Neteším sa na bábätko, sú to depresie ?

michaela771
14. jan 2020

Cim viac sa blizi termin porodu tym viac som v depresiach ako to vsetko zvladnem mam pocit ze sa na babatko vobec netesim a neustale placem za svojim starym zivotom a ze dieta bolo zle rozhodnutie a zbytocne mu pokazim zivot,mozno je to aj tym ze som vybrala zleho partnera lebo sa o nas nestara tak ako by som si to predstavovala vsetko som si musela kupit pre malu sama, nemam v nom oporu a mam chut to vsetko vratit o 9 mesiacov spät.. bojim sa ze ked uz mam teraz depresie co bude po porode?? Zazila ste niektora nieco podobne? :(

maminuska
14. jan 2020

@michaela771 je to tým že si si vybrala zlého partnera. Prečo ?

katkaatimko
14. jan 2020

@michaela771 Nebojte sa keď uvidíte svoje bábätko, nedali by ste ho za nič na svete. Myslím, že mnohé ženy zdieľajú vaše pocity. Ja sama nie som výnimka. Povedzte si, že bábätko sa nepytalo na svet, okrem toho má len vás, potrebuje vás. Hlavu hore, viem, je to sklamanie mať zlého muža pri sebe... Ak chcete, napíšte súkromnú správu 🙂

larovnik
14. jan 2020

Pozri rozid sa s ním máš pokoj.. Dieťa je dar od života a ty ako matka máš robiť všetko preto aby bolo spokojne a šťastné.. Ak on nie je správny daj si od neho pokoj a vytvor podmienky tvojmu dieťaťu.. Ono si zaslúži žiť ako každý z nás.. Keď sa malé narodí olutujes čo si povedala ze to chceš vrátiť lebo zistíš že to je to čo ťa bude celý život napĺňať a milovať.. To dieťa bude vždy pri tebe stať byť ti oporou a dávať ti tu najväčšiu lásku na svete

saluda
14. jan 2020

@katkaatimko nechcem byť zlá, ale taká je bežná realita, hlavne pri prvom bábätku, že žiadna prevratná zmena v myslení a citoch sa dostaviť proste nemusí. Aspoň prvé týždňa, mesiace..... Treba s tým radšej počítať a nebrať ako samozrejmosť, že keď maličké uvidí, všetko sa zmení, lebo ak sa nezmení, tým horšie sa potom môže cítiť. Radšej treba počítať s horsim a dúfať v to lepšie, ale nebrať to ako hotovú vec

janinah
14. jan 2020

@saluda nemyslím,že toto je bežná realita,väčšia žien sa na dieťa mega teší a nevedia sa dočkať kedy bude v náručí a nie v bruchu....treba však k tomu istú zrelosť/bez urážky/ a aj istotu,že mám zázemie,ak ho niekto nemá ideálne,tak je to ťažšie,ale nie nemožné..ak nemáme partnera,tak máme predsa rodičov,súrodencov,kamarátky,niekto už len pomôže....dieťa je veľká zmena,nič jednoduché,ale treba sa vedieť "nastaviť v hlave" pozitívne

saluda
14. jan 2020

@janinah ja som už v 30r bola asi zrelá na dieťa, tešila som sa, aj zázemie bolo......aj tak mi trvalo pol roka, kým sa dostavila tá pravá láska. Možno je to aj tým, aké náročné to dieťa je, neviem. Ďalšie 2, to už bola automatika od prvého okamihu, láska ako hrom. A viem určite, že nie som ojedinelý prípad a teraz už viem aj to, že sa to proste stáva a keby som s tým vopred počítala, necítila by som sa tak mizerne, keď bola realita mimo očakávaní a tiež by som si to vtedy toľko nevycitala. A to som mala vek, zázemie, aj som sa tešila......kým som neporodila

z1984
14. jan 2020

A ako by sisi predstavovala aby sa o vas staral? Moj muz sa zapajal aj sme spolu vsetko kupovali. Ale poznam vela zien co si kupovalo samo veci. Somnou tiez lietaju hormony. Na babatko sa tesim ale mam zlost na okolie len tak pre.nic. z.nicoho nic placem. Tiez mam obavy ako to zvladnem

lula313
15. jan 2020

@janinah nemyslím si, že každá sa hneď mega tesi na dieťa, aspoň ja väčšinu takych zien nepoznam, ale pohybovala som sa v okoli, kde ženy mali naplnený zmysel života aj bez dietata, mali karieru, sebarealizovali sa v dobrovoľníckej cinnosti, žili si plnohodnotne zivoty(cestovanie, konicky, kultúra, štúdium cudzich jazykov, reštaurácie, kľudný a pohodový zivot,..), tak samozrejme, že každá jedna si prechádzala tým, že jej zivot konci a uvedomovala si, o čo všetko prichadza. Ja som toto citila pri oboch tehotenstvách, dcéra bola aj dosť narocna, takze tam som si hovorila, že na čo sme si dieťa vôbec robili, keď nám bez nej tak bolo dobre, za to si nemyslím, že by som bola zla matka(narozdiel od tých, čo sa mega tesili, nikdy napr dcéra nedostala po zadku/čo už v terminovke sa mnohohe matky chválili, ako bili po zadku a rukach deti, ktoré nemali ešte ani rok🤦🏽‍♀️/ a to boli najmä tie, ktoré sa na to dieťa tak “mega” tesili atd.).
@michaela771 Každá sme ina, každa prežívame príchod dietata na svet inak a je to samozrejme v poriadku. Ano, príchod dietata na svet, ti otoci zivot o 180 stupnov, ale to nemusi znamenať, že sa ti ten zivot zmeni k horsiemu.. proste len bude iný.. partnerovi daj ešte sancu, možno tá prijemne po porode prekvapí a keď to nevyjde, najdes si iného, lepsieho😉 rozprávala som sa minule s kolegyňou, ktorá odisla od partnera, keď mal jej syn 3 mesiace a povedala mi, že aj keď im to nevyslo, je za ten vzťah vdacna, inak by nemala malého a predstav si, že za tri mesiace stretla úžasného chlapa, ktorý mu je teraz otcom.. zivot je nevyspytateľný😊

iwkaa_97
15. jan 2020

@michaela771 ja som natom tak isto 🙂 sice som v 14tt ale nežijem s ocom dieťaťa kludne napis sukromnu správu...ako vidím sme na tom uplne rovnako

hacula1816
15. jan 2020

myslim si, ze je to hlavne kvoli tomu sklamaniu z partnera, no zas som si ista, ze ked sa to male narodi, tak v tej sekunde proste svoj nazor zmenis

lenuska9999
24. jan 2020

Keď budeš držať drobca v náručí zabudneš na všetko. Ver mi. A keď ti partner nie je oporou kopni ho do zadku. Keď sa nestará o malé, nemusíš sa ty starať ešte aj o neho. 2 deti ti netreba 🙂

jeliz59
24. jan 2020

Tak sa vykašli na svojho partnera zi pre svoje dieťa,máš súrodenca? Rodinu rodičov čo pomôžu???....si dospelá osoba ty musíš vedieť ako sa ideš zariadiť....a komu obetovať svoju lásku,veď keď porodis sama pochopis....
Musíš byť zodpovedná že čo bude po pôrode??? No budeš sa starať o dieťa ako každá normlalna matka asi nie??? Alebo plač za starým životom podaj sa depresii a daj dieťa do krabice a daj ho do hniezda záchrany....nechcem ťa uraziť ani hanobiť....no dakedy už mi prídu tieto myšlienky
A zmýšľanie hodne malého dieťaťa....si zodpovedná dospela osoba aspoň by si mala byť keďže ideš mať dieťa...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre