Otočenie sa bábätka

1. mar 2024

Ahojte, som momentálne 34.týždni a bábätko stále v polohe KP. Včera na poradni som sa pýtala doktora, či je možné, že sa ešte otočí, no vraj je to málo pravdepodobné, až nulové.Odôvodnil to jeho váhou 2600g a viac, má málo miesta.A to som cvičila na fitlopte, mačací chrbát.Ďalšiu poradňu mám za 2 týždne a tam mi už chce dávať termín na cisársky rez.No ja už mám hrôzu z pomyslenia na cisársky, celú noc sa mi snívali hororové sny, ako ma dobre neumrtvia a cítim tie rezy.Plus tá rekonvalescencia, nemocť mať bonding. Nemyslela som si, že to mnou tak zamáva, bola som pripravená na klasický pôrod.

kitycat
1. mar 2024

Ahoj ja mam akutny cisarsky v 36+2 mala priecne KP a ona sa rozhodla von 😂
Bez porodneho planu nic.
Ak budes mat planovany cisarsky a budes mat donosene babo tak bonding by mal byt uplne v pohode.
Umrtvia ta uplne v pohode, mozu trosku oblbnut a je to rychlovka. Prvy tyzden je narocny na pohyb ale babo je hnaci motor

autor
1. mar 2024

@kitycat tiež si hovorím, že nech spravia hocičo, len nech je malý v poriadku po pôrode a zdravý, len to pomyslenie na operáciu s lokálnym umrtvením ma kus desí.Mala som už menší zákrok pred tehotenstvom, no v celkovej anestézii a to som zaspala po pár sekundách ako mi dali masku.Možno bola aj blbosť si čítať o skúsenostiach so sekciou na koníku , každá druhá písala ako to nezaberalo a museli uspať 🙂ach jaj

gypsomilka
1. mar 2024

Ja som si preto dala babo otocit v nemocnici. Nechcela som rodit KP a ani cisarsky. Nastastie sa to podarilo. Otacali mi maleho v 38tt rodila som na termin a mal 4kg.

autor
1. mar 2024

@gypsomilka mne bolo povedané, že je tam riziko prasknutia plodovej vody, poprípade sa po obrate opäť ešte môže otočiť hlavou hore 🙄

gypsomilka
1. mar 2024

Riziko tam je. Ale tak brala som to tak ze v 38tyz je to uz “pohoda” aj keby praskla voda a mala by som ist rodit. Poobede mi urobili obrat zostala som cez noc v nemocnici rano skontrolovali sono a isla som domov. Ja som si povedala ze vyskusam lepsie ako cisarsky alebo KP rodit.

autor
1. mar 2024

@gypsomilka a keď sa smien opýtať, kde ti robili obrat? Mne spomínali Bratislavu a nejakého doktora. Podľa môjho gynekológa sa chlapci nemôžu rodiť KP, dievčatá áno.

gypsomilka
1. mar 2024

Robili mi v TN. V TN maju nazor ze uz aj chlapci sa mozu rodit KP. Ze skusenosti maju dobre. Ale…. ja som proste nechcela. Uz keby sa im nepodarilo otocit isla by som na ten cisar skor.

autor
1. mar 2024

@gypsomilka ďakujem🙂

denuss
1. mar 2024

Ahoj, ja mam 3 prirodzene porody a jednu sekciu. Syn sa v 37tyzdni otocil priecne KP. Lutujem, ze som neskusila ho dat otocit, taku moznost mi vtedy neponukli.. tiez zial mam velmi zle skusenosti so spinalom. Drzim palce, nech sa ti este otoci, sanca je, kedze moj sa dokazal vyse 3kilovy otocit a sadnut na zadok😁

pettom19
1. mar 2024

Ani moj syn sa neotocil, tiez sa hned naplanoval cisarsky. 3 dni pred, takze ja som ani nemala cas uvazovat, ci chcem, nechcem, co bude, ako bude, proste bolo 😁. V mojom pripade to, poklopem, dopadlo dobre, aj zakrok, aj rekonvalescencia.

maryetta
1. mar 2024

Kamoske v porodnici sa babo otocilo v noci pred sekciou 🙈

autor
1. mar 2024

@denuss ďakujem 😊 snáď sa ešte prehupne, priateľ vraví, že to pre kľudový režim sa mu dobre sedí na zadku , lebo som na rizikovom a mám málo pohybu.

cookie29
1. mar 2024

No teoria je jedna vec a prax druha... a mas este "male" babatko... mne sa otocilo tesne pred... a porodna vaha bola skoro 4kg... a ked obcas precitas prispevky o tom, ze baba happy lebo dietatko pekne natocene hlavkou dole a v porodnici zistili ze sa pretocilo... tak to asi mozne je 🙂

autor
1. mar 2024

@cookie29 veď áno, ešte je možnosť pretočenia, len lekár ma zneistil, že s takou váhou už sotva, uvidíme 🤗

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre