Ahojte pichlo mi oxytocin, zacala som mat kontrakcie kazdych 5 min, naozaj velmi neprijemne a vobec sa neotvaram. Resp. som na dva prsty uz asi 3tyzdne.
Som prvorodicka. Ake ste mali skusenosti s oxytocinom? Ja normalne lutujem, ze som si to nechala pochnut. Neviem ako v bolestiach kazdych 5min dlho vydrzim.
@luteam tak toto som necakala ani v zlom sne😂
Mrzi ma to...ja som to mala pri prvom porode tiez neskusena prvorodicka. Pomaly som sa otvarala tak mi pichly vodu a dali oxytocin som myslela ze skapem a ani to neslo rychlejsie. Pri druhom som uz bola poucena a dala som si ho pichnut len ked som mala epidural a bola som uz na 7cm otvorena....a otborena si na kolko? To ti vyvolavaju porod?
Mne oxytocín zaberá extrémne rýchlo a dobre.
1.dieťa - prišla som otvorená na 4 cm, pichli oxytocín, za hodinu a pol som porodila.
2.dieťa - prišla som otvorená na 5-6 cm a za hodinu som porodila.
Bolesti boli však v oboch prípadoch strašné, neskutočná bolesť. Kontrakcie bez prestávky, jedna za druhou. Bez epidurálu. Ale mne pôrod začal sám, obidva pred termínom a postupovalo to dobre.
Každé telo reaguje inak.
@luteam vyvolavaju od vcera rana, prenasam tyzden. Myslela som ze tie kontrakcie budu postupne pribudat a nie hned kazdych 5min… na 3cm momentalne, potom budem pytat epidural. Idem asi skusit horucu sprchu
Ja som mala pri prvom oxytocin a to bolo strasne.
Teraz pri poslednom mi chceli dat hovorim ze cokolvek ale toto nie. Ze by mi to pomohlo a urychlilo. Vravim ze ja si radsej pockam. Aj tak bola do pol hodky von. Ani to nie. Od prvej kontrakcie ani nie 3 hodky.
Ahoj, mrzí ma to, takto oxytocín je asi to najhoršie :( v ktorej si pôrodnici? Tabletku do pošvy nepoužívajú? Thiamin ti predtým nedávali? Zvyknú injekčné, ale môže sa i v tabletkách pár dní pred(ak si sama kúpiš ak ti niekto donesie)... A na otváranie najlepsié horúca sprcha - akú najteplejších vydrsich, neopar sa a fitlopta.... Držím palce, nech to máš čím skôr za sebou
Ja som mala od úplného začiatku bolesti v 2minutovych intervaloch (mala som iba preindukciu tabletkou do pošvy), takže nemusia postupne pribúdať. Prvý pôrod úplne spontánny, tam som mala 2 kontrakcie s 20min odstupom a potom už hneď každých 3-5minut.
Drzim palce, nech to mate čím skôr za sebou!!
Pri prvom synovi mi pichli oxytocin okolo17:30 porodila som pred desiatou vecer. Inak som mala cely den kontrakcie a neotvarala som sa...
Drzim ti palce nech to mas cim skor za sebou a posielam objatie 🙂
Tak uz len nejako vydrzat a naozaj odporucam epidural ja lutujem ze som si ho nedala pri prvom porode bol by to uplne iny zazitok...aj ta horuca sprcha by mala.trochu pomoct
Nezávidím, tiež pri prvom to bolo také. Okolo 14tej mi dali. Tiekol však pomalšie. O 20tej do pôrodu, kt bol po pol noci, to bolo otrasne..
Dakujem, zachvilu mi podaju epidural snad to trochu pomoze, lebo ja uz zaspavam medzi kontrakciami 😂
mne pichli oxytocín pri prvom pôrode a to som potom veľmi rýchlo porodila
@deti95060810 aj ja to uz mam za sebou…
Gratulujem
@zuzanockamt a načo to davali pri takomto postupe pôrodu umelý oxytocín?
@lucia147852 Tak asi sa nedá predpokladať, či to pôjde rýchlo, alebo nie. Mne to nevadí, dáva sa štandardne.
Gratulujem. Ako nakoniec dali ti epidural? Pomohlo?
@lucia147852 ja keď som rodila 3 roky dozadu tak mi ho dali tiež, kontrakcie som mala pravidelne, bola som otvorená na 2cm, voda odtiekla doma, aj tak ho dali. Porodila som do 5,5 hodiny. Vtedy ho dávali snáď každej žene čo bola v tej pôrodnici čo ja …
Dali mi epidural ked som bola na 5 cm.. asi hodinu som mala pokoj, aj som si pospala. No po hodke “vyprsal” a mne zacali priserne kontrakcie… doktorka pozrela a ze som na 9cm.. rodim.. neviem co to sposobilo ale bol to brutal.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj no tym ze ti dali umelo oxytocin a nevytvara ti telo vlastny tak to boli viac...skoda ze si si to dala pichnut. Uz len epidural poziadat ak sa da a skus byt v teplej sprche ci ti to trochu neulavi a snaz sa byt rak aby posobila gravitacia a babo islo dole. Drzim ti palce