Oznámenie tehotenstva mimo rodiny cez sociálne siete

25. okt 2024

Ahojte, chcela by som začať robiť krátke storky ohľadom tehotenstva...o necelé 2 mesiace rodím a hľadám inšpiráciu, založila som kvôli tomu aj insta.😁 Lenže nemám inšpiráciu, poradíte nejaké mamičky čo sledujete a pridávajú také krátke videá? Prípadne, aký máte nato názor? Donedávna som bola úplne proti, ale tvár napríklad ukazovať nechcem... A ešte taká vec, keďže mám insta nie na moje meno, ale dala som si nick...ako môžem niektorým známym dať vedieť,že som to ja? Veľa z nich nevie, že čakám a takto by som im to chcela oznámiť svetu.☺️ Ďakujem za rady, linky na mamičky, ktoré sledujete...krásny dník želám.

minenkak
25. okt 2024

Však napíš som tehotná termín vtedy a vtedy,joooj teším sa na boľavé bradavky,malo spánku a mastné vlasy a možno to bude úplná pohoda

really8
25. okt 2024

Takze chces nieco robit, nemas jediny napad a vlastne ani nevies koho by si mohla vykradnut a okopirovat? Aha🙈
Ked uz mas insta vyuzi ho na sledovanie prospesnych profilov, pediatrov, fyzio, o spanku, prikrmoch, manipulacii atd atd

matulik748
25. okt 2024

1. Fotografia topánočiek – Fotka malých detských topánočiek vedľa topánok rodičov, s popisom napr. „Prichádza nový člen tímu!“ alebo „Naša rodina sa rozrastá!“

2.Vtipná fotografia s knihami alebo manuálmi o rodičovstve – Obaja rodičia čítajú knihy s názvami ako „Ako byť rodičom“, prípadne so zaujatým výrazom. Popis môže byť „Pripravujeme sa na nový projekt.“

3.Časová os – Fotka vás ako páru na rôznych míľnikoch (napr. zásnuby, svadba) a na konci časovej osi napíšte „2024: Príchod nášho najmenšieho.“

barka1
25. okt 2024

Nevidím dovod....a ak nemáš vlastné nápady...zbytocna strata času...

matulik748
25. okt 2024

Fotka so šípkou – Vytvor fotku, kde stojíš vedľa šípky, ktorá ukazuje na teba a má nápis „Budúca mama“ alebo „Čakáme nového člena.“

Osobný vzkaz v rukách – Napíš odkaz na tabuľku, napríklad „Prvé dieťa na ceste!“ alebo „Nový titul: Mama,“ a drž ho pred sebou.

mimuska328
25. okt 2024

Možno som ja divná ale podla mňa to nepatrí dávať na sociálne siete, fajn jedna fotka ze cakame bábätko ale dávať utz, brucha rôzne fotky mi príde už dosť cez lebo stále nevieme kto môže tieto veci zneužiť

tamky123
25. okt 2024

Niečo ti poviem, nikoho nezaujíma tvoje tehu až na toľko, že ich nadchnú tvoje “originalne” videa. Pokial nie si známa osobnosť a mas pár priateľov, je skor trápne. 😆 kamoska je prvy krat tehotná a odpadla by som, keby si kvoli tomu založila ig.

cimage
25. okt 2024

Asi je to prve dieta, tak si z toho nadsena, ale nemusis nikomu oznamovat, ze si tehotna. Ten kto to ma vediet, rodina, kamarati, urcite vedia. Ostatnym to je aj tak jedno.
Ja som dala par fotiek s bruskom, ale kvoli tomu, ze sme boli vtedy v zahranici a v priateloch som mala naozaj len najblizsie osoby. Dalsie deti co sa narodili na Slovensku uz nie.

ola101
25. okt 2024

Neviem ci by som robila okolo toho take halo. Za dva mesiace rodis a vela ludi ani nevie ze cakas babo? Tak to asi moc v kontakte nie ste. Podla mna by to malo byt tak ze kto bude chciet moje dieta alebo mna ten si cas na nas najde a nepotrebujem to vesat nikam.

stormie
25. okt 2024

Ja chapem tvoju euforiu z (asi prveho) tehotenstva kedy mas pocit ze by to mal vediet cely svet a patricne sa tesit s tebou. Socialne siete su na to ako stvorene ale v realite, pokial uz nie si nejaka celebritka tak to zaujima iba tak tvoju rodinu a okolie. A ked sa tehotenstvom chces zviditelnit v online svete tak treba prist s vlastnym napadom ako na to, teplu vodu uz objavili ….

evaachesa
25. okt 2024

Ja len taká otázka...prečo myslíš že niekoho budú zaujímať tvoje tehotenské príspevky? 🤭 Tvoji známi nevedia že si to ty a cudzí ľudia ťa pravdepodobne sledovať nebudú pokiaľ nie si nejaká celebrita. 😏

tiezjedna
25. okt 2024

Mňa osobne vôbec cudzie deti nezaujímajú, ani deti "celebrít", športovcov, hercov... Ani o deťoch svojich kamarátov nepotrebujem vedieť každý prd. Tehotenstvo je ešte väčšie "o ničom"... zaujať ma dokáže len niečo, čo je fakt orginálne a vtipné. Ale z toho, čo píšeš, nebudeš ani jedno, takže by som tomu príliš námahy nevenovala na tvojom mieste.

maca1984
25. okt 2024

No ak to 7 mesiacov tí ľudia doteraz nevedia, že si nič nevšimli, tak potom to nie sú ľudia čo sú ti blízko.
A takým je ver mi, srdečne jedno či si alebo nie si tehotná.
Neviem si to predstaviť .. Pošleš im sms s tvojim insta nickom a popiskom " choďte pozrieť, je tam veľký oznam " ?

evaachesa
25. okt 2024

@maca1984 😂

ibrunova
25. okt 2024

Myslím, že 90% známym stačila jedna informácia, že si v tom, a ďalej ich to netrápi, mňa osobne to skôr otravuje, ak mi vyskakuje každý prd od niektorých osôb, ani kávu si nevypijú bez toho, aby ju neodfotili a nezverejnili.

lula3108
25. okt 2024

Internet aj samotny instagram je plny inspiracii na taketo oznamovacky ci videa. Stiahni si pinterest a hladat best pregnancy announcement alebo third trimester alebo pregnancy video ideas a bajdes toho veela. Pripadne ked videa tak si stiahni appku tiktok a hladaj tam, podla mna je tam lepsi algoritmus ako na insta a bude ti to podhadzovat videa ake ty chces. Ked vhces robit pekne videa tak odporucam appku capcut, na tiktoku je kopec krrasnych sablon aj s hudbou a ty si tam len nahadzes svoje fotky

katarina_kat
25. okt 2024

Ja som sa odfotila o zrkadlo, aby bruško bolo vidieť a napisala, že týždeň ten a ten, kto chcel pochopil, no tieto fotky pridávam bezne ;) … a čo sa týka tých sledujucich na instsgrame, tak si to prepoj s facebookom a bude ti to samé navrhovať známych, no väčšinou to budú ti istí, čo na Facebooku 🙂

januska12323
25. okt 2024

Ja som vôbec nepochopila čo vlastne chceš zverejňovať. Blízky známi vedia, že si tehotná a ostatných to vôbec nezaujíma.

bejbs123
25. okt 2024

Asi som neporozumela komu chces vlastne zdielat tie prispevky,ked netusis ani ako si vyhladat priatelov,skus sa zamestnat v tvojom pripade niecim prospesnejsim,tu len stratis cas

t1nusa
25. okt 2024

gratulujem k tehotenstvu, ale to je asi tak všetko 😃 ak nemáš nápad na príspevky, ktoré možno ani nikto nebude sledovať, nemá to zmysel 😊 radšej si uži svoje tehotenstvo v súkromí príp. v okruhu najbližších a nedávaj všetko na net… ak túžiš byť influencerkou, musíš na to ísť inak, robiť niečo zmysluplné a hlavne byť kreatívna a originálna

zdenka11081983
25. okt 2024

Ty vlastne chceš byť na materskej taka riadna influencerka (kojime,nekojime, prdiky, a tak), ved to povedz narovinu zbytocne Ti tu naložia 🙂 Ale potom Ti ja skromne poradím, pod vlastným menom sa zaregistruj, žeby aspoň ta rodine a daake mamky Ta posleduju.

kitycat
25. okt 2024

To nema vyznam

zoja1234
25. okt 2024

@autorka namiesto takýchto zbytočných hlúposti radšej oddychuj a pripravuj si vybavu/var si jedlo do mrazaku/uprac co treba a co este vladzes..lebo po pôrode ti oddych skončí. Neprdnes si, ak budeš bez pomoci+dieťa bude náročné... Ešte si ty veru užívaj akú takú slobodu, bezstarostnost.. A priprav sa na veľmi náročné obdobie.. 🤝

tinalia
25. okt 2024

Prajem ti, aby si taku energiu mala aj po porode a to bez ironie. Je to pekné, ale ak nemás kreativitu v sebe, nebudes mat cas taketo veci neskor vymyslat a ... kopirovat po niekom, no neviem, vidim len negativne komentare, ktore sa tam potom nahrnu. Ja som pridavala pribehy na svoj insta a len pre blizkych priatelov, tam som dala tych, ktorym som pribeh chcela ukazat a vedeli, ze cakam dieta. Profil mam sukromny. A ked si das na insta hastag pregnant alebo cokolvek v tomto zneni, tak najdes milion inspiracie...

danica2711
25. okt 2024

fakt si myslíš, že až také široké okolie zaujíma, že si tehotná?

kiki68
28. okt 2024

Ja som dala foto v 19tt na soc siete, iba mna s bruskom

kiki68
28. okt 2024

@zdenka11081983 a preco by nemohla byt? Ved ked chce, tak bude a hotovo. Ja som mala take to dobre dieta, ze som mohla selficka robit a predvadzat maleho kralika 😂 Ako toto som nerobila, ale ked niekto chce, tak why not

nikaeli
28. okt 2024

Prvú a jedinú informáciu o tehotenstve som dala na Fb v kruhu mojich priateľov na Vianoce - mesiac pred termínom pôrodu. Predtým sme to nerozširovali, keďže som 2x potratila a celé tehotenstvo som preležala PN. Súhlasím s @maca1984 - ak to doteraz tvoji priatelia nevedeli, nemyslím si, že ich tvoj novozaložený (a ešte aj anonymný) profil bude zaujímať natoľko, aby ho denne sledovali a lajkovali 🤷🏻‍♀️ normálne daj jednu peknú 'bruško.fotku' alebo nejakú inú symbolizujúcu bábätko na pôvodný profil a bodka. Nechcem ti kaziť radosť, ale ver, že denné reporty typu 'už sme kakali do nočníka' sú top akurát tak pre teba a možno pre babku. Ja som vďaka týmto otravným statusom vypla niekoľko kamošiek 🫣

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre