Ahojte, chcem sa spýtať dnes som bola u lekára robím mi ten chmat aby mi pomohol otvoriť sa ja som sama už na 2cm a ešte mi pomohol. Prišla som domov dali sme s manželom sex a začala som mať hnedasty výtok a potom mi asi po pól hodine odišla zátka. Mala je taká iná tak viac nervózna tvrdne mi bruško aj mám take tlaky na spodok bruška ale bez kontrakci. Viete mi poradiť čo a ako? Či už by mal prísť pôrod? Ďakujem za všetky rady
@qwer2019 voda nie a ani kontrakcie nemám len to že ta zadka odišla a mala je taká aktívnejšia ale len na spodku už aj bruško mám nadol asi tak týždeň tak čakám či niečo príde alebo nie
@erikalukanova no už by kľudne mohla ísť aj na svet. Ešte keď ste dnes pomáhali tomu. Ale tak aj tak to môže byť ešte pár dní. V kolkom si tt?
@qwer2019 no však to že je to take neviem čo a ako vôbec och… už končím 39tt
@erikalukanova stále sa nič nezmenilo?
@qwer2019 nie vôbec a uz neviem ako mám tomu pomôcť že čo mám uz robiť
@erikalukanova Ak si prvorodička pôrod môže reálne začať 12-16hod po odtečení hlienovovej zátky. Na tvojom mieste: šla by som spať, nech si oddýchneš a máš na zajtrajšok dosť síl. 🙂
@erikalukanova no už len čakať. Teplá sprcha, pohyb, alebo si naozaj skúsiť zdriemnuť. Teraz to už môže prísť hocikedy. Ja som mala oba pôrody pred termínom, a oba boli moment prekvapenia, a nebola som na ne vôbec oddýchnutá
@lenkakravcova aj som spala normálne a nemám ani náznak že by sa niečo išlo diať vôbec
@qwer2019 striedam horúcu vaňu, fit loptu a sex s mužom a stále nič. Zátka mi odišla po našom takom tvrdšom sexe
@erikalukanova Ak nemáš kontrakcie, tak kľud. Ono to ešte môže trvať. U niektorých žien sa môže spustiť pôrod napr aj 3 dní po jej odtečení. Ak sa bábätko hýbe normálne, a nemáš kontrakcie, tak ešte rodiť nebudeš. Zbytočne to neprivolavaj, tak ci tak telo na to musí "dozrieť" aby si porodila normálne bez nejakej väčšej pomoci.
@erikalukanova buď trpezliva, telo vie, kedy je správny cas. Malé má stále ešte čas. Zatiaľ oddychuj a spi, čo najviac. Prajem Ti zdravé a krásne dieťatko!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@erikalukanova no už by kľudne mohol prísť pôrod. Voda ti ešte neodišla? Poprípade sleduj či sa ti nesttupnuju bolesti. Držím palce.