OČR na manželku - mám ísť k doktorovi?

22. mar 2020

Ahojte. Rodím o pár dní. Manžel chcel dovolenku, aby bol k dispozícii, no v práci mu povedali, že si ju nemôže vybrať. Do konca týždna je prevadzka aj tak zatvorena a ostal by doma, tak či tak. Namiesto toho si má radšej vybaviť očr na mňa. Mám s tym íst ku gynekologovi,alebo k obvodnému?

janinah
22. mar 2020

vybaviť telefonicky,začala by som u obv.

stormie
22. mar 2020

Ty si chora?

Ak je prevadzka zavreta tak je to prekazka na strane zamestnavatela a tvoj mm ma narok na plny plat. Jasne ze financne je pre neho lepsie ak nemusi a zamestnanci si vyberu pn/ocr otazke ale je preco nebrat plny plat ale ocr ktora je podstatne nizsia?

autor
22. mar 2020

@stormie nie som chora, ale viem ako to u nich chodi, ked neposluchne... nemozeme si v tejto situacii dovolit, aby prisiel o pracu...:( uz troch jeho kolegov vyhodili, lebo ich nema z coho platit...

evittam
22. mar 2020

Neposluchne? A co je cvičena opica? Pokial nie si chora nema nárok na OCR ako nemá nárok na PN pokiaľ on nie je chorý. A zamestnavatel nemoze nariadiť OCR.

katulienkax
22. mar 2020

Môže sa dat pn staví ze zavolá doktorovi ani k nemu ist nemusí. Vela ludi sa dali takto pn a ani im nic nie je

katulienkax
22. mar 2020

@stormie spamätajte sa veď tieto prevádzky aj tak skrachujú záchvilu treba byt trochu ústretovy

autor
22. mar 2020

@evittam nie raz vidim tento tvoj nick ako sa tu navazaz skoro do kazdej jednej diskusie.. "najmudrejsia si na svete".. podla mna vsak musis mat smutny zivot, ked si ho kompenzujes urazanim ludi na modrom konovi... je mi ta luto...

stormie
22. mar 2020

@katulienkax a stat z toho neskrachuje?? Si myslis ze kto bude platit (a doplacat) tie vsetky neopodstatnene pn a ocr? (Nemyslim tie ocr ktore sluzia na starostlivost o deti v suvislosti s korona virusom) toto je raj pre spekulantov tak na strane zamestnavatelov ako aj zamestnanncov ....

evittam
22. mar 2020

Ja sa do nikoho nenavazam. Ani som nikoho neurazila. A uz vobec si nič nekompenzujem. Prepac ale pri tvojom vyjadrení ako "ked nebude posluchat" ma nic lepsie nenapadlo.
Ja tu roky odborne radim. A pomaham uz roky zadarmo vo veciach, ktoré si ini nechajú krásne zaplatit. Len si nedávam servítku pred usta. Nemam preco.
A zivot mam vesely a taky ako som si ho zariadila. Mne moj zivot neriadia cudzí ludia.
Mna ti nema byť prečo luto. Mne je ľúto ľudí co si nechaju diktovať co majú robiť a nepoznaju ani zaklady toho na čo maju právo.

evittam
22. mar 2020

@katulienkax Hm, a diagnóza? Ci vymyslíme?

evittam
22. mar 2020

@katulienkax Ano ústretový ale k zamestnavatelovi, ktorý si to zaslúži a nie ze "bud budes poslúchať alebo chod". Ale ved na každú svinu sa voda vari.😉

orangiiina
22. mar 2020

OČR na tehotnú ženu? Take niečo neexistuje. V prvom rade by ste museli presvedčiť hocijakého lekára, aby Vám vymyslel takú vážnu diagnózu, aby Vám vznikol nárok naň. A úprimne, neviem si predstaviť telefonicky presviedčať lekára, aby niečo take urobil.

orangiiina
22. mar 2020

Skor odporúčam hodiť sa na PN. Toto je reálnejšie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre