Caute baby ma niekto podobnu skusenost ako ja? zajtra ma prijmaju do nemocky na vyvolanie porodu budem presne 41tt uz som otvorena na 4-5 este som nemala ziadnu kontrakciu ani bolest nic a jedna lekarka v nemocke mi povedala ze urobia oxytocinovy test a druha zase iny den ze staci ked mi prasknu vodu na obe moznosti som ale dostala dodatok ze to bude so mnou rychlo … zaujima ma ci mal niekto podobny nalez lebo ma skor zaujima ten test ze ci mi to moze nastartovat kontrakcie na prvykrat a mozem este v ten den porodit (citala som ze sa to robi v 3 fazach tak ze ci sa mi to moze spustit uz pri prvej ale nic o tom neviem a neviem ani ci je toto pravda)
dakujem za akekolvek skusenosti
@mirka438 tak toto by mi nevadilo😂znie to ako pozitivny zazitok
@katarinka95 akoze klamat ti nebudem, po prepichnui vody to nebola prechadzka ruzovou zahradou 😂 ale ano, mam na porod len pekne spomienky a prajem taky kazdej 🥰 sestricka mi ani nechcela verit ked som na nu zakricala, ze asi UZ 😀 tak sa dotapkala, ze ked tak nalieham, ze ma skontroluje a skoro sme nestihli ani na salu dojst 🥰
hned oxy? to by som im nedovolila na sebe! najskor sa dava balonik, potom tabletky, az potom oxy... ako druhorodicka by som radsej chcela prepichnut vodu nez oxy, po vode to islo rychlo pri prvom 😀 akoze aj po oxy to asi pojde rychlo, ale bude to boliet (nie ze by inak nebolelo, ale oxy je proste hormon, to by som fakt nedovolila, naco)
@mirka438 pocula som no co bez bolesti to nejde s tym sa snazim zmierit 9 mesiacov😂 ale aspon je to “kratka bolest” ze nie nejakych 12 hodin hlavne ked mi to aj v nemocke povedali ze to bude docela rychlo sustredim sa na to ze dufam maju pravdu v mojom pripade
@zuzanka.zuzu no ked som uz skoro 5 cm a stale doma bez bolesti balonik je asi zbytocny ale netusim … mne ta jedna povedala ze voda uplne staci a druha zase ze oxy uprimne som aj premyslala ze sa budem zaujimat a pytat ci je to mozne ta voda ja nechcem tieto umele veci vo mne kym to nieje naozaj nevyhnutne tak dufam ze to
bude mozne ked odzaciatku zhodnotia moju situaciu
balonik nie je len na otvorenie krcka ci? ono to celkovo ma posobit aj na vodu a nepohodlie babatka aby sa same hrabalo von 😀 alebo myslim zle? v kazdom pripade hamilton a tabletky su rozhodne lepsie nez oxy, fuj... no nech ti to dobre dopadne 🙂 5cm je dost, to by malo ist rychlo. prechadzaj sa (nepojde to ale fakt sa snaz) a dychaj (aj to bude nahovno), drzim palce 😉
@zuzanka.zuzu naozaj o tom baloniku nic neviem ja som vobec necakala ze budem prenasat kedze som akoro potratila pred 4 mesiacmi takze som nic take nezistovala spolieham sa na lekarov ja som celkovo nechcela byt vyvolana ale robila som vsetko co sa dalo doma aj lekarka mi spravila nejaky hmat ci co ale nic len co mi zatka odisla to je max co sa deje😂takze ja len dufam ze nebudem mat nejaku traumu uz sa dost desim nemocnic
@zuzanka.zuzu balonik je na otvorenie a vacsinou praskne vodu. Cize tam uz je ten porod bolestivejsi, lebo pride zena o ten tlmic. Ja som rodila s tym, ze mi po vyvolavani do krcka praskla ihned voda. Velmi bolestivy porod, rychly, ale zbesily. Tie kontrakcie nemali pauzu. Takze to tiez nie je vyhra. Hlavne casto to dieta zacne mat nepohodlie a tam to uz byva vselijake.
@katarinka95 balonik je pri 5cm zbytocny. Ked tak daju prostaglandinovu tabletu a potom oxytocin. Ono bud alebo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som uz lezala v nemocnici 3 den ked na vizite doktorka zistila, ze som na 5cm uz. Tak ma z gyndy poslsla rovno o poschodie vyssie, zevraj rodim 😍😍 to bolo pol 9 rano..ja som bola ale totalne bez bolesti, bez kontrakcii..tak mi spravili klystir, osprchovala som sa a napichli ma na oxytocin...ten vobec nepomohol, resp kontrakcie sice zacali ale take ze onicom..tak mi doktor prepichol vodu a o 50 minut bola dcera na svete. 4 hodiny po naleze 5cm 🙂