Dobrý deň maminy, prosím vás o radu. Od začiatku tehotenstva mám o týždeň menší plod. Vraj je to normálne. Dnes som však bola u lekára, ktorý mi oznámil, že maličká je menšia o dva týždne. Momentálne by som mala byť v 30 tt podľa MS, ale dnes mi lekár oznámil, že podľa veľkosti plodu som v 28 tt. Lekár mi povedal, že mám prísť na kontrolu o tri týždne, lenže mám obavy, či to malá doženie a či tri týždne nie sú príliš dlhá doba. Ďakujem pekne
mne to povedali aj pri prvom aj druhom synovi, vôbec nerob paniku.... narodila sa úplne v normálnej veľkosti 50 cm a 3120 g a 3280 g ... aj som s tým ležala v nemocnici... a potom mi jedna gynekologička povedala že tie ultrazvuky sú plus mínus 500 g.... tak ďakujem pekne... a to mi v termín pôrodu povedali pri druhom že už konečne má 2500 g. tak som sa potešila... a o týždeň sa narodil s 3280 g... teeeeda neviem ako to stihol :D
@kormelia11
@mirkava
@cerstvamamina Ďakujem vám pekne. Trošku ste ma upokojili. No povedal mi k tomu asi toľko, že moje tehotenstvo je od začiatku podivuhodné. Mám k nemu prísť o tri týždne, ale bojím sa či to nie je až príliš dlhá doba. Od začiatku tehotenstva bola malá menšia iba o týždeň (kvôli tej ovulácii) a zrazu je menšia o dva, tak ma to vydesilo poriadne.
@neliynda to zalezi aj ako mera napr ja mam tiez tyzdnovy rozdiel a potom dalsie 4dni hore dole stale kazdu poradnu inak
Ahoj, tiez ta skusim upokojit, moja mala vyzerala byt tiez o 3tt mensia, nasledne na dalsich uzv o 2tt a je to tak doteraz. Dolezite je, aby si mala v poriadku prietoky a placentu, cize aby bolo babo dobre vyzivovane. Nasa krpata mala dokonca vahovy prirastok dokopy za 2tt iba okolo 180g, ale o dalsi jeden tyzden to uz bolo okolo +240g. Merania su iba orientacne, aj moj lekar mi tak povedal. To, co zmeria on, moze jeho kolega vidiet inak. Ak ti lekar nepovedal, ze nieco nie je v poriadku a staci prist o 3tt, pokus sa mu doverovat. A hlavne byt psychicky v pohode. Viem, ze sa to lahko hovori, tiez som sa velmi bala, ked som sa to dozvedela, no stres babatku neprospieva. Drzim palce, aby bolo vsetko ok 🍀
@imajkova ďakujem pekne 🙂... No popravde ani neviem presne čo sú prietoky a vlastne mi nič o prietokoch ani nehovoril. Neviem či sa to pri kontrole oznamuje že mi kontroluje prietoky alebo to robí automaticky bez toho aby mi to povedal. Čo sa placenty týka, tiež nič nepovedal. Jediné čo som sa dočítala v tehotenskej knižke, že Placenta gravia je 2 a som v 30tt podľa ms a 28 tt podľa uz.
urcite nei je dovod na paniku , nasa tiez bola o 2 tyzdne mensia oproti poslednej ms a teraz je o dva roky vyssia ako by tabulkovo mala byt...ak by sa lekarovi nieco nezdalo urcite by ti o tom povedal...
to je chyba merania, alebo si otehotnela nie presne v strede cyklu
mne zasa povedali, že je syn o 3 týždne väčší a narodil sa normálne veľký v 38tt
Aj ja som raz prisla z kontroly domov s placom...ze je dcera malicka. Prestudovala som cely net. A bola tak akurat na spodnej hranici. Nuz...obavy, znapokojenie, uzkost, strach...Nakoniec som 2 tyzdne prenasala a mala 54cm a 4300g. 😉 tak neboj
urcite sa neboj, vseko bude v poriadku 🙂 mna tiez moja dr dostresovala a posielala kade tade a ini dr mi povedali,ze mam ist v klude domov, ze to je bezne a vsetko dopadlo dobre 🙂
Moja dcéra bola tiež menšia o dva týždne podľa sona vedela som ze ovulácia bola o týždeň neskôr takže jeden týždeň mi sedel a druhy týždeň zaostávala. Dokonca posledný mesiac mala menšiu stehennu kosť co ukazovalo na Sone ako o 4 týždne menej a malá je zdravá a všetko bolo ok. Takže kľud. Sono dosť aj skresluje keď sa nedá babo riadne zmerat.
Ďakujem Vám všetkým pekne za rady 🙂
@neliynda aj moja dcéra bola podľa meraní o dva mesiace mimo normy podľa merania stehennej kosti...narodila sa riadne v termíne, presne na deň, akurát, že mala niečo cez dva a pol kila a 46 cm, a dnes je z nej zdravá 10 ročná slečna...syn detto, narodil sa v termíne s váhou niečo cez 2 kg a dĺžkou 45 cm...dnes je zdravý veľký chlap 🙂 (11 rokov)...vysvetlenie od lekárov bolo, že dieťa nebolo vyživované ako by malo..placenta prestala fungovať v 8 mesiaci...vyživovala iba na minimum a to bol dôvod, prečo mi obe deti prestali rásť a priberať...obe deti sú však v poriadku...preto sa nejakými dvoma týždňami ani netráp a nestresuj sa zbytočne 🙂 uvidíš, že to bola iba chyba merania a maličká sa narodí zdravá a v poriadku 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@neliynda niekedy sa stava ze ovulacia je posunuta potom vychadzaju aj tyzdne inak dr ti nic viac k tomu nepovedal?