Otváranie krčka pomocou balónika pri prenášaní

florianabotosova
12. máj 2021

Ahojte žienky! Som 6 dní po termíne a cez víkend mi chcú zaviesť balónik aby som sa začala otvárať. Pomohlo Vám to? Bolelo zavádzanie?

hvolkovamirka
12. máj 2021

kamoske to pomohlo, ze ju to nebolelo 🙂 drzim palce

gerfinka
12. máj 2021

@florianabotosova cca pred rokom mi tak vyvolávali pôrod. Zavádzanie bolo trosku nepríjemné, ale nič hrozné. Potom keď už bol dnu tak v pohode. Zaviedli mi to asi na obed, popoludní mi vypadol, tak mi zaviedli druhý, postupne som sa začala otvárať. Večer mi ho vybrali, nabiehali pomaly kontrakcie, o polnoci už silnejšie. O 3 ráno som šla na cakacku. O 6:30 bola dcérka na svete. Ja som bola spokojná, že mi nemuseli dávať žiadne infúzie. Bol to môj druhý pôrod, prvý bol tiež vyvolavany, ale to mi vkladali tabletku. Ja som bola s touto druhou variantou viac spokojná. Držím palce.

florianabotosova
autor
12. máj 2021

@hvolkovamirka ďakujem

florianabotosova
autor
12. máj 2021

@gerfinka ďakujem budú mi pichať aj tiamin a cez víkend zavedú balónik tak uvidím

andreatytler
12. máj 2021

@florianabotosova Pocula som ze je dolezite po zavedeni chodit. Proste byt v pohybe. Mne ho zaviedli vecer a isla som spat. Celu noc som nemala ani jednu kontrakciu... nic. Nakoniec urobili sekciu.
Zavadzanie nebolo nic hrozne. Trci z teba snurka a to je trochu cudne🙂...

florianabotosova
autor
12. máj 2021

@andreatytler tak prechádzať no jedine po chodbe alebo sa prejsť do bufetu to je všetko ale nech to už mám za sebou nemám ani také bolesti nič že by som už bola pripravená doktor povedal ze krcok je ešte nezrely

dusankomoj
12. máj 2021

Nebolí to,ale mne ani nepomohlo.😉

weronika90
12. máj 2021

@florianabotosova Pred ani nie rokom som to absolvovala. Síce trosku nepríjemné, ale dá sa to zvládnuť. Doobeda okolo 9 zaviedli. Mne hneď začali kontrakcie, po 2 hodinách na kontrole bol už balónik vypadnúty, plus pravidelne kontrakcie. Len vodu mi pustili a šla som na pôrodnu izbu. Narodil sa par minút po 14 hodine.

anile12
12. máj 2021

Neboli to vôbec. Ani nevieš ako ti ho tam zavedú. Bud sám vypadne alebo ho výberu. Ide o to ze on by ta mal aspoň trošku otvoriť aby mohli dat vyvolavacku. Teda aspoň mne tak robili. Keď mi vypadol. Tak vypadol aj s hlienovou zatkou a otvoril ma na 2 prsty

florianabotosova
autor
12. máj 2021

@anile12 no tak mi vravel doktor ze vlastne balónik mi ma pomôcť pripraviť pôrodné cesty a potom dajú vyvolávacku ale až v pondelok.

aerdnamonta
20. máj 2021

@florianabotosova Ja som to tiez mala pred dvomi dnami - zavedeny o 14tej popoludni (trochu neprijemne inak ok), hned zacali kontrakcie 7-10 min. Rano o nejakej 8mej som bola otvorena uz na 5-6 cm a sla som na porodny box. Takze za mna fajn, zabralo. Este doplnim info, ze na oddeleni bola so mnou jedna pani, ktorej to zaviedli v rovnaky cas, rano bola otvorena na 4 cm a jej zaviedli este tabletku na vyvolanie. Dalej neviem ako to s nou pokracovalo.

florianabotosova
autor
20. máj 2021

@aerdnamonta u mňa chvalabohu nestihli dat lebo my v piatok o 1:50 začala odtekat plodová a 12:30 som porodila s vyvolavackou

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre