Pálenie záhy v treťom trimestri

minibaby
8. mar 2017

Ahoj kočky.Som v 32 tt a začalo ma trápiť pálenie záhy.Skúšam mandle,piť Fatru.Chcela by som sa popýtať na Vaše skúsenosti,či pálenie záhy spôsobuje po narodení bábätka vyšší predpoklad na reflux?Ďakujem

janinka84
8. mar 2017

@minibaby ahoj,neboj,s refluxom babatka to nic nema.ja som tiez 32 tt,obcas ma hrozne trapi kyselina a pomahaju mi rozne detske chrumky.ked uz ani to nie,tak pastilky Tums sa mozu v tehu a u mna funguju. Ja mineralky uz teraz radsej nepijem,mozu zhorsovat opuchy kvoli vysokemu obsahu soli.

janka.l
8. mar 2017

@minibaby ahoj. či pálenie záhy súvisí s refluxom neviem, ale mala ho mala a poriadny. Ešte mi lekár vravel, že vraj zaha páli keď bábätku rastú vlásky. A to sa tiež potvrdilo. 🙂

ajsha123
8. mar 2017

Ahoj, záha páli asi každú ženu, je to dané biologicky, bábatko tlačí na tráviace ústrojenstvo - čím je bábo väčšie, tým viac. A keď sa napr. predkláňaš, príp. ješ niečo, čo tvorbu kyseliny ešte zvýši - tak o to je to horšie. Niekedy sú stavy, že na pálenie záhy nepomáha absolútne nič. Mňa trápilo pálenie záhy pri každom tehotenstve (5x) a reflux nemalo ani jedno z detí. Čo pomohlo mne - skúšala som všeličo, vrátane mandlí, nič. Mne osobne pomáhal len Talcid, dávala som si ho s rozumom, len keď bolo nevyhnutné, radila mi ho doktorka.

tiper24
8. mar 2017

na zahu soda bikarbona vraj pomoze

myska9992
9. mar 2017

Mňa pálila záha takmer celé tehotenstvo, pila som Fatru, jedla striedmo - vynechala som všetky extra spúšťače, p.p. brala Rennie, ale skutočne pomohol až pôrod 🙂. Bábo nemá reflux ale vlasate bolo 🙂.

wevewe
9. mar 2017

ja som začala mať problém so záhou v 32 tt keď som musela zostať doma na rizikovom v polohe ležmo 😉 no bolo to trápenie...pomáhali mi jedine pukance a potom pôrod🙂 a vlasy teda dcérka nemala takmer žiadne...

malymyis
9. mar 2017

ahoj, aj mna palievala zaha a maly je v pohode. A aj mne bolo povedane ze rastu vlasky 🙂 pomahalo mi mlieko, vacsinou ma to chytalo na vecer tak lreventivne pohar mlieka a vsetko bolo ok 😉

kacenka2803
9. mar 2017

@minibaby ahoj to je blbosť s tím refluxom aj mňa pálila zaha a žiadny reflux sa nekonal skús mandle aj so šupkou mne to najviac pomáhalo 🙂 keď budeš dodržiavať 2-3 hodinové intervali medzi jedlami a najskôr prebaľovanie a až potom kŕmiť ziaden reflux nemá šancu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre