Očkovanie proti čiernemu kašľu v 35. týždni

chalsie
20. júl 2016

Ahojte baby , pisem sem uplne zufala nachadzam sa v UK .Prave som tehotna som v 35 tt .. moja midwife ma chce zaockovat proti čiernemu kaslu , ale ja mam strasny strah ze to moze nieako poskodit malinkej :'(
Na nete som citala o tom vselico . Pytala som sa aj mojho GP povedal ze je to bezpečne ale nieco mi hovori ze sa nemam dat očkovať nemam z toho dobry pocit....po prve som velky alergik po druhé ak to neurobim tak midwife ma strasi stim ze tu uz umrely na to 3 babetka .... nwm co robyt.... ale co sa tyka lekarov ja mam zle skusenosti ...Vždy mi nieako uskodili PROSIM PORADITE MI PISTE MI VASE SKUSENOSTI ZA kazdu reakciu budem vdacna ...

fuska
20. júl 2016

Na Slovensku sa v tehu neockuje. Ja by som sa nedavala.

diankak
20. júl 2016

Ani ja by som sa v ziadnom pripade nedala...

rheuska
21. júl 2016

Ja som v Írsku. Aj tu to robia. Bohužiaľ som s to dozvedela neskoro. No áno v UK je čierny kašeľ obnovený. Préto znovuzavadzaju očkovanie. Robí sa ti kvôli bábätku, nie kvôli matke. Na to aby malo babo protilatky musí sa zaočkovať aspoň dva týždne pred porodom. Potom sa už babo môže očkovať až niekolko mesacne. No samozrejme ak s toho nemáš dobry pocit tak sa proste nedaj. Pokiaľ viem, tak povinne to nie je. A v tehu ma očkovaní proti chrípke, ziadna reakcia a chripku som nedostala a mala je v poriadku.

lavender273
21. júl 2016

Mna tiez do toho tlacia, ale nedavam sa ockovat. ( o chripke ani nehovorim ). Preco napriklad na Slovensku to ani nenaznacia ale inde je to odporucane ?

Je strasne vela informacii na nete ( my tu nie sme na to odbornici , mozme ti povedat len svoj nazor a postoj k vakcinam ) , treba si nieco o tom precitat co najviac informacii. (treba najst doveryhodnejsie zdroje, ziadne pop science ). Treba pouzivat "sedliacky rozum" , byt informovany co najviac a nenechat sa zastrasovat. Ale ak sa bojis, daj sa zaockovat.

nanervy_2
21. júl 2016

na slovensku sa ockuje cierny kasel hexavavakcinou od 3. mesiaca tri ci styri davky ( kazde 3m jedna alebo tak).
ja som svojho chcela dat zaockovat len proti tetanu a ciernemu kaslu, u nas sa to neda, musim dalsie 4 naraz.
najlepsie skusit si zistit neziaduce ucinky, podla mna monovakcina matke, kde cast vakciny teda spracuje ona, je lepsia verzia ako rovno hexa malinkemu babatku. asi by bolo dobre si aspon precitat letak
ale tu nemame tolko pripadov cierneho kasla ako u vas, tak je otazne, ci by nezaviedli nieco take aj u nas

ervenka
21. júl 2016

@chalsie mozes kludne midewifec povedat, ze ani ockovanie nezabrani aby babo dostalo cierny kasel. Ak si aj alergik nemas naozaj co riesit. Zaujimave, ze ockovanie ano, ale ak si chora, tak nic ine okrem paracetamolu a solneho roztoku do nosa nemozes. Ale ockovanie pocas tehu je v poriadku? hmmmm, chyba mi tu trochu logika.
Aj tu v Nl uvazuju o ockovani (aj proti ciernemu kaslu) pocas tehu, vacsina je proti. Ked som bola tehu v 2011 nutili ma ockovanie proti mexickej chripke. nedala som sa. Vela deti tu ma vedlajsie ucinky.

slniecko35
21. júl 2016

Ja som sa dala okolo 30tt a vsetko v pohode, v spanielsku sa to odporuca a bolo niekolko pripadov umrti babetiek lebo matky neboli zaockovane.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre