Ahojte, mala by som otazocku....Pohyby mojho zlaticka citim prevazne uplne dole v podbrusku (myslim, ze uz sa babo konecne otocilo- v 30 tt bolo KP a pohyby boli vtedy ine) a k tomu mavam posledny tyzden obcasne pichanie ci tlaky v podbrusku a to najma pri chodzi... to, ze ma sem tam prepadnu akoby menstruacne bolesti pripisujem uz 33 tt...beriem jednu sumivu tabletu Magne B6... Mate niekto podobne skusenosti, prip. co robit, aby babo vydrzalo este c najdlhsie v brusku?
@alien2603 ahoj, ja to mavam od 3 trimestra, silna pichlava bolest pod bruchom...na nevydranie...pri chodzi, pri vstavani. babo je uz asi otocene u teba spravne, aj ja som mala kp polohu...mam 2dni do porodu a stale to citim, hlavne ked sa vrti v brusku, a tlaci sa vtedy nepomozu ani vylozene nohy, hniezdi sa dole a to ta pravdepodobne picha tak ako mna.magnezium ber ale len do 36t spomaluje porod.
To iste mam aj ja. A este sa pridala aj bolest panvy a krizov tak sa niekedy citim na odpis 🙂 . Bala som sa aby som neporodila skor, ale zatial sa drzim. Vseobecne sa odporuca odpocivat, neviem naco sa ma brat magnezium, tu v zahranici take nedavaju. Este sa odporuca nosit pas ked je brusko dole. Ten nosim a citim sa tak istejsie.
@manittu
@dejka77 Ahojte, tak som bola vcera u lekarky, kde mi nakoniec zistila skrateny krcok,,,a to som v 33tt, A najhorsie je, ze babo uz klesa a usadza sa tou malou ritkou, cize este s malicka ani neotocila...a to je cca o 2 tyzdne vacsia 🙂 uz teraz ma vraj 2500 g... Takze zaver mojej lekarky je lezat hore nohami a zbytocne nebehat, aby sme vydrzali aspon do toho 38 tt... :(
@sendy182 Ahoj, no je to moje prve babo...Tak som sa tesila, ze teraz, ked si cerpam este dovolenku si mozem v klude pobehat obchody, pozehlit a pochystat vsetky vecicky...ani by ma nenapadlo, ze budem musiet lezat doma, ked doteraz bolo vsetko ok... Najviac mi je luto, ze malicka je este aj polohou KP, takze je stale mensia sanca na otocenie :( A ja som sa tak tesila na prirodzeny porod...
@alien2603 nenavyberáme si že? 🙂 poznám žienky čo od 3 mesiaca museli ležať no a vydržať sa oplatí....neboj......a môžno sa aj otočí aj to je možné máte ešte dosť času........ak máš možnosť dohodnúť sa s nakým pôrodníkom ktorému dôveruješ.....alebo podľa známich......ten ťa uistí a budeš o to kľudnejšia...............držím palce.....ani sa nenazdáš a budeš to mať za sebou........termínovo si ladíme moje deti 2.12 a 9.12.......narodené 🙂
Tak a je to tu, dnes mi lekarka volala, ze mam kvasinkovu infekciu...Udajne je to v tehu bezne...Dosledkom toho moze byt aj skracovanie krcka...Mate s tym niektora skusenosti?
@alien2603 Ahojky tieto pocity co mas ty mam uz od 30 tt a od vtedy som otvorena na 1 prst.. a v sobotu mam termin a nic... tiez som si myslela ze pojdem koli tomuto skor a ako sa vyjadril vcera lekar este mam cas... cize neznamena nic skratenie krcka ani ked si otvorena , kazdy zena je ina... magnezium som brala tiez do 36.tt a teraz som uz umyla okna, bola na ture, horucu vanu skusila... sex... spermie pomahaju.. ..vraj na otvaranie a nic... a pritom som bola sledovana koli problemom 🙂 .. este pred tyzdnom som sa liecila tiez na kvasinkovu infekciu.. a pozri nic... 🙂
@alien2603 aj mna priserne bolieva lonova kost a picha ma vselikde 🙂 hlavne ked vela chodim, no a v noci sa nedokazem otocit z jedneho boka na druhy kvoli bolesti panvy, tak spim jednu noc na jednom boku a druhu na druhom 😖 krcok mam tvrdy a taky ako ma byt, neskracuje sa a ni nic podobne. nuz a moj maly mal v piatok len cca 1900 gr. on je taky spunt maly 🙂 uprimne ti zaaaaaavidim tu hmotnost mimca v 33 tt 🙂 ja dufam, ze do porodu vytiahneme vahu maleho aspon na 3000 gr ☹
@petacvicka Uff, tak to si ma ukludnila..., ja to mam od minuleho tyzdna a zajtra mam poradnu. Tak len dufam, ze to nebude horsie...ak sa smiem spytat, liecila si sa na kvasinky nejakymu cipkami, ked uz si bola otvorena? Babatku to uskodit nijako nemoze?
@cenculinka Drobcek malicky 🙂 Neboj nic, ved on este priberie....Inak beriem tie odhadovane hmotnosti s rezervou....Pocula som o podobnom pripade ako ty a babo malo potom pri porode omnoho vacsiu hmotnost ako odhadovali lekari...takze ziadny strach, pokial lekar nic zle nevidi, tak je vsetko tak, ako ma byt 🙂
@alien2603 aj ja sa tym utesujem 🙂 nas maly ma napr. od vzdy mensiu hlavicku, asi po manzelovi, aj on ma hlavu taku mensiu 🙂 teda nie ze by ju mal nejaku malu alebo nejaku vadu, len napr, ja ju mam podstatne vacsiu 😀 no a to moze napr. skreslit ten odhad 🙂 ale kym felix pribera, tak je mi jedno, kolko "vazi" podla statistik, aj ked keby mal uz tych 2400 gr., bola by som spokojnejsia 🙂
tej KP mi je luto, felix bol v 32 hlavickou dole a v 33 bol zase KP a teraz je zase dole hlavickou 🙂 on je taka vrtulka mala 🙂 ale ved je jedno, ze ci pride mala na svet sekciou alebo prirodzene, hlavne ze bude vsetko ok 🙂 raz som niekde citala, ze deti su KP preto, lebo vedia, ze by pri porode nebolo nieco ok, tak si sami vyberu sekciu 😀 😀 😀 blbost, ale potesi 🙂 nas maly ma srdcovu vadu, caka ho po narodeni hned operacia a mozem rodit aj prirodzene, no mam sialeny strach, aby sa este nieco neskomplikovalo, ze by som asi bola vdacna za sekciu 🙂 dokonca ked sa znova otocil KP, tak sa mi aj trosku ulavilo, ze "niekto" rozhodol o forme porodu a aha ho, zase sa to zmenilo 🙂
@alien2603 ja som najprv doma samovolne pouzivala canesten co som mala lebo moj doktor akurat neordinovala a v najblizsej poradni mi predpisal krem jenamazol a ten som si vytlacala... ale to ti lekar predpise , vsak uvidis..teraz mam momentalne v moci leukocyty a ++ a uz mi nedal na to nic...
@petacvicka Ahojky 🙂 tak ako? Este stale ste dve v jednom? 🙂 Ja som sa prave vratila z poradne a moj krcok je sice skrateny, no zatial sa neotvaram...Takze pohodicka 🙂 A mne na tu infekciu predpisala Gynazol, tak dufam, ze zaberie 🙂
@cenculinka Ahoj moja, tak my sme s malickou na tom zatial relativne ok..., krcok sa sice skracuje ale zatial sa neotvaram...Co sa tyka tej hmotnosti: Dnes to je 34+0 a mala ma vraj 2509 g, tolko mala aj pred tyzdnom. Takze tie ich odhady podla sona by som fakt brala s rezervou a nestresovala by som kvoli tomu 🙂 No a poloha u mojej lasky sa zatial nezmenila, stale by chcela ist von zadkom (sa smejem, ze to je to prve, co by chcela ukazat, ked pride na svet 🙂). Takze uz sa psychicky pripravujem na cisarsky, kedze nechcem pri tejto polohe nic riskovat...
@alien2603 ahojky 🙂 este sme 2 in 1 🙂 no dufam ze uz nie dlho 🙂... no vidis preliecis a bude.... ja som stale otvorena na 1 prst a to od 30.tt ... takze nic nove... vraj z 10 bodovej stupnice zrelosti krcka pre porod som len na 3 :( ale vraj sa to moze zmenit behom par hodin, dni... opat individualne... tak cakame... 🙂 uz aj manzel sa nevie dockat hihi 😀
no..., uz sa pridruzili aj bolesti v podbrusku ako pri menstruacii... 🙂 Teraz neviem, ci sa bat alebo nie, uff...
alien2603 ahoj, este mas stale to pichanie? a kvasinky su vyliecene? lebo ja mam ten isty problem. uz mesiac mam tiez take pichanie dole a tiez mi zistili kvasinky. dali mi na to ale nejake ine cipky
Ahojte, chcem sa spýtať, som v 16tt a pri chôdzi ma pichá v podbrušku. Pri sedení a ležaní je to ok.. Je to podľa vás v poriadku?
Ahojte som 36 tt a lekár mi pár dní do zadu povedal že som otvorená na pôrod len že viac chodím na wc a pichanie z dola kríže už mám síce odrodene viac to myslím 6 ale už som ako prvorodička je to myslíte už čas na pôrod či ešte to zvládnem ?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Odporúčam ti hlavne odpočívať a ak by si cítila často sťahy, zmieň sa o tom lekárovi.