Zdravím dámy 🙂
S manželkou čakáme naše prvé baby.
Kedže manželka je už od piatku (14.9.12) v nemocnici tak sa pýtam ja možno mi poradíte a prípadne ukľudníte.Manželke bolo minulý týždeň zo stredy na štvrtok zle, vracala 4-5x + bolesti hlavy. Štvrtok sme boli na vyšetrenie, všetko bolo ok jedine na nevoľnosť jej lekár pichol torecan. Po injekcii jej už bolo iba raz zle a potom už skoro celý deň spala s krátkym prebudením. V piatok sme šli na kontrolu, cítila sa dobre žiadne bolesti žiadna nevoľnosť no po vyšetrení ju hneď poslal odniesť výter + musela nastúpiť do nemocnice. Dôvod: začala sa otvárať a bola otvorená na 1cm. Od piatku dostala 2x infúziu + musí brať magne B6. Krv aj moč ma v poriadku, zle sa necíti no výsledky výteru zatiaľ nedošli. Dnes pri prehliadke jej lekár povedal že sa to nezlepšilo a nejaký krčok sa jej skrátil alebo tak nejak. Je z toho nešťastná a samozrejme aj ja som nepokojný. Lekár toho veľa nevysvetlil lebo hneď utekal na iné oddelenie a nemáme ani predstavu či je to bežná vec v 31tt a ani čo môžme čakať. Dostala už aj asi 2x injekciu pre babetko aby sa mu začali vyvíjať pĺúca. Takže mame stres a obavy čo nás čaká a či nehrozí predčasný pôrod 😒
Momentálne ma upravenú posteľ tak aby mala nohy hore a musí čo najviac ležať. Hádam tie výsledky výteru budu ok pripadne ak niečo zistia budu vediet či jej treba niečo nasadiť ak by sa náhodou jednalo o nejakú infekciu.
Prosím napíšte mi ak máte podobnú skúsenosť.
Ďakujem za odpoveď.
@rasto88 v 32 tt sa bezne robi vyter na strepotokoka..pri vaginalnom porode musi potom dostat ATB
otvaranie sa tak skoro u prvorodiciek nie je uplne dobre ..ved to asi viete, kedze je v nemocke, nie je tam len tak ...kludovy rezim, lezat, lezat, ukludnit sa ..pozanm pripady co si takto polezali a porodili v termine az 😉 takze hlavne klud, stresovanie nepomoze, skor stav zhorsi
ale 32 tt je krasny tyzden uz ...ale obrazne..drzat nohy spolu a lezkat, maminka nech vela komunikuje s babatkom, nech ho ukecava, nech este ostane v brusku
drzim palce
Ospravedlňujem sa zle som napísal do témy týždeň, je to 32tt 🙂
@rasto88 skus ju neukludnovat stale..ale rozpravaj aj ine veci, bezne, akoze zivot ide dalej, nech na to nemysli , odbocit od tej temy..ja neviem, co bolo v robote, koho si stretol, proste aj nieco co nesuvisi s detmi, porodom..trosku odputat pozornost
viem ze je to tazke ..ale aj to ze niekomu stale opakujes, ze neboj bude to Ok /aj ekd stale inymi slovami/ strasne stresuje
ale tato rada neplati na kazdeho ..to uz ty vies, ci tvojej zene vioac pomoze opakovat to ze to bde Ok, alebo odputavat trochu pozornost na ine veci
@strapco13 Nie nie to len občas ale snažím sa ako vravíš aj o iných témach rozpravať a keď vidím že ma slzi na krajíčku začnem srandovať , naklonim sa k brušku "naša malička je zvedavá ako mamka, chcela by čim skor vidieť co je vonku ale ešte musit byt v brusku" a pod. a slzi su prec aj so slabym ale predsa usmevom 🙂
mne manzel nosil vzorky koberca a dlazby do nemocky a to sme sa nedohodli, ze ideme prerabat, ale nejak sa tym ukludnoval 🙂 som nespoznala byt po tych troch mesiacoch...................inak, je mozne, ze toto bude vykupene lahsim porodom........ja som porodila za hodinku a stvrt.......ale skutocne si myslim, ze pokial je pod dozorom lekarov, mozte byt kludni....
@rasto88 jj vela komunikujte s babom, kludne mu vysvetlite preco je dolezite aby este bolo v brusku, ze este nie je jeho cas, ze ak sa narodi tearz, tak bude musiet byt chvilu bez mamicky same a ked pockaa potom sa narodi, tak bude moct byt stale s vami
ja som takto ukecavala malu nech sa pretoci ..a bud nahoda alebo nie..tak pocas takejto meditacnej chvilky, akosom sa s babom spojila a vysvetlila jej to ..zrazu taka mexicka vlna na bruchu a mala sa pretocil ..viem ze je to ina situacia..len to ze treba sa spojit s babatkom a ono vie
a niekedy je predcasny porod pre dobro babatka, niekedy proste telo a babo vie, ze je lepsie vyliezt trosku skor .cize povedzte babatku, nech vylezie same a dobrovolne /teda nech je porod lahky/ vtedy kedy bude pripravene
drzim palceky a vela sil aj tebe, nech si pevnou oporou pre svoju rodinku ..nie je to lahke ale je to uzasne
@rasto88 - Ahoj, ja som sa začala otvárať v 24tt - začala som krvácať. šli sme k dr a tam mi nasadili manezium a kludový režim, ležať a ležať a ležať. bola som vtedy otvorená na jeden prst a krček zmäknutý. Veľmi som sa bála predčasného pôrodu. V 30 tt som bola už otvorená na 2 prsty. Ďakovala som za každý deň čo bol za nami že bábo je zasa o čosi zrelšie. No a prišiel 32 tt to som si hovorila že to už je lepšie už by mu dokázali pomôcť ked sa narodí. Potom 36tt to som už bola spokojná že už sme v podstate z najhoršieho von a už sa môže narodiť. Vysadili mi mg a čakalo sa na pôrod. A poviem ti porodila som 1 týždeň po termíne vyvolávačkou lebo sa mu proste už asi nechcelo :D nález ostal úplne rovnaký ako bol v 30tt - na 2 prsty krček mäkký no nijak sa to samo nevedelo rozbehnúť. Porodila som však dosť rýchlo za necelé hodinky...Magnezium naozaj dokáže divy... a hlavne snažiť sa byť pokojny a veriť tomu že to celé dobre dopadne...
Ahojte, už to bude skoro 2 týždeň no ešte stále sme v nemocnici 😒 Stav už bol dobrý no pri dnešnej vizite primár zhodnotil že sa skracuje alebo sa o niečo skrátil krčok maternice. Takže domov sa nejde, akurát povedal že musí nasadiť inú liečbu alebo niečo v tom zmysle.
Ahojte, manželka čaká dvojičky a je 2 týždeň už v nemocnici ☹ , je v 29 + týždni a krček ma na 2,1 cm , lekár nás zastrašil , že môže byť kvôli tomu predčasný pôrod..... deťúrence sú dole hlavičkou , manželka bolesti nemá , ale dosť kašle .... takže ani ja neviem teraz , že ako sme na tom a či je to normálne.... 😒
Ja som rodila v 31tt a teraz neviem ako sa to pocita ked sa mi malicky mal narodit 5.12 a narodil sa mi 5.10 kolko ma mesiacou
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som toto mala od 20 tt, lezala som v kuse v nemocke dolu hlavou, surfaktant na pluca som dostala tiez, tri injekcie..........kopec liekov k tomu, ale podarilo sa do 36tt udrzat a syn sa narodil zdravy, takze bez obav, len treba dodrziavat klud na lozku, uzivat lieky, ktore treba a bude to v pohode. Drzim palce