Prosím poraďte som už 3 deň v nemocnici a otvorená som na 3 cm ale krcok sa mi neskracuje. Kontrakcie som mala no už aj tie prešli. Dali mi aj vag. Tabletu na vyvolanie kontrakcii ta účinkovala silno no len hodinu či 2 max. Prechádzala som sa, horúcu sprchu a masáž bradaviek som skúšala nič.
Je niečo čo môžem pre to spraviť sám ešte? Poprípade máte s tým skusenosti?
Doktori by mali niečo robiť, nie ty? Čo oni hovoria? Odozvy, pohyby sú ok?
@aylinn ja by som nechcela oxytocin, ani keby mi zaplatili. Zazila som si s nim porod a dakujem pekne...
@ruzasipova tak jasne ale keby prenašala tak asi nema na vyber. 🤷🏻♀️ ja som tiež mala vyvolavany a pohoda s epiduralkou.
Prvy porod som sa pomali otvarala trvalo to cele 37h od zaciatku kontrakcii ku koncu som mala epidural a oxytocin.. posledne som rodila porod vyvolavali koli vysokemu tlaku. Na otvorenie cervixu mi dal dr balonik ktory napustil vodou ked sme dosli domov som si lahla zakaslala a vypadol. ( ono to vypadne als uz to fungovalo) rano sme sli do nemocnice a bolo to na 5xn ( u nas ked nie si aspon 4cm Ta neprijmu do nemocnice)potom mi dali zas oxytocin a o 4 h som rodila bez epiduralu. A v pohode tych 9minut co som tlačila som sa sice citila vselijak. Ale nie je to ani tak bolest skor panika ze to nedas nevydrzis a bum babo je vonku. Opytaj sa dr preco ti nedaju oxytocin ? Drzim palce nech coskoro porodiš a ste spolu stastne doma.
@ruzasipova ahoj a co také ti spôsobil oxytocin? Ja som sním rodila a strašne to bolo úplne ma preplo
@lauriema ja som mala iba ocytocinovy test. A pôrod des. A to druhý pôrod, zastavený predčasný pôrod v 25 tt a nakoniec prenášanie.
Bolesti silné no neotvarala som sa vôbec. Stahy maternice na ctg veľmi slabé no v reálne neskutočne bolestivé. Mne ho robili test ráno a o 22,00 som dostala bolesti.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jona753 veď a ktorý si TT? prečo ti nedajú oxytocin?🤔