Ahojte, dnes o 1 ráno mi začala odtekať plodová voda. Asi 1-2hod predtým mi odišla aj hlienová zátka. V nemocnici si ma už nechali, avšak stále sa nič nedeje (19hod po tom, ako začala odtekať). Nedostala som žiadne antibiotiká, CTG v poriadku, nič zatiaľ nevyvolávajú. Mali ste podobnú skúsenosť? Je možné, že sa ešte pôrod rozbehne?
@stela2604 bola si na monitor dnes? Ja som takto prišla do nemocnice tiež, ale do rána som porodila napokon, rozbehlo sa to potom nečakane a veľmi prudko, nevládala som ani na chodbu vyliezť. (Nejak som si v tom strese neuvedomila že mám pri posteli aj zvonček). Sestier si sa pýtala? Alebo nejakej vizity? Ja by som sa na tvojom mieste opýtala ak tam niekto príde. Ale tiež mi nič nepichli, len ma prijali, vyšetrili, zhodnotili, že skôr ako o 10.00 na druhý deň to nebude a dali ma na izbu. Držím palce, nech všetko dobré dopadne!
@stela2604 Mne sa tak začal pôrod. Odtiekla mi plodová voda, kontrakcie neboli. O cca 18 hodín mi začali vyvolávať pôrod, no bolo to kvôli preeklampsií, (dcéra sa narodila 24 hodín a 35 minút po odtoku plodovej vody), inak mi sestrička povedala, žeby sme počkali aj dlhšie. Vysvetlila mi, že hoci plodová voda odtečie, tak ona sa stále troška dotvára, čiže to, čo sa vraví, že dieťa musí rýchlo von po odtoku plodovej vody nie je pravda. Držím palce 🙂
@stela2604 áno mala som podobnú skúsenosť, voda mi odtiekla a ani cca za 13hodin som sa neotvorila viac ako na pol prsta. V nemocnici sa nič nedialo, len čakali keďže ozvy boli v poriadku. Chodila som po schodoch hore dole a nič. Kontrakcie som nemala takmer žiadne. Ale nakoľko som mala predtým už 1 sekciu a komplikácie v tehotenstve aj s pôrodom, porodnik sa rozhodol, že mi nebude dávať žiadne vyvolávacky a spraví rovno sekciu.
Odtiekla o 4 ráno bez kontrakcií. Tie začali o pol 1 na druhé ráno (takže nejakých 21 hodín) a malý sa narodil pred 7 ráno, takže celkovo pôrod okolo 28 hodín.
Kamoške sa nedostavili kontrakcie ani po viacerých vyvolávačkach, po 58 hodinách šla na cisárak.
Držím palce, nech je všetko v poriadku, čo najľahšie pôrod a nech ste zdraví 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Prvorodička?
Ja som pri prvom porodila 36h od odtečenia plodovej vody, pri druhej do 2.h.