Od ktoreho tt sa chodi na poradne uz do nemocnice a na pasy?
Ja som nechodila vobec. Do nemocnice som prisla rovno rodit.
@natalia2007 na pásy som chodila k svojmu ešte od nejakého 35tt myslím, do pôrodnice keď som bola po termíne
ja som bola na pasoch raz.. az v porodnici, ked mi rupla voda 😁
Ja som chodila tusim od 36
teraz sa na CTG chodi pri bezrpoblemovej tehotnosti az po 40tt
@natalia2007 na poradne do pôrodnice prejdem v 36tt. Ešte ma to len čaká tak neviem ci robia pásy...
na poradne do nemocnice zvycajne od 36tt, ale mne pasy nerobili vobec. az ked ma prijali na porod.
Poistovna to preplaca 1x tyzdenne od 36tt, preto mi to moj gynekolog robil a mal za to 10 euro od poistovne. V druhom tehotenstve som chodila od 38tt v nemocnici a v tretom tehotenstve v tej istej nemocnici urobili zmenu a pasy sa robili az od 40tt, rodila som ale v 39tt a nestihla som ich uz.
Od 36tt som chodila na porodnicu na pásy. Inak vysetenie môj dr.
Rodila som pred dvomi týždňami. Poslali ma na pravidelné poradne do mnou vybranej pôrodnice od 36tt . Robili mi ich každý týždeň na poradni v nemocnici až do pôrodu. (3 krát som ich "stihla" na klasických poradniach a štvrtý krát mi ich ešte robili keď som tam prišla na príjem s odtečenou vodou)
asi to je vsade inak, ja som bola dnes uz na druhej poradni v nemocnici, som 38. tyzden, ctg som mala iba na pohotovosti, na poradniach mi ho nerobi, iba robi vaginalne vysetrenie a to je vsetko.. mam bezproblemove tehotenstvo a na nic sa nestazujem takze mozno preto 🤷🏻♀️
Mňa nedávali na pásy vôbec, prvýkrát na pásoch pri prvom pôrode som bola keď som rodila a pri druhom keď som prišla 2 dní pred pôrodom že necítim pohyby...
Mne už gynekologička výmenný lístok dala v 34+3tt a nato týždeň som už mala ísť na pásy do nemocnice .
V odborných odporúčaniach je to indikované az po 40.tyzdni, čiže az po termíne pôrodu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Na poradne do nemocnice nemusíš chodiť vôbec, záleží od konkrétneho gynekologa, nemocnice. Ja som až do konca chodila na poradne ku svojej gynekologicke. Len v prípade prenášania už zvyknú posielať na kontrolu do nemocnice.
Ak má doktor ctg záznam aj v ambulancii, ani na pásy do nemocnice nemusíš chodiť. A robí sa ten záznam tak od 35-36 tt.