Opuchnuté členky v tehotenstve

katka2505
30. máj 2018

Ahojte baby,

pomôžte, ktorá má podobný problém ako ja. Od včera som si všimla, že mi začínajú trošku pochnúť nohy. Ani nie celé, len členky a skôr ten na ľavej nohe. Na internete som čítala, že je to normálne
v 3. trimestry (32 týždeň) a hlavne v takýchto teplách, prípadne pri sedavom zamestnaní (sedím v kancelárii 8 hodín/ denne). Myslíte, že to nie je nič vážne, pokiaľ je to len trošku a nič hrozné, alebo treba ísť k lekárovi?Naposledy som bola v poradni pred 2 týždňami, tlak aj bielkoviny som mala v poriadku. Pomôžu mi nejaké zábaly na nohy?

pininka
30. máj 2018

Urcite to treba spomenut, ak ti puchnu oba obcas, to je teraz normalne,horsie by bolo keby si ich mala naliate v kuse.

agathachristie
30. máj 2018

Zihlavovy caj

lorela
30. máj 2018

@katka2505 Je to bežný jav v tehotenstve a najmä v letných mesiacoch, no napriek tomu spomeň na najbližšej poradni, nech to majú v merku.
Uľavíš si vykladaním nôh vždy, keď je to možné, a to nad úroveň srdca a príjemná je tiež striedavá sprcha nôh od kolien dole - teplou a studenou vodou.
Samozrejmosťou by mal byť dostatočný príjem tekutín, a to cca 2 - 3l najlepšie čistej vody. Mierne obmedziť solenie a aj skrytú soľ - napr. údeniny, tavené syry.

deti95060810
30. máj 2018

mala som... zábaly nepomôžu.... bude sa to len zhoršovať...mne lekárka nakázala úplne vynechať soľ...Piekla som si sama aj chlieb úplne bez soli... nohy odpuchli a potom už bolo OK...

saxana000
6. jún 2018

Pametam si na to ku koncu mi ani clenky vidiet neboli nohy som mala ako dve krhly a muzove slapky som nosila aj tie boli len len. Nohy vylozene co najviac a co najcastejsie to trochu pomohlo a len pockat do porodu na druhy den po porode prisiel za mnou muz a hovori:jeeej ty uz zase mas clenky 😉😉😉

stacey99
8. jún 2018

Ja to mám teraz tak isto. Sedavá práca a popoludní členky ako slon. Vždy keď prídem domov, tak si nohy vyložím najvyššie ako sa dá a zatiaľ mi to našťastie do rána vždy odpuchne. Lenže som len 28tt a celé leto predo mnou 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre