Ahoj mamičky, prosím o radu tie, čo ste mali skúsenosť. Malého som mala sekciou pred 7 rokmi. Teraz som opäť tehotná a termín mám nám 15.12. Na poslednú poradňu mám ísť až 24.11. Potom už na gyn. do nemocnice. Tam sa chcem s nimi dohodnúť na sekcii aj teraz. Plánovaná sekcia sa vraj robí 1-2 týždne pred termínom. Budem začínať 37 týždeň. Myslíte, že si mám zavolať radšej už teraz dopredu do nemocnice a objednať sa? Alebo počkať čo pôjdem na poslednú prehliadku ku svojej gyn. Lebo kamarátka mi radila si už teraz radšej volať do nemocnice, že má môžu objednať na a sekciu aj skôr. Nevadilo by, keby mi chybala posledná prehliadka od mojej gyn.? Vôbec neviem čo mám spraviť, či čakať, alebo radšej skúsiť zavolať a počkať čo mi povedia.
Urcite pockaj, robia ju tak v 39tt, nechci skor. Mne druheho vybrali v 37tt a mal problem s plucami,zle dychal.
Niet kam sa ponáhľať, čím dlhšie je bábo v brusku, tým lepšie. Jednej mamine zle vypočítali termín pôrodu, malého vybrali a zistili, že ma nezrelé pľúca, rovno putoval do inkubatora 😐
Ja som bola tyzden pred terminom a myslim ze sa snazia skor ako je termin ale urcite nie v 37.tyzdni. a naplanuju to za 2 dni takze netreba volat skor. Drzim palce
Ja som mala dve sekcie, prvá akútna, druhá plánovaná (tento rok v januári). Riešili to až na prvej poradni v nemocnici. Keďže som bola ja v pohode aj syn, tak sme sa dohodli, že počkáme, kým sa začne rozbiehať pôrod (hneď prvá kontrakcia alebo voda a do nemocnice). Všetky vyšetrenia, poučenia boli nachystané. Takže aj takto môže byť plánovaná sekcia.
Takže máš dosť času. Kľudne až v nemocnici to riešiť.
@mendynka . Sekcia nie je kadernik! A nie je pravda, ze sa robi 2 t pred terminom... a verim, ze uz ziaden gynekolog to takto nevykonava. ... Vas gynekolog vas klasicky posle do poradne v nemocnici, kde planujete porod. Az tam gynekolog, rozhodne na zaklade vasho zdravotneho stavu, ci vobec a kedy sa bude sekcia vykonavat.
@martinuska Ďakujem. 🙂
@mendynka normálne choď k svojmu gynekológovi na poslednú poradňu. Bude ti robiť ster na streptokoka na poslednej poradni. Na všetko je čas. Aj keď 7 rokov je dosť veľký odstup na to aby sa automaticky robila druhá sekcia.
@terezia323 Kamarátka mala po 5 rokoch tretie a povedali, že je aj tak skoro ešte, že rána sa dlho hojí. U nás nemocnici keď je prvý, automaticky robia aj druhý, ale všade je to inak. A ja som mala zo zdravotných dôvodov, nie dobrovoľne.
Opytala by som sa svojho gyn telefonicky, aky postup navrhuje, aby sa necitil obideny, ci ta objedna on alebo sa objednas ty sama, u mna si dcera svoju sekciu naplanovala 2 tyzdne pred svojou planovanou sekciou a teda 4 tyzdne pred terminom, inkubator a domov, decko hlavate dodnes
@mendynka ja som mala prvu sekciu a druhu som si uz potom zvolila sama s odsuhlasenim gynekologa, ten mi ju naplanoval na ukonceny 38 tt (syn bol predcasniatko, aby sme to stihli), dcera vsak bola este o level iny expres a v ukonceny 36 tt som ledva stihla porodnicu, sekcia dobre nie vo vytahu🤣nech vam vsetko dobre dopadne, v zdravi a pohode
Ďakujem baby, tak mala dom ju 6 dní pred termínom, už to máme za sebou a mala na skoro už 2, týždne. 💖
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mendynka Dobry vecer, pokial viem tak na sekciu objednava Vas gynekolog ale samozrejme pokial mate zdravotne problemy a mate odporucenie od gynekologa, da sa objednat aj osobne v porodnici.