Nevoľnosť počas pásov.

deniskatimmy
26. feb 2020

Ahojte 😊 byvalo vam zienky na pasoch zle? Mne dnes robila sestricka druhykrat a druhykrat sa mi po case zacalo tocit v hlave. Ked som si lahla na bok prestalo to ale tazko sa jej hladala mala a jej ozvy. Poradte nieco ako to vydrzat na chrbte 😊

nika_m
26. feb 2020

Mne zle nikdy nebolo ale sestricka sa ma stale pytala, ci som ok a nepotrebujem si radsej lahnut na bok a bezne som videla ine zeny, ze tak lezali...ved aj na chrbte mi niekedy nevedela nastavit tak aby dobre pocula...neskusala si sa otocit na druhy bok, aby boli ozvy lepsie? Ked si na chrbte tak ti mala asi tlaci na tu dutu zilu ci ako sa to vola a z toho byva zle 🤔 ked dobre pamatam 🤔 mne nevadilo ani spat na chrbte 🤷

snehulienka8
26. feb 2020

nabuduce si lahni na bok, na chrbte sa v 3.trimestri ani nema lezat, koli tlaku na dutu zilu, skodi to tebe aj dietatu, ak ti je na chrbte zle, povedz to sestre a nech ti pomoze zmenit polohu
neviem preco si si lahala uz druhy krat na chrbat..trosku asertivity by to chcelo..nie vsetko co povie sestra/lekar je zakon

alienkami
26. feb 2020

Ja som na chrbte nemohla ležať v oboch tehotenstvách. Vždy mi pásy museli robiť na boku lebo ma dusilo.

saskia_98
26. feb 2020

Ja som stale lezala na boku, kedze na chrbate mi trpli nohy a raz nemohli najst maleho ked som lezala na boku, tak som musela na chrbat a potom pol dna kym som si zas zacala citit nohy a viac ma na chrbat netlacili.. Si skus lahnut na chrbat kym najdu maleho na ozvy a potom si lahni na bok. Mne tak sestricka stale pomohla este aj prelahnut si na bok.

nikpa
26. feb 2020

@deniskatimmy ja som mávala zle pásy na chrbte, neviem ci sa tak malému nepáčilo alebo co ale pásy mi museli robiť len na ľavom boku, nijako inak.

deniskatimmy
autor
26. feb 2020

No ved ja jej vzdy vravim ze mi je zle ze nemozem na chrbte ale ked lahnem nabok strati ozvy a nevie ich najst...aj tak musim na chrbat zas....

saskia_98
26. feb 2020

@deniskatimmy jak moze stratit ozvy ? Ved nech ta poriadne natrie tym gelom.

alison11
26. feb 2020

@deniskatimmy Aj mne bývalo hrozne zle lebo pri polohe na chrbte bábo tlačí na tepny na boku sa to dá a ináč mne aj vravel lekár ak mi je zle mám povedať a ľahnúť nabok ináč to nejde nechci nasilu byť na chrbte môže ťa ohroziť a bábo ak nedostaneš dostatok krvi do končatín a hlavných orgánov.

deniskatimmy
autor
26. feb 2020

No sak ja som jej vravavela ze na chrbte to nejde....tak nic nabuduce jej poviem nech mi to rovno da na bok ze sa nemusim trapit tam 😊

ajka0207
26. feb 2020

@deniskatimmy mne robili pasy na takom kresle kde som sedela, po leziacky by som nevydrzala veru 20 minut.

deniskatimmy
autor
26. feb 2020

@ajka0207 no ja mam tak isto problem ja fakt mozno polminuty vydrzim a uz sa mi toci v hlave je mi na odpadnutie a uz sa otacam na bok...

agimami
27. feb 2020

Vsak treba sestricke doktorovi povedat ze ti je zle na chrbge je to normalne, dietw tlaci na dutu zilu. Mne ich tocia tiez naboku.

yvanielka
27. feb 2020

No jediná možnosť aj u mňa je dať sa nabok...na chrbte mi okamžite príde veľmi zle, studený pot hneď na čelo a neviem dýchať poriadne.. Čiže sestrička musí zapojiť ctg tak aby si mohla ležať aspoň mierne na bok vytočená

ivca88
27. feb 2020

Mne sa tiež horšie hľadali ozvy, ale to bol ich problém. Ja som vedela že na chrbte ležať nesmiem.
Mne bývalo potom ozaj zle
Ale veľa krát pomohlo, keď som si pritlačila tu srandičku o bruško.

deniskatimmy
autor
28. feb 2020

Uvidime dneska idem na pasy do nemocnice tak uvidim ako to robia tam...poviem jej hned nech ma da nabok lebo na chrbte mi je zle a uvidim co povedia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre