Obrat bábätka hmatom

julsh123
10. nov 2020

Ahojte, zažila niektorá z vás obrat bábätká hmatom? Malú mam priečne mam možnosť vyskúšať obrat bábätká. Mam však z toho strach.

pribinak
10. nov 2020

@julsh123 toto by som neriskovala.

cookie29
11. nov 2020

Áno ale nie na SK. A robil to gynekológ pod ultrazvukom. A s rizikom že to spustí pôrod

evkamotka
11. nov 2020

Abo v januari som ho mala priecne. Obratili mi ho u kocha. Robili to 2 lekari, dalsich 5 stalo a pozeralo. Komplikácie su vzacne. Moze to aj spustit porod, ale preto sa to robí tesne pred terminom u mna dokonca 40+3 takze no a co

vevesh
11. nov 2020

Ano, neuspesne- za 45 minut tlacenia sa im podarilo necelych 25stupnov otocit. Potom som to stopla a isla na sekciu. Nie vzdy sa to podari...

julsh123
autor
11. nov 2020

@vevesh
@evkamotka robí sa ti cely čas pod CTG?

evkamotka
11. nov 2020

@julsh123 Spravili si ultrazvuk, aby presne vedeli ako je, co kde ma. Nasledne zacali obracat, presne bolo cítiť co kde je. Nasledne znova robili ultrazvuk. Pred tym aj potom som mala na sebe monitor. Predtym vyse hodiny, potom 10 hodin uz kym som neporodila (taky bezdrotovy mobilny)

vevesh
11. nov 2020

@julsh123 nie, iba s ultrazvukom a stetoskopom, kedze to musia manualne (rukami) babo tlacit do pozicie.

evkamotka
11. nov 2020

@julsh123 este dodam, ze pocas obracania nemas ako mat na sebe monitor lebo 4 pary muzskych ruk ti oblapia cele brucho a tlacia a prehmatavaju kade tade. Pre predstavu.

julsh123
autor
11. nov 2020

@evkamotka no mne by to mal robiť len jeden a to primár :/

evkamotka
11. nov 2020

@julsh123 tak ci onak. "masiruje" cele brucho zlava sprava

evica01
11. nov 2020

Kedy mas termin?
Ved sa ti babatko moze aj same otocit. Kludne aj tesne pred terminom.

m_o_n_c_a_k
11. nov 2020

@julsh123 ja by som šla možno, ale až tak okolo 40 týždňa. Kedy je už jedno ci to spôsobí porod

ivanecka0602
11. nov 2020

ja by som neriskovala. Mala bola cele tehotenstvo otocena KP a pri sekcii mi bola zistena endometrioza, zrasty a pupocnik s placentou prirasteny k maternici...nemuselo to dobre dopadnut keby som chcela rodit Kp

emma_932
11. nov 2020

mne otacal babo doc. Zahumensky v Ruzinovskej nemocnici. V cca 34-35 tzydni zistili, ze je otoceny priecne, kazdy ze akutna sekcia, on ho otocil a syncek sa narodil v 40. tyzdni.

julsh123
autor
11. nov 2020

@evica01 som skoro n a končí 38tt

julsh123
autor
11. nov 2020

@ivanecka0602 určite nechcem rodiť KP...
Mala je priečne a bud pôjdem skúsiť obrat alebo cisársky

ivanecka0602
11. nov 2020

@julsh123 mne moja doktorka povedala : babatko samo dobre vie, preco sa neotoci. V mojom pripade to platilo

hailey1
11. nov 2020

@julsh123 ja som mala malickeho tiez KP a rovnako, ako sa hore pise, mi bolo povedane, ze on vie, preco je otoceny tak ako je... a mal snuru okolo krku, ktora ho nepustila sa otocit... nesla by som do toho

solene
9. feb 2021

@julsh123 ahoj, absolvovala si nakoniec obrat? Podarilo sa? Aké to bolo? Vo štvrtok ma to čaká a veľmi veľmi verím, že sa podarí 🤞🤞🤞

julsh123
autor
9. feb 2021

@solene ahoj, našťastie som to nemusela absolvovať. Na kontrole v ten deň už bola malička otočená 🙂
držím palce, nech všetko hladko prebehne. Neboj sa budeš určite niekoľko hodín pod dohľadom lekárov. Daj určite vedieť ako si dopadla 🙂

cookie29
10. feb 2021

@solene ja som na nom nakoniec nebola, drobec sa otocil tesne pred zakrokom... inac skusala si aj akupunkturu? Ja verim, ze mne pomohla. A inac co boli kamosky, tak ako ktora, niekde pomohlo, niekde sa drobec otocil naspat. Drzim palce

solene
10. feb 2021

@cookie29 hej, na akupunktúre som bola 3x + 10x moxovanie doma, taktiež osteopat, ale bezvýsledne. 🤷🏻‍♀️ Uvidíme zajtra 🤞

solene
11. feb 2021

Baby tak sa podarilo 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Len teraz budem asi každým jeho pohybom tŕpnuť, či sa neotočí naspäť 😬

cookie29
11. feb 2021

@solene tak je dobre. A neboj keby sa náhodou otočil to stojí za to. Ja som videla všetky hviezdičky.

jankaropy
22. jan 2024

@solene ahoj prosim ta v akom tt si bola na otoceni a ostalo ti babatko do porodu hlavkou dole? Ja som bola dnes a kazdym jej pohybom trpnem 🙈

solene
4. feb 2024

@jankaropy ahoj, bola som, keď som dovŕšila ôsmy mesiac. Skôr to tu nerobia, keďže otáčanie môže vyvolať kontrakcie a pôrod. Preto čakajú do konca 8.mesiaca, aby prípadný pôrod nebol ohrozujúci pre dieťa.
Ostalo potom dole hlavou až do konca 🙂

jankaropy
4. feb 2024

@solene super aj moja ostala dole hlavou, uz som 40 tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre