Okrem kočíka ešte nemám nič kúpené

1. nov 2022

Baby, zajtra začínam 7 mesiac tehotenstva a okrem kočíka nemám ešte nič kúpené. Mám pocit, že som neschopná, veď ja vlastne ani neviem, čo a aké veci musím mat nakúpené keď sa nám narodí malinke.

stellarstar
1. nov 2022

Na internete najdes zig stránok ktr majú zoznam čo všetko treba

jaskolka
1. nov 2022

Základ je kočík, postieľka, vajíčko do auta, a oblečenie. Hotovo. Všetko postupne zistíš, čo potrebuješ.

nikuska412
1. nov 2022

Ahooj, nechcem ťa strašiť, ale tých vecí je naozaj veľa. Ja som tiež v 7.mesiaci, začala som pred mesiacom a mám pocit, že stále nič nemám. A to ani nehovorím, aké je to finančne nákladné 🙂 Čiže radím, nakopnúť sa, kým sa ešte vládzeme hýbať...

autor
1. nov 2022

@nikuska412 a čo si všetko nakúpila?

autor
1. nov 2022

@jaskolka to mi aj hovoria, len ja by som chcela mat všetko tip-top

mariska1989
1. nov 2022

Nestresuj však si v 7 . Všetko sa dá .ako sú pár veci ktoré treba mať pre istotu .za ďalšie ak niesu na to éčka na nové stačí pozrieť na nete použité.ak sú neviem kde je problém rada nemusíš mať tie všetke cacky mačky napr.v postieľke . V jednoduchosti je krása 😁

ajko2011
1. nov 2022

Ja som 17tt+6 a zatiaľ mám len oblečenie. Kočík, postieľku, komodu chcem kupovať po Vianociach.

malicka_mysicka
1. nov 2022

Haha podla mna uplne v pohode, nic nepotrebujes, ja som mala rizikove zle tehotenstvo a nemala som nic (bala som sa kupovat). Ked sa maly narodil nemali sme nic. Vajicko nam pozicala suseda a kocik svagrina. Vsetko som dozariadila postupne a bolo to uplne oka. Ked sa babatko narodi tak ten prvy mesiac este vela spinka 🙂

katka06
1. nov 2022

Ahoj, keď Ťa poteším, ja nemám absolútne nič 😁 keďže sme sa rozhodli odhaliť pohlavie až na Vianoce, mám vybratý kočík aj pre dievčatko aj pre chlapčeka, pozerám si na nete veci aby som približne vedela čo sa mi páči, aké sú kde ceny..a myslím, že v dnešnej dobe máš všetko za týždeň objednané, aj doručené 😉 a detskú izbu bude manžel zariaďovať kým budeme v porodnici 😁

nikuska412
1. nov 2022

Riadila som sa zoznamom, ktorý som si vytvorila od jednej pani, ktorá to tu pridávala v MK do Februárovky 2023.. 🙂

7lenka11
1. nov 2022

Ja som v 7. mesiaci a mame len oblecenie, jeden cumel a jednu flasku. Este ani kocik nemame.. Nestresujem sa, vsetko planujeme objednat ku koncu roka. Kocik mame vybraty, ale povedali sme si, ze ho objedname neskor, nemusime ho mat moc skoro, aby sa nan zbytocne neprasilo, to iste postielka. Inak mame zoznam, ktory sme si spisali asi v 5. mesiaci tehotenstva, takze prehlad o tom, co potrebujeme, mame.. A hlavne, vsetko sa da objednat online. Neriesim preto, ci sa mi v decembri bude alebo nebude chciet chodit po obchodoch.

bluka2
1. nov 2022

Ja si zas myslím, že takto to môžeš potiahnuť ešte 2 mesiace a potom za pol dňa vybavis nejaké body/,overaly, šatku/nosič, prikrývku a plienky.... A potom uvidíš, čo vlastne budeš potrebovať. Za mňa cumle a všelijaké blbosticky netreba a babu v noci najlepšie u teba

domak2
1. nov 2022

Toto je tak strašne individuálne. Niekoho stojí komplet výbava 150€, niekomu je 1500 malo.
Ak bude spať pri tebe, postieľka ti je na nič, ak bude revat v kociku stačí zatiaľ satka, plienky ci chceš jednorazové alebo bavlnené, oblečenie balík z bazáru alebo všetko nové, či budeš kojit alebo um...

petamich
1. nov 2022

chod na stranku napr. Brendon.sk tam maju super zoznam, niektore veci si zbytocnosti ale ako startovaci zoznam fakt fajn a kedze teoreticky o mesiac uz mozes rodit, ja by som to asi zacala riesit ale zasa ja som proste projektovy manazer povolanim a prejavuje sa to aj doma, musim mat naplanovane, vybavene v predstihu 🙂

zorana999
1. nov 2022

Ženy co jej tu radia, že ma čas ešte dva mesiace si uvedomujú, že rodia sa aj predcasniatka? Ja som mala bezproblémové tehotenstvo a v 35 tt musela ísť malá zo dňa na deň okamžite von. Každá žena nedonosi do 37 tt a vyššie.
A autorka neupinaj sa na to, aby bolo všetko tip top. Lebo to je to posledné...
Hlavne nech je dieťa zdravé..

petronellla87
1. nov 2022

Ahoj ja som tiez v siedmom a mame: kocik, postielku, vajicko, vanicku, oblecenie, plienky, perinku a monitor.. Este dokupim veci na hygienu a do lekarnicky a netusim co este viac treba... Budem to asi riesit operativne potom😊

marzuz89
1. nov 2022

2 mesiace je dost casu predsa. Zaklad mas, lebo na kocik sa niekedy dost cakava, niekolko tyznov, ak nie je na predajni skladom. Postielka, vajicko, monitor dychu, vysielacka. Perinka. Zopar overalov velkost 50, teplejsi overal, fusak. Latkove plienky. Osusku. Drogerka ziadna, prve tyzdne len nieco na vytieranie a dezinfekciu pupceka. Sprchace, sampony ani kremy babatko zatial nepotrebuje. Uska a nos vycistis vatovymi tycinkami. Odsavacku na vysavac si urcite zadovaz, my sme pouzivali u obich deti bez vysavaca, ustami. Prebalovaci pult nepotrebujes, stacia jednorazove podlozky na manzelsku postel. Vanicku na prvych par tyzdnov zozen od niekoho. Hracky babatko nepotrebuje prvy mesiqc absolutne, ked tak jednu jemnucku hrkalku a kontrastnu knizku. To je vsetko. Samozrejme som urcite nejake drobnosti zabudla, ale nie je toho vela, zoznamy su na internete, popozeraj, ale za mna v nich je tak 40% zbytocnosti.

@nikuska412 naozaj vela a financne nakladne? Vsetko sa da zvladnut z kombinacie tehotenske prispevky a prispevok pri narodeni. Teda z "vlastnej" penazenky ani cent.. Netreba plasit. Prospevok je sice vyplacany o 2 mesiace, ale tak zopar 100€ urcite kazdy pred otehotnenim ma, vybavicka nemusi stat 2000€ 😉 ani 1300€ nie.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
1. nov 2022

@marzuz89 na tehotensky prispevok predsa vobec nemusi mat narok 🤷‍♀️

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaond19
1. nov 2022

Ja som 99% veci kupila online (vlastne jedina vec co som kupila fyzicky bol kocík, ten som si chcela "pochytat"), ostatne vpohodlí, kurier doviezol. Od postielky az po dudliky.... a vpodstate skoro vsetko riesim online aj teraz, ked uz ma syn 5mesiacov. Neznasam behat po obchodoch. Spís si zoznam a podla toho poobjednavaj, napr. veci na detsku hygienu v jednej objednavke, v dalsej veci potrebne k spánku (postielka+ vybavenie =plachty, obliecky, zavinovacka atd), dalsia plienky na cely mesiac + latkove plienky na utieranie sliniek a mlieka, potom zakladne oblecenie (podla roc.obdobia)... takto som to robila ja. Nikam som nebehala.

evica17
1. nov 2022

@evamarek77 ak budú meškať, tak zoženie od dakoho z jej mesta tu na bazari, toho by som sa až tak nebála. Prípadne kúpi v obchodoch muž dáky základ.

zuzuliennka1
1. nov 2022

@nikuska412 ako velmi vela?
aby malo dieta kde spat - postielka, kocik, vo vajicku, prip. v tom kociku pojde domov z nemocnice, perinka, nejake dupacky, plienky, ciapocka, a hlavne odsavacka na sople, najlepsie taka na vysavac…to mi utkvelo v pamati, ze na toto ma nikto neupozornil, hlavne ze som mala 10 overalov pozicanych od kamosky😁 syn narodeny v zime, chladno, doma kurenie,.. no odsavala som jedno obdobie veru skoro kazdy jeden vecer. tieto zakladne zoznamy su aj na webe nemocnic, aj kadetade po nete “co do porodnice”, ostatne sa da dokupit operativne, co bude potrebne

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniela2202
1. nov 2022

Dnes, keď je všetko dostupné, neboj nič, času dosť

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
1. nov 2022

@evica17 moj muz je celkom inteligentny clovek ale toto by nedal 😂 akurat by ma vystresoval, lebo by mi 10x volal, posiela fotky alebo kupil hovadinu ale tak kazdy mame nejaky typ doma, mozno su aj zrucnejsi v nakupoch pre dieta a matku po porode

nikuska412
1. nov 2022

Nie každá má nárok na tehotenský príspevok.. Nevieme, ako je na tom zadávajúca.
Nie každá žena má rodinu, kamošky, ktoré jej nejaké veci požičajú, dajú, kúpia.
Nevieme, kedy sa nám v skutočnosti bábätká narodia, aké komplikácie môžu nastať, tak prečo si všetko nechávať na poslednú chvíľu? Do januára plánujem stále pracovať a potom mám byť celý január v strese, že nič nemám?
Mimochodom tie kúpené veci treba aj oprať, ožehliť, uložiť, mať prehľad, čo človek má... Ja som si dlho niektoré veci študovala, aké potrebujem, aké je najlepšie kúpiť, sledovala som ceny, pomer, kvalitu.. Nenakupovala som vzbrklo. Ale samotné nakupovanie pre prvorodičku je aj trochu stresujúce (aspoň pre mňa bolo). Na manžela rozhodne takéto veci nechávať nebudem. Ak má ona manžela, ktorý má čas lietať a nakupovať, tak nech nakupuje, keď bude v pôrodnici. Ale u nás má manžel iné povinnosti, zabezpečuje iné veci okolo domácnosti.
Nikde nepíšem, že výbavička musí stáť 2000eur, ani 1300eur..
Samozrejme, dajú sa zohnať aj lacnejšie veci. Ale ja som napísala že keď človek kupuje nárazovo, tak je to dosť. Nemusíte so mnou súhlasiť, kľudne sa vyjadrite, ale rozhodne ja sa tu s nikým hádať nebudem 🙂 To bol môj názor a pohľad na vec.

zorana999
1. nov 2022

@jabadabadu bola som taká vďačná a šťastná, že som si to všetko vyriešila do 7 mesiaca nakoľko dieťa som mala na JISKE, ťažkostí každým dňom viac a viac a teda to by bolo to posledné na čo s by som myslela - bodycka a podobne. Bola som šťastná, že to mám doma oprate a nachystané a muž mi to len doniesol do nemocnice nakoľko som tam strávila s dieťaťom viac ako mesiac.
Takze tvoj "nadhľad" a tvojich "par kliknutí" ma teda nedojalo.....

evica17
1. nov 2022

@petamich no to si tiež viem predstaviť že by vyvolával. Keď mi dokáže volať aký pretlak chcem, keď je v obchode. Ale ak by bolo zle,že nič pochystane a ja v nemocnici tak by to dal,dostal by len pár veci kúpiť a to by hádam zvládol , aj oprať to. Prípadne poprosiť sestru,/svokru/mamu/susedu s pomocou, isté by sa daka chytila a bola by šťastná prestastna.
@evamarek77

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre