podla MS som bola v 30plus3m ake podla uzv mi vyslo ze som 29plus2 a vaha babatka len 1377g, cize malo.
mate s tymto skusenosti?
este stale nevedia s istotou pohlavie ale priklanaju sa k dievcatku.
vaha nikdy nie je presna, mne pri poslednom povedali, ze bude mat 3600 gramov a mala len 2980 gramov, sekli sa pekne , neboj sa vsetko bude ok
@neznakaramelka my sme mali v 29+5 1290g, preto ma poslali na kontrolu o 2 tyzdne, ci sa dobre vyvija, v 31+5 mal 1490g, za dalsie 2 tyzdne uz namerali 1860g, potom som uz nebola na sone, vraj netreba a v 40tt sa maly narodil s hmotnostou 2980g, takze v pohode....
mne zas tvrdili, ze drobec ma vyse 3500 g a mal len 2950 g. mojej tehotnej svagrinej lekar odporucil jest viac sladke, aby babo v brusku priberalo...
@neznakaramelka no mne babo nikdy ani len v bruchu nevazili... ja by som to ani neriesila a netrapila sa... aj tak to presne nevie nik 🙂 @pokemonkaa O radach jest sladke aby babo pribralo pocujem prvy raz a keby to pocul moj lekar asi by ho vystrelo :P To fakt, kolko lekarov tolko nazorov 🙂))
@simca06022011 dieta v bruchu sa nevazi ale vypocitava nejakym spriemerovanim meranych hodnot stehennej kosti, obvodu hlavy a bruska a este cohosi....
tie sono merania nie su presne, ked je dietatko nejako skrutene nedaju sa presne odmerat dlzky, ja som v 30 tt mala tiez cca 1300 g, potom som bola znova na sone o 2 tyzdne, vaha pribudla ale potom uz ku koncu nam namerali ze zaostavame o cca 4 tyzdne. Nehovorim ze to sono je presne, vobec nieje, ked su miery namerane o 1 alebo 2 tt menej, je to v norme ale ked je to viac, nebude nieco uplne v poriadku. Ku koncu tehotenstva uz nemal tolko vyzivy ako mal mat, tak som rodila v 38 tt cisarskym. Odhadovana vaha podla sona bola 1860 g, v skutocnosti mal 2220 g. Takze naozaj menej len nie az tak ako odhadovali. Takze vonku mu malo byt lepsie ako v brusku.Od kedy sa narodil bol neskutocny hlados a stale je, vsetko dobehol aj predbehol a vsetko je OK
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@neznakaramelka vaha vypocitana podla utz nie je nikdy presna vzdy treba ratat plus minus 10% a posledne tyzdne babatka priberaju najviac a najrychlejsie, takze sa nestrachuj, moja keby nemala dlhsiu stehennu kost ako vravia tabulky tak by bola vypocitana vaha este mensia ako byvala...
.Keby je nieco v neporiadku lekari by ti to urcite povedali...
Moje dievcatko malo ku koncu 37tt vahu podla utz cca 2600g a porod bol vyvolany s tam ze sa dieta uz dalej nevyvija, ze kvoli protilatkam nema zo mna dostatocnu vyzivu a nakoniec sa narodila o pat dni neskor s vahou 2800g a 47cm.