som pekne do 39 tt. lekarka by mala mat v ambulancii zavedenie je v poho...vybratie je trosku sranda...ale lepsie ako mat predcasniatko s pripadnymi problemami...u nas boli kontrakcie tak silne a pravidelne...ze som dostala aj adrenalinove injekcie na plucka pre maleho

natalia2285
autor
18. jan 2019

@ifcha ďakujem za odpoveď a koľko stojiten pesar?

ifcha
19. jan 2019

@natalia2285 ja som neplatila nic, bolo to pred 3 rokmi

mystisch
19. jan 2019

@natalia2285 nic som neplatila...

natalia2285
autor
19. jan 2019

@mystisch, ifcha ..neviem prečo mi to gynekologička nenavrhla , spýtam sa jej na to ďakujem 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre