Ahojte ako prosim meriate obvod na aniballe? Lebo ja len ked dokoncim cvicenie... Pocitam si nafuknutia napriklad dnes som vytlacila balónik, ktorý som v sebe nafúkala 13x ale hned nemeriam obvod pokracujem v cvičení a az po dokončení cvičenia nafukam balonik a zmeram obvod, ale nepride mi to presne..
Merať ho treba až po vytlačení. 🙂 To na koľko ho nafúkneš vo vnútri je jedno. 🙂
Merala.som po vytlačení.
0.5 CM pridávať úplne postačí. Veľa šťastia.
@vilma7 ďakujem 🙂
Určite pomaly, aby si si nespôsobila poranenie. Držím palce 🍀❤️
Je to preto, lebo nie zakaždým stláčaš rovnakou silou, aj keď si myslíš, že to stlačenie bolo rovnaké, veľmi záleži ako to uchopíš, akou silou atd. preto niekedy sa Ti zdá, že počet nafúknutí máš viac, ale cm je menej alebo stojíš, to sa aj mne stávalo, myslela som, že ma už asi roztrhne a pritom sa to nepohlo, prípadne pohlo o pol centimetra a nervy :D ale ono sa to nakoniec časom pohlo a poľavilo akoby a potom ma pustilo aj viac cm dávať to už skoro pred pôrodom 🙂 takže pomaličky, lebo ja som napríklad stála dosť dlho na 27, lebo som krvácala ...
Hlavne nechoď cez bolesť, ja som nacvičila 25 cm a malý mal obvod hlavičky 36 cm. Bez nástrihu 2 vnútorné stehy 🙂 nejde o cm, ide o to osvojiť si ten pocit, uvoľniť sa a vypudiť s výdychom.
@chrumka333 pravda
@nikoleta999 tak ja mam termin teraz 17 cize detto 😁 ale dnes ked budem cvicit lebo cvičím kazdy vecer tak si to zmeram uz presne
@chrumka333 nie nie cez bolest vobec nejdem vcera napriklad ked som vytlacila 12 aj 13 nafuknuti by som este skusila aj 14 ale nechcem to takto prehanat . Za kazdym je to pridavanie si nafuknutia u mna v pohode 🙂
@chrumka333 ja som nacvičila 24cm, viac som sa bala...malá mala hlavičku 32cm a aj tak mi spravili nástrih že som 3 týždne nemohla absolutne sediet🙄 ale chválili ma, že viem správne dýchať a viem kedy tlačiť, v tomto je aniball super. Teraz som opäť tehotná aktualne v 33tt a určite budem cvicit znova a aspoň na tých 30cm lebo pôrod oproti tomu hojeniu po nastrihu bol nič 😁
@nina7762 to je pekné, že chválili ale predpokladám, že polohu pri tlačení ste si zvoliť nemohli, či? Lebo to je veľmi dôležitý faktor, ktorým sa tiež dá nastrihu vyhnúť.ja mám zasebou 2 pôrody a obe bez nastrihu,bez liekov,bez zásahov.teda pri tom druhom som dovolila prasknúť plodovu vodu,ale až keď som bola úplne otvorená ( inak chceli hneď keď som prišla do nemocnice otvorená cca na 6 CM). veľmi silno držím palce, nech ma tentokrát ešte krajší záver ❤️❤️❤️
@chrumka333 nie, bohužiaľ len klasicky ležat na chrbte 😏 vy ste v akej polohe rodili? A tu na SVK? Ja som rodila v BB no ten nástrih bol vraj kvôli úzkej panve ze by som sa potrhala.. no mala zo mňa
doslova vyletela akonáhle strihol...ktovie ci by som sa roztrhla to už asi nezistim...ďakujem pekne❤️❤️
@nina7762 v oboch prípadoch dom chcela má boku,ale neumožnili, úplná neochota... Pri druhom som sa držala naboku bočnice,tak som s nimi trochu bojovala 🙂 v za som rodila.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Po vytlačení som balónik merala.