Ahojte zeny, prave mi zacal 38. tyzden a asi tak posledny tyzden mi zacali strasne napuchat nohy, resp. cele telo, ale najhorsie su chodidla, mam pocit, akoby mi uz isla koza prasknut. Kazdy krok boli, nic nepomaha, vylozenie noh trosku ulavi na chvilku, ale mam ich napuchnute stale, rano aj vecer. Preklampsiu urcite nemam, ziadne bielkoviny v moci, tlak mam uplne super. Mate nejake skusenosti napr. s bylinkami, po ktorych by sa telo odvodnilo? A najma sa chcem spytat, mozu opuchnute nohy, resp. opuchy vseobecne skomplikovat porod, ze by bol kvoli tomu tazsi priebeh? Ake mate skusenosti? Mam na mysli tie, ktore mali opuchy extremnejsie, tak ako ja, nie bezne.
@bonaqa2013 dakujem za odpoved, mne na to vacsinou povedia, ze uz to musim vydrzat. Solim menej, ale vsetko sa neda, neviem si predstavit uplne vynechat sol. Tiez som si musela uz kupit o cislo vacsie topanky, lebo uz neobujem ziadne so svojich topanok. A aky si mala ten prvy porod, ak teda chapem dobre, ze vtedy ti neodpuchli?
Ahoj, poviem ti, ty si na tom super, opuchas tesne pred koncom, ja som bohuzial zacala opychat uz v siestom mesiaci a bol to extrem, ludia ma na ulici nespoznavali, nemala som opuchnute iba nohy, ale tvar, ruky, no proste cela som vyzerala ako velka siska.kazdy krok ma bolel a mesiac pred nastupom na matersku sommusela ist na PNku, lebo uz som to v praci nezvladala a to som iba sedela za pocitacom, no aj tak som nevladala.skomplikovalo mi to aj porod, lebo som sa neotvarala vobec aj napriek vyvolavackam a silnym kontrakciam, tak som mala akutnu sekciu po neuveritelnych 24hodinach trapenia.ale tak myslim, zev tvojom pripade to nie je taky extrem a bude vsetko v poriadku.drzim palce, hadam som ta nevystrasila, iba som ti napisala, ake to bolo u mna
Ale tak ja si myslim, ze na konci tehotenstva je to bezna vec byt opuchnuta, dva tri tyzdne vydrzis aj s odretymi usami😉ti poviem cisarsky je neskutocne bolestivy zakrok, mesiac som sa 10min.zoskrabavala z postele, nemala som vobec mlieko, no katastrofa😕
Ti poviem, je to riadny zasah do organizmu, mne sa uplne stratilo mlieko, bolelo to este aj po sestonedeli, ked som dvihala synceka, tak som vsetky hviezdicky videla😂ja kazdej babe prajem prirodzeny a hlavne rychly porod, aby nikto nemusel prezit to, co ja.vela stastia☺
Dakujem 🙂
Ach ženy a my teraz letničky to máme tiež pestré s tým opuchaním ešte aj od tepla..nič nepomôže len vyložiť nohy a oddychovať 😉
@adusqua mne pomohlo fortiven tablety nohy nepuchly a neboleli aj ked som bola cele dni na nohach Su to prirodne doplnky pozri si ich stranku www.just.sk
Dámy, úplne najlepšia bylinka na opuchy, ktoré vznikajú zavodnovanim organizmu je ,, obyčajná" žihľava ☺ ja som mala problém s opuchmi aj rúk aj nôh, bielkoviny negatívne, tlak ukážkový, len všade v tele kopec vody. Žihľava čisti krv a odvodňuje telo, úplne skvelá v tehotenstve, môžete vypiť čaju koľko len chcete. Vyskúšajte si urobiť čajík buď z čerstvej alebo sušenej, je dôležité zbierať len cca 10 cm konce rastliny, pozor aby už nekvitla. Z čerstvej je ešte lepší, poprípade takto v lete sa dá urobiť aj sirup. Odporúčam 🙂
@99miska66 no ja som pila vela zihlavoveho caju, aj zihlavovy kupel som skusala, ale nepomahalo vobec nic. Uz som musela skoro stale len lezat s vylozenymi nohami, lebo inak mi natiekla do noh dalsia voda a bolelo to... dokonca sa mi par dni pred porodom aj urobili strie na stehnach a to som sa vsade natierala a na bruchu nemam ani jednu... no porod bol perfektny a do mesiaca mi nohy pomaly odpuchli, tak ja som to musela iba vydrzat, nic ine nepomohlo ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala len pri prvom aj 2 tehu opuchnuté nohy ... Pri prvom som nemohla obuť ani čižmy - lekárke som bola ukradnutá tá to neriešila, mesiac pred termínom mi povedala že už nemusím k nej, že keď to na mňa príde mám ísť do nemocnice a pri druhom tehu mi lekárka poradila diétu - úplné vynechanie soli. Takže žiadne syry, údeniny....Ešte aj chlieb som si piekla doma bez štipku soli. Nohy mi krásne odpuchli. .... doporučujem.