Nosné kvapky v tehotenstve

milka1533
1. feb 2019

Ahojte baby náhodou neviete koľko krát za deň môžem si kvapkat do nosa tieto kvapky??

ketty251
1. feb 2019

Ak je to len prírodná morská voda, tak koľko chceš.

jarca1111
1. feb 2019

@milka1533 ja som pouzivala posledne dva mesiace stale olynt a nic sa mi nestalo a ani malemu

milka1533
autor
1. feb 2019

@jarca1111 a To teraz zakázali používať 🙂... A iba toto mam doma kde môžu používať aj tehotné. 🙂

milka1533
autor
1. feb 2019

@ketty251 že to neuškodí bábätku nič 🙂? Ako čítala som ze môžu tehotné an dojčiace ale pre prípad radšej sa opýtam ci môže aj viackrát za deň sa striekat 🙂

bobricek1979
1. feb 2019

Morská voda vôbec nezaberá

jarca1111
1. feb 2019

@milka1533 a v ktorom mesiaci ste ?

jarca1111
1. feb 2019

@milka1533 sprej do nosa olynth, mucosolvan atd by sa mali pouzivat az tak cca od 36-37 tyzdna.. kvoli tomu ze stahuju sliznicu, a stahovanie moze sposobit predcasny porod.. ale ja som uzivala uz skor a porodila som az 39+1... nic ine mi nepomohlo.. po porode som ho este uzivala asi 2 tyzdne lebo som mala stale upchaty nos a potom uz bolo oki..

meluela
1. feb 2019

@milka1533 morska voda je oki. tie ostatne kvapky by si nemala ani normalne mimo tehotenstva pouzivat dlhsie nez tyzden, vznika skareda zavislost ktorej je velmi tazke sa zbavit .. sliznica nosa ostane permanentne stiahnuta, iba kvapky ju vedia na chvilu uvolnit a je ich treba stale vacsie mnozstvo davat .. cele zle :-/

bobricek1979
1. feb 2019

@milka1533 https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/p... a prečítaj myslím tam nájdeš odpovede

bobricek1979
1. feb 2019

@milka1533 ak ti nebude chcieť otvoriť zadaj do hladacika diskusii nosne kvapky v tehu a vyhodi ti kopec fór kde si vymienaju skusenosti a radia si navyse uz majú aj po tehotenstve tak si overis ci uskodili

bcrow1307
1. feb 2019

ja som dostala nádchu posledný deň v práci pred nástupom na materskú a zbavila som sa jej hneď po pôrode. Takže tá tehotenská nádcha trvala pekne dlho.Je to sliznica, a keď už opuchne v tehotenstve, tak len tak neodpuchne. A popravde tie spreje pre tehotné mi vôbec nepomohli. Aj doktorka mi povedala, že od siedmeho mesiaca už kvapky bábo neohrozia. Ja som striedala Muconasal a Olynth (nezakázali ho len stiahli 2 šarže). Bez Olynthu, by som ani pôrod neudýchala.

ketty251
2. feb 2019

@milka1533 tak neviem aké je zloženie, ale ak je to len morská voda ako píšu na obale (čo si sem dala) tak môžeš koľko chceš. To je potom len voda zo soľou. Ale ak je tam niečo iné, ale vhodné aj pre tehotné tak by som len 2x za deň maximálne 3x. Iba v nevihnutnom pripade.

balada6
2. feb 2019

@milka1533 zakázali používať len určitú sarzu nie všetky. Ja strieka bežné olynt alebo nasivin. Keďže s morskou soľou to už nemá zmysel. Trapim sa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre