Od ktorého týždňa je bábätko donosené?

10. aug 2024

Ahojte, od ktoreho tyzdna je babatko donosene a uz by nemali horozit nejake dosledky z predcasneho porodu? Niekde citam, ze 37-0, appka zase pise, ze od 39-0, mne sa prvy narodil 38-3 a uz mi povedali, ze je donoseny, niekde zase pisu, ze od 36-0. Dakujem

martinka13
10. aug 2024

Čo si pamätám, tak nám vraveli, ze od 38.tt

alissa1222
10. aug 2024

38-42 tt

deti95060810
10. aug 2024

38...

kacena4
10. aug 2024

donosenie neurvuje tt ale viacero faktorov ako je adaptabilita dieťaťa, vaha... moji boli 38 a 1 donoseny druhy nie

ina2405
10. aug 2024

37+0, tak to viem ja. Takže ukončený 37.tt Ale nie vždy to musí platiť, aj v zrelosti dieťatka môže byť odchýlka.

veronika_sk000
10. aug 2024

mne povedala lekarka v nemocnici 37+0

maciatkolulu
10. aug 2024

Ja neviem,podľa mňa je úplne fuk,od ktorého týždne,závisí,ako na tom je. Môj sa narodil 37+4 a nikto ani nenaznačil,že by mal byť nedonoseny. Dcéra bola skoro dva týždne prenáša a mala riadne problémy priamo po pôrode. Takže ak myslíš takéto kvazy neskoré týždne,tak to veľa nezaváži. A Inka niektoré babenko narodené v 29tt môže mať menej problémov ako 32.napriklad. ale to samozrejme donosene deti nie sú.

lucia13022023
10. aug 2024

Mne povedala dr keď som bola 37tt ze bábätko je donosene a môžem už pokojne rodiť aj dnes večer. Vtedy som si tak uvedomila ze to už?? 🤣 Ani neviem ako to prešlo a bola som v 37tt.

pininka1
10. aug 2024

Môj sa narodil v 38tt a nebolo to ok. Presne ako tu niekto písal, sú rôzne faktory ktoré ovplyvňujú ci je dieťatko donosene. Mne aj povedali ze zrejme nesedeli týždne, lebo problémy co mal sa najviac vyskytujú v 37tt

anavixy
10. aug 2024

Po 36. ukoncenom tyzdni (teda prebiehajuci 37.) uz deti len vynimocne maju nejaky problem (ktory je zvacsa taky, ze by ho mohli mat aj v 39tt), takze ak ukoncis 36.tt, mozes byt viac-menej v klude. To sa uz neriesia zvycajne ani v poradniach pre predcasniatka, je to lahka prematurita. Po 35.tt je to take bud alebo, ale vacsinou ani tam uz nebyvaju problemy (u nas uz bezne zostavaju 35ky na odd fyziologickych novorodencov, kde mozu zostat len deti bez vacsich problemov). Oficialne donosene je ale dieta az po 38. ukoncenom tyzdni.

autor
10. aug 2024

Dakujem za odpovede, ja lenze kedy si uz konecne budem moc vydychnut. Dlho mi tvalo otehotniet, cely druhy trimester krvacanie a teraz musim zaklopat je mi dobre, kazdy den cvicim jogu a tak ma ani nic neboli, ale stale je tam velky strach 🙂 aj ked uz asi 10 tyzdnov som nekrvacala, tak sa stale bojim a trasiem sa kazdy raz, ako sa utieram po wc :( len ratam dni kedy bude uz babatko pripravene 🙂

sasquatch693
10. aug 2024

mozem za ta opytat kvoli comu si krvacala? lezala si aj v nemocnici?

autor
11. aug 2024

@sasquatch693 ahoj, pri tomto tehu nezistili, vzdy to bolo iba max 3 dni, ale casto, v priemere kazdych 5-7 dni, myslim rekord som mala 10 dni bez :( nikdy ma nenechali v nemocnici. Pri prvom tehu som tiez cely trimester krvacala, ale tam to zacalon uz v prvom v 9tt kvoli ranke na maternici z cvicenia a potom raz som sa moc ponahlala a rychlo dlho chodila a bolo nieco s placentou, to som bola tyzden na pnke, ostatne razy tiez nevideli z coho, tak mi len nakazali setrit sa, kym to neprejde. Ja to mam asi sprievodny jav tehotenstva, no neviem, ci sa na dalsie tehu odvazim, tentokrat mam z toho ozaj traumu :(

mqkm
19. aug 2024

Držím prsty, netráp sa a neboj sa.. už si skoro tam .. aj ja 🙂 36t som teraz začala a 15r som nezmohla mať bábätko nikdy som nebola tehotná.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre