Odtok hlienovej zátky

melissa_19
11. dec 2024

Ahojte, trošku viac som sa namahala kychla som si a odtiekla mi hlienova zátka, pichá ma v strede v podbrušku a chce sa mi stále cikať sem tam samovoľne únik (doteraz nikdy) som 37+2tt aké ste mali príznaky vy? Prípadne dokedy ste porodili?

evcagabi
11. dec 2024

Do 3hodin 😅

cimage
11. dec 2024

Prve 2porody na druhy den a treti porod v ten den ako odisla zatka.

ysseba
11. dec 2024

@melissa_19 A bola to naozaj hlienová zátka? Nebolo to len trochu hlienu? Lebo mne keď odišla hlienová zátka, tak to bolo teda, že fuuuha, riadne veľa hustého hlienu a prímesou krvi. Bolesti začali asi do 4 hodín a ešte v ten deň som porosila. A nemôže pomaly odtekať plodová voda?

melissa_19
autor
11. dec 2024

@ysseba takto, ja už pár dní mám biely výtok, teraz som si kychla a samovoľny únik išla som na toaletu a take ako sopel? By som prirovnala možno za pol cajovej alebo celej čajovej lyžičky nie zlty nie hnedý ani ružový ani nejak hustý že guľa alebo čo, priesvitno biely tlačí ma spodok najprv ma pichalo to už ustalo rozboleli má kríže sem tam niečo vytečie neviem.. že čo si o Tom myslieť

melissa_19
autor
11. dec 2024

Silná otázka: ak by som začala rodiť respektíve by mi začala odtekať pomaly plodová voda napríklad lebo aj cikať má stAle nutka (doteraz nie) mám čas prejsť do pôrodnice? Začnú sa kontrakcie? Alebo ak odtecie plodová voda je už neskoro? Môže sa stať niečo bábätku? Ja mám pôrodnicu 30km od do mňa.. (u nas v meste zrušili)

rebi789
11. dec 2024

@melissa_19 Keď odíde hlienová zátka tak pôrod zvyčajne začne do 48hod. Ak budeš mať podozrenie, že ti začala odtekať plodová voda tak si daj hrubú najlepšie popôrodnú vložku a choď ľahnúť, sadni na gauč pusti si telku. Skontroluj po 30min a hodine. Ak bude pokrá, tak to je pravdepodobne plodova voda a hneď smer pôrodnica aby ti to potvrdili. 🙂

PA

melissa_19
autor
11. dec 2024

@rebi789 ďakujem ❤️ ešte sa chcem opýtať, hlienova zátka musí byť s prímesou krvy alebo nie?

rebi789
11. dec 2024

@melissa_19 nemusí 🙂

melissa_19
autor
11. dec 2024

@rebi789 ďakujem, idem na to

evcagabi
11. dec 2024

Mne zacali hned po odteceni zatky kontrakcie ale taky brutal ze 2min 😅 tak chlap volal zachranku - ja som sa realne bala, ze porodim doma 😅 a voda odtiekla pri vysetreni na prijme do porodnice

melissa_19
autor
11. dec 2024

@evcagabi mňa rozboleli kríže a lopatky hlavne keď stojím sem tam mierne kŕče v podbrusku ale neviem či to je tou zatazou alebo to začína

evcagabi
11. dec 2024

@melissa_19 chod sa dat skontrolovat 🙂

ina2405
12. dec 2024

@melissa_19 hlienova zátka odchadzala po častiach od 37+0 a rodila som 39+5 😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre