Ahojte žienky, stala sa mi taká vec.. Bola som dnes na poradni u mojej dr. a tá mi oznámila, že som otvorená na 1,5 prsta a vyteká mi plodová voda. Som aktuálne 30+5, v stredu začínam 32.týždeň. Vraj prísny kľudový režim a za týždeň uvidíme. V nemocnici nemali miesto na hospitalizovanie, tak som doma.. Nakázala mi zvýšiť Magnezium z 1x 835mg na 3x 835mg + 1x šumivé 375mg. Vraj nechce zatiaľ podávať kortikoidy. Robila mi vyšetrenia + odbery a výsledky budú o týždeň. Mala som problém s placentou, bola nižšie, ale vraj sa posunula hore. Za odpovede ďakujem
@romanuuska ja by som skôr chcela vedieť či sa niekto s týmto stretol..
@romanuuska tak asi chce vediet ci niektora z nas nepresla niecim podobnym...
@whatever1 asi, ale nenapisala
Čo známena u neho že odteká ? Kvapka alebo viacej odišlo lebo to neni jedno...keď ti odíde tak do 24h musíš porodiť no určite by som nečakala týždeň a išla niekde do nemocnice... 🙂 a magnezium je len na to aby ty netvrdlo brucho a neotvárala ale to môžeš aj bez toho kľudne ja som si nevšimla a bola na 3cm otvorená ale u mna to už nevadilo rodila som 37+4 🙂
@fridi96 áno, aké v prípade, že Ti odtečie voda. Nie, že “kvapká”. Mne sa toto stalo pri prvej dcérke, ale to som bola už v 36.týždni a i tak vydržala do 39+5.. Teraz je to všetko strašne skoro :/
@januska20 nás to učili v škole no bohužiaľ na Slovensku vždy ťahajú čas aby žena ešte neporodila...mne voda vôbec neodišla len bolesti som mala museli mi pustiť a nečakali že kedy odíde a mala bola za 7 hodín na svete 🙂 známu nechali prenášať voda už bola zelená a mala mala popraskané cievy v oku...nemusí to byt každého prípad ale určite by som to nenechala ... 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ceresnicka125 a otazka je aka?